Ех, Канада- бъдещи и настоящи Родители/ част 11/!

• 16 769
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
Пчеличка и Мамамаша, много ви благодаря  bouquet
Ще проверим офертите и ще ви пиша какво сме решили. Лек ден от мен Simple Smile

# 31
  • Vaudreuil Canada
Привет и от нас
Ние днес ставаме на 1 месец така че да почерпя с по една виртуална тортичка newsm38
Иначе сме кисели от няколко дни без особена причина Sad ама да се надяваме, че ще премине без последици.
Калида с кърменето сме до никъде - вечер се дохранваме и сякаш ми намалява кърмата, но ще видим как ще се развият нещата.
А в края на седмицата планираме погача, но до тогава има много време.

# 32
Привети, Канадски Момичета!

Шеметко, честит Ти 1- мес. юнак!
Да Ти е жив и здрав, Марти![/b] А за нервниченето, да не е в някоя криза на растежа сега?
...от 2 до 4 филии хляб на ден ...
Пчелице, ако само това са Ти карбсовете за деня, наистина са ти малко, предполагам че хапваш и сирилси и др. тестени неща. А 1/2 радва ли се на коремчето или се страхува да го гали?
Каролинка, права си че и Росемонтиа е бременелка, но не мога да корегирам в предишният постинг. надявам се че ще ми прости.
Росемонтиа, и аз да питам до къде стигна с търсенето на ОБ в Монтреал, намери ли си подходящ?
Снежи, ама Вие сте избрали най- накрая жилище, така ли?! Честито от мен!
Росист, а ОБ Ти знае ли че си вегетарианка?
Крисимам, много спортна натура Ви е дядото, след като на скуба дайвинг е заминал, 1/2- та Ти занимавали се и той с тоз вид спорт?
Пупонка, как сте със Софийчето? Как върви работата?
Дюнн, успех с намирането на ОБ.
Силви, а за кога планирате БГ гостито?
Щастливче, а кога са родени Елито и Любо и Те ли есента или късното лято?
Мамамаша, още се кърмим, а от кътниците ни остава последният, но не вярвам появата им да ни спре!
Гаргамелчо, а Ти мислиш ли даваш Викторийка на ясла скоро?
Гери, Кроко, кажете дали за Куба се изискват някакви допълнителни ваксини?
Дензълче, Кивито, как сте Бременелки?

Лек и хубав следобяд Ви желая!

# 33
Гери, я дай повече инфо за тези билети.. само едно ме притеснява, това минаване през Лондон. Там все имат разни проблеми и ми се струва че не е подходящо с малко дете.

Калида, иска ми се да я дам на ясла когато си намеря работа, най-вече за да си играе с другите деца, но още не съм си намерила работа, а и незнам как ще мога да я оставя. До сега не сме се разделяли за повече от половин час, а и тя папа през час два през деня... абе още си е на мама бебето. Вие май също си стоите в къщи двете с Дана?

Крисимам, да не би да ви е канадец дядото?? Браво на човека Grinning
Ох как ми се ходи и на мен на посещение при рибите, ама май нещата се свеждат до или БГ или Карибите... Забелязали ли сте че ваканция в БГ излиза доста солено, то дори само самолетните билети са по-скъпи от 7 дневна почивка на тропиците Thinking

shemet_neveroiaten, честит ви първи месец.
Като нищо е криза на растежа, бих те посаветвала да оставиш малкият да суче възможно най-дълго време на възможо най-малки интервали за да си увеличиш бързо производството Mr. Green Мислила ли си да посетиш консултант по кърменето? Те биха могли да ти помогнат да махнеш добавката и да се почувстваш по уверена. Трябва да има безплатни такива в болницата където си раждала, ако ли не, мога да ти препоръчам една жена, която много ми помогна когато имахме проблеми в началото. Стискам палци да се справите успешно.

Снежи и на мен много ми помогна тази тема в БГ канада! Благодаря че си отделила време да разкажеш така подробно  bouquet

Да ви се похваля, днес бубата изяде цяла купа овесена каша с круша bowuu утре пак ще пробвам с лъжичка...  Crazy

# 34
Kalida, проблема винаги е бил, че много пълнея от тестените неща. Сереали не ям, но хапвам кексчета, макаронки, спагети. Тъй че ако ям и 4 филии хляб, съвсем прасе ще стана Crazy (по 3 кила на месец ми стигат). А половинката ми много се радва на тумбака, много се кефи когато бебата мърда (а тя мърда доста). Даже понякога й говори, опрял уста в корема ми (за да можела по-добре да го чува) Joy

# 35
  • Vaudreuil Canada
Като нищо е криза на растежа, бих те посаветвала да оставиш малкият да суче възможно най-дълго време на възможо най-малки интервали за да си увеличиш бързо производството Mr. Green Мислила ли си да посетиш консултант по кърменето? Те биха могли да ти помогнат да махнеш добавката и да се почувстваш по уверена. Трябва да има безплатни такива в болницата където си раждала, ако ли не, мога да ти препоръчам една жена, която много ми помогна когато имахме проблеми в началото. Стискам палци да се справите успешно.
По принцип проблема е само привечер - а иначе се храниме доста дълго така че каквото може изяжда Simple Smile
Ядеме на около 3 часа - само нощно време се будим на 4-4,5 часа. Но гледам да имам поне две хранения между 3 и 8 през нощта. Замислям се да наема мощна помпа за кърма и да изпомпвам вместо да разбутвам съня на бебето, защото като омажем положението със съня ставаме кисели Simple Smile

# 36
Здравейте госпожи! Ние сме леко настинали и сме си в кьщи за последните 2-3 дни. Нищо интерсено около нас не се случва.
Мамчета да ви попитам, преди време имаше една тема за двуезичните деца и авторката на темата беше цитирала статия или книга за това как да учим децата си на различни езици. Някой от вас спомня ли си заглавието или да е запазил линк. Инфото беше доста полезно, но тогава Криси беше мальк за да ме вьлнува този вьпрос. Май наближава времето да се поинтерсесувам, доколкото разбирам около 15-18 месецата децата могат да казват определени думи.
Гаргамелчо Не подценявай бьлгарите и ние все нещо умеем Wink. Дядото ни е бьлгарин и доколкото си спомян той се е гмуркал на млади години в Бг. Като цяло доста го влекат водните спортове. На мен сьщо ми се ходи някьде, но повече за да си правя разходки по плажа. Исках да те попитам колко струват при вас яслите ( имам предвид центрове, не в кьща). Тук са доста скьпи, най-евтино е около $58 на ден и пак се чака за място.
Kalida Найстина дядото ни е доста спортен и има надежда след време да учи и Криси.
mamamasha Ние от доста време сме на формула и дори прясно мляко, но е чудесно че вие още се кьрмите. Найстина в Бг не е много популярно, но тук доста жени го правят. Само като си помислиш колко пари се спестяват +   много здравословно и за двамата. Така че не се предавай.

Приятен ден

# 37
Калида,
Аз си сложих ваксина против Хепатит, но беше пожелание. Няма нищо задължително. Лекарят каза, че бебето е твърде малко, за да му се слага подобно нещо.

.
[ А половинката ми много се радва на тумбака, много се кефи когато бебата мърда (а тя мърда доста). Даже понякога й говори, опрял уста в корема ми (за да можела по-добре да го чува) Joy

Ей че готино ми стана като прочетох тези думи. Браво на твоят съпруг.

# 38
Мамчета да ви попитам, преди време имаше една тема за двуезичните деца и авторката на темата беше цитирала статия или книга за това как да учим децата си на различни езици. Някой от вас спомня ли си заглавието или да е запазил линк.

Chrisimommy, аз съм запазила един линк, но не знам дали е оттук във форума или от някъде другаде. Ето го http://www.multilingualchildren.org/index.html Успех  Simple Smile

# 39
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета,

Досега предимно четях, но реших и аз да се включа вече във вашата агитката като настояща и бъдеща мама отново, пък и нали съм още новичка тук в канадско.
Пчеличка, аз лично попаднах по стечение на обстоятелствата на доктор Фаруки в Sacre-Coeur и съм отвратена от отношението му поне към мен. Като специалист немога да го коментирам, защото така и не придобих представа за способностите му, но като човек и отношение в случая  беше ужасен. Та в момента и аз се чудя към кой гинеколог и коя болница да се насоча, пък току виж докато се чудя взема та родя   smile3504.

# 40
Дами,
Препоръчайте ми травел агент, моля.

# 41
hesitant мерси за сайта, разгледах го и е интересен. Не е сьщото за което питах, защото мисля че беше на бг, но и това което ми даде е подобно.
Кроко ето ти кординати на един агент
Richard Lizotte
> Conseiller / Consultant
> Voyages Club Aventure Travel
> 115, Parent Avenue,
> Marché By /  Byward Market
> Ottawa, ON        K1N 7B5
> Tel. (613)  789-8000  ext. 4
> Outside Ottawa region  (800)  668-2000  ext. 4
> Fax / Télécopie  (613)  241-4072
> Internet:   http:// www.clubadventure.com
> E-mail:   richard@clubadventure.com
Преди 2 години, този човек ни намери в последния момент добра цена на билети за бг. Кореспондирахме с е-маил и той ни прати билетите по пощата

# 42
  • Торонто/Сливен
Кроко, ние вчера си купихме билети до БГ от Катя - 416 322 6568, kati@yyztravel.com

# 43
Привети, Момичета!

...Замислям се да наема мощна помпа за кърма ...
Шеметче, а за какво Ти е помпа? Като не искаш да будиш Марти, не го буди, така лактацията сама ще се намести. Аз така и не успях нищо да изпомпам, само по 1-2капки в критични ситуации на възпалени очички или за нослето и то на ръка.
Гаргамелчо, а Вие да не сте решили и таз година да си ходите до БГ, сестричката ще го прави ли и тя тоз тур пак?
Крисимам, виж да не е това ?! А как Криси понесе в началото прясното мляко, защото от 2 седмици давам на Дана по 100гр, но нещо май само запек й навлякох?
Пчелице, ако редуцираш сладките тестени нещица и останеш само спагетки, бейгъли, сереълси и препечени филийки, няма да пълнееш толкоз. Поздравления за смелият бъдещ Татко, нашият тати до последно се страхуваше да пипа корема ми. А Той ще присъства ли на раждането?
Кристи, добре дошла сред нас, Монтреалска бъдеща и настояща Мамо! От колко време сте в Канада? Успех с издирването на добър ОБ!
Кроко1, благодаря за инф-ята за ваксините, явно Куба и Мексико ги водят на едно ниво. А пак ли планирате пътуване скоро че издирваш травел агент, ние си имаме един в темичката, Дензълче нали?!
Нади, и си траеш че ще скокнете с Дени до БГ?! За кога го планирате?

Хубав и слънчев следобяд Ви желая!

# 44
  • Vaudreuil Canada
Шеметче, а за какво Ти е помпа? Като не искаш да будиш Марти, не го буди, така лактацията сама ще се намести. Аз така и не успях нищо да изпомпам, само по 1-2капки в критични ситуации на възпалени очички или за нослето и то на ръка.
Ами за да се опитвам да изцеждам след кърмене с цел стимулация на лактацията - защото с ръчна почти нищо не мога да изцедя. Но като стисна с ръка излиза още - явно ми е слаба помпата а не си струва инвестицията ако ще е за кратко време - докато се регулират нещата.

Общи условия

Активация на акаунт