Ех, Канада- бъдещи и настоящи Родители/ част 11/!

• 16 229
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте отново!

След известно писателско затишие се 'завръщам" Simple Smile
Снежи, МНОГО благодаря за хубавата статия! Тя беше първото нещо , което прочетох на тази тема в bgcanada.com и много ми помогна. Сега имам възможност да ти благодаря "лично". Благодаря!

На всички други мили мами - радвам се, че съм сред вас Simple Smile

Имам едно питане - препоръчайте ми, моля, ефикасно средство за мазане на кожата на гърдите и корема. Гърдите ми пораснаха много и се притеснявам да не се появят стрии, а за корема - една приятелка в БГ ми каза, че е хубаво да почна отрано. Тя кожата ми и без друго е много суха, така че със сигурност няма да навреди. А вие спряхте ли "обикновената" козметика - лосион за тяло, кремове...? Аз разгледах в Шопърс, но там не намерих нищо... къде да търся подобна "майчина" козметика?

# 151
  • Vaudreuil Canada
Dunn аз ползвах крем против стрии който ми пратиха от БГ - мисля че марката беше Мустрела или нещо от сорта - немско е и съм много доволна. Само дето аз допуснах груба грешка - не съм си мазала достатъчно бутчетата и дупето та там съм се разкрасила невероятно  Blush тъй че мажи всичко наред - ако не помогне поне няма да навреди. Освен това помисли и за някакво мазило за краката против разширени вени - ако започнат да ти оттичат по някое време.
При нас сякаш има подобрение - за кърменето имам предвид от два дена не сме се дохранвали, иначе коликите сме ги докарали до едно положение дето даваме капки и ги поуспокояваме частично.
Аз се озовах предната нощ със запушен канал на гърдата, но се оправи за сега, така че имаме временно затишие по всички направления - дано да продължи по-дълго Simple Smile Е дребното си мрънка доста често като е будно, но поне не врещи постоянно все едно, че го изтезаваш.
Сега ще взема да попрочета за ваксините какво сте писали, че на нас всички ваксини тепърва ни предстоят.

# 152
благодаря Шемет Simple Smile
Мустрела ми похвалиха и на мен от БГ,  аз се надявах да мина без "отвъдокеански" пратки, но май това ще е едно решение.

# 153
Dunn имам не използвана мостра на крем против стрии и мога да ти го изпратя ( нали беше в Торонто). Дай ми адреса на лични.  Аз използвах друг крем и не знам дали този е добьр, но ако ти хареса може да си го купиш. Казва се Palmer's Cocoa Butter Formula. Сьс сигорност сьм виждала да продават такива кремове в магазини за дрехи за бременни.

# 154
За мазане против стрии горещо препоръчвам лосион cocoa and shea butter - голяма жълтенкава туба с помпа, около литър. Продава се в Уолмарт на аптечните рафтове, не на козметичната секция. Не си спомням марката, но с големи кафяви или червени букви пише cocoa and shea butter. Струва $6-$7 и с редовно обилно мазане ми стигаше за около месец.

Кокосовото масло е основната съставка във всички ефикасни кремове против стрии. Известните марки излизат доста скъпо, защото според мен количеството е важно - колкото повече мажеш, толкова по-добре се овлажнява кожата и риска тя да се нацепи намалява. Аз мажех всеки ден със шепи  Crazy половин час не попиваше  ooooh! , но се спасих. А кожата ми е предразположена, тъй като имам стрии от пубертета, а и бях като слон! Мажех цялото тяло, защото съм виждала жени със стрии и по ръцете, и зад коленете например. Никога не знаеш къде можеш да се нацепиш  ooooh! След това слагах по още един слой на гърдите и корема. За по-сигурно  Joy

Сетих се и за друга марка - Palmers, на тубичката е изобразена бременна жена. Но миризмата на този лосион ми беше неприятна и не мога да го препоръчам. Продава се пак там - на рафта с лосиони за тяло в аптечната част на Уолмарт.
Упс, докато пиша, Крисимами вече го е споменала.

Хубаво е да се мажеш и след раждането, защото тогава кожата започва да се събира...

# 155
  • Canada
Gery R.,
Знам точно за кои лосиони говориш, защото се снабдих и с двата. Първият, за който обясняваш - големия Cocoa&Shea e на Fruit of the Earth, 946 ml за ок. 8 $. На Palmer's идва малко по-скъп, защото е в по-малки опаковки - аз си взех 315 ml за ок. 5.50 $.
Само че при мен е обратно - не ми понася миризмата на големия и го използвам доста пестеливо и само накрая, докато Palmer's ми мирише приятно.

Dunn, ето ти направо лосионите, да знаеш как изглеждат, ако решиш да ги търсиш и пробваш: Cocoa&Shea и на Palmer's

# 156
[Каролинка, ... А Татито обича ли да си играе с мъничето, забавлява ли го или е изморен след работа?

Да, много обича да си играе с него и напълно ме отменя с гледането, но за съжаление само през уикенда. През седмицата сутрин излиза късно за работа и съответно късно се прибира и много често вечер като се прибере Мони вече е заспал. А вашия татко помага ли ти за Дана? Обича ли да си играе с нея?

Dunn, аз иозползвах 2 тубички от крема, за който Гери и Rosemontia пишат -  Palmers и един Мама Дона на Чико, но него го купих от БГ. Та този  Palmers на мен ми хареса как миреше, обаче в момента ползвам на същата марка крема за след раждане и наистина има ужасна миризма. И според мен успеха в борбата със стриите е в обилното мазане. Аз също се отървах без нито една стрия. Heart Eyes

Момичета, искам да издиря един човек по име в САЩ. Знам, че за Канада има сайт, в който като напишеш името ти дава адреса. Знаете ли дали има такъв сайт за Щатите или направо да ходя да питам в темата на американките?

# 157
много благодаря на всички! Аз се снабдих с този на Палмърс, малко не ми харесва как мирише, но на мен в момента всички миризми не ми понасят, така че ще видим...

# 158
Крисимами, благодаря за предложението, но за момента няма да се възползвам (вече си купих този Палмърс). Благодаря! Simple Smile

# 159
И аз ползвам Палмерс и съм много доволна Hug

# 160
Привет на всички,
в момента се боря с кебекарските листовки и нямам много време за писане, но поне успях да се уредя с час за доктор де rosist. Та в сряда живот и здраве ще имам честа в петия месец да бъда прегледана и регистрирана от канадски гинеколог, разгеле. Секретарката на доктора като чу в кой месец съм и щеше да припадне на телефона женицата Laughing Докторът се казва Konstantin Feochari, но нищо повече незнам за него. Просто ми го препоръчаха, а и ми дадоха час много бързо, иначе при други ми предлагат за след 1 месец. Та първо стискайте палци за понеделник да взема да ги изкарам тия листовки, пък после ще видим бебката (по мое мнение е бебка де, иначе още незнам). Чао и приятен следобед на всички.

# 161
Привет на всички и от мен  bouquet
Само се разписвам в темата,  няма нищо ново при нас освен резултатите от теста за синдром на Даун - малко завишени са в сравнение с първата ми бременност Confused Момичета дали помните какви са били вашите резултати случайно? На мен ми излезе 1:5870 а миналият път беше 1:6990. Докторът каза че това е далеч от рисковите проценти, но пък идеалните били 1:10500. Да съм си помислила дали искам амнио ... а мен много ме е страх от това защото вероятността от аборт е много голяма. И сега освен да се психирам все повече и повече не знам какво да правя Embarassed моля ви вдъхнете ми малко увереност че всичко ще е наред Praynig

# 162
sylvi  стискам ти палци всичко да е наред с бебенцето ти. За сьжеление аз не сьм сьвсем наясно как се талкуваха резултаттите, спомням си на мен  лекаря ми каза че риска е много мальк и този тест не се препорьчва. По отношение на амино тест, риск има, но не е толкова голям, така че ако се решиш да го правиш не се плаши много.
Ако бях на твое място, бих говорила с лекаря си и го питала следното: дали ти препорьчва теста само защото резултатите са  различни от пьрвия пьт ( доколкото знам с всяка измината година риска от такьв проблем при жените се увеличава, но не означава че найстина сьществува). Сьщо, бих го попитала каква е долната гранца, при която той задьлжително ще те прати на този тест. Найстина твоя номер е по мальк от иделния 10500, но вьпроса е колко жени имат такьв идеален резултат.
На мен лично ми изглежда много малкьк риск и може би доктора от предпазливост ти препорьчва теста.
За сьжеление не ти помогнах много с инфо, но искам да ти кажа да не се тревожиш много, защото всеки стрес е вреден за двама ви. Не забравяй че лекарите тук са малко студени, излагат ни фактите с безизразен тон и за нас остава да се тревожим и измьчваме.

PS:Точно намерих тази брошура за тестовете http://www.lhsc.on.ca/programs/rmgc/mss/pamphlet.htm
Не че ще ти помогне да вземеш решение, а по скоро като инфо и сьщо полезна за другите бьдещи мами. Но си права че риск за аборт  е по голям от колкото мислих- 1 на всеки 200. 

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 22:13 от Chrisimommy

# 163
Привет мили дами,

При нас нищо ново, с изключение на слънцето, което го бяхме позабравили. Много приятна промяна и допринася за настроение Simple Smile

Калида,
Не, до торта нестигнах. Аз си бях на работ до деня преди РД и хич не ми се прави завъртели като съм поуморена. Плюс това, не ми се рискуваше. Някой ден, без повод, сигурно ще се нарамя, защото ми е зелегнало като нещо което да свърша Simple Smile

sylvi, не се притеснявай! Сигурна съм, че всичко е нормално и наред. И предната бременност е била над идеалните цифри, но пък не е имало проблем, нали? Не се травматизирай и притеснявай, това тие е най-малко нужно.
Аз лично не съм правила това изследване, защотото ме достраша. Плюс това тук го правят май към 18тата седмица, а тогава какъвто и да е резултата е безпредметно, само ще се разтройвам.

Dunn, и аз съм на Палмърс. Какъв е резултата е рано да се каже Simple Smile Относно мириса ... не ми мирише като козметика, а като лекарство, но както са казали старите хора  "трай бабо за хубост"
pletka

Лек и ползотворен ден на всички ви Simple Smile

# 164
  • Vaudreuil Canada
Силви всичко което е повече от 250 е ОК - демек риска да е по-нисък от 1:250 се води ниско рисково - така че ти си на космическо разстояние далеч от тази цифра. Както ти е известно това е само "теория на вероятностите", тъй че гаранции никога няма, но при твоите показатели мисля че не трябва изобщо да се замисляш за амнио. Риска от аборт там е дори 1 от 150.

Общи условия

Активация на акаунт