Смешки от форума - 41

• 84 445
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ако бъдем честни, някога гнилото е било само в Дания. Сега списъкът с държави, където има нещо гнило е доста по-голям, така че въпросът ми звучи съвсем уместно.

# 631
  • София
Като прочетох Тарти се сетих за това:

# 632
Ха-ха, Дидка, това е много добро!

# 633
Ако бъдем честни, някога гнилото е било само в Дания. Сега списъкът с държави, където има нещо гнило е доста по-голям, така че въпросът ми звучи съвсем уместно.
Под Дания Шекспир е имал предвид Англия... Само уточнявам...

# 634
Под Дания Шекспир е имал предвид Англия... Само уточнявам...

И защо мислиш така? Не мисля, че има някаква алегория и под Дания да се разбира Англия, защото Шекспир пише по времето на Елизабет, което е време на разцвет и като цяло преклонение или поне положително отношение към кралицата.

# 635
Черна станция,прочети за кралица Елизабет в Уики,особено за втората част от царуването и живота и...

# 636
Е и? Намаляла и популярността, ама съвсем не до там. Както и да е, дай някой линк към сериозен анализ, че Дания е алюзия за Англия. Тогава ще се ограмотя, а до тогава ще се съмнявам.

# 637
Е и? Намаляла и популярността, ама съвсем не до там. Както и да е, дай някой линк към сериозен анализ, че Дания е алюзия за Англия. Тогава ще се ограмотя, а до тогава ще се съмнявам.
Няма да давам линк. Но помисли логично (нали за теб логиката е царица?) – как може и за какво му е на геният Шекспир да пише най-сърцераздирателната си пиеса – "Хамлет" – и очевадно изхождайки от най-дълбоко лични преживявания,да я ситуаира в Дания,в датската аристокрация и общество?! Няма друга причина,освен че се е страхувал от цензура и репресии от страна на кралица Елизабет...

# 638
E, аз опитах сама да потърся някаква критика на "Хамлет" и никъде не се намеква, че под Дания се разбира Англия. Но пък всеки може да разбира нещата както ги вижда, все  пак говорим за изкуство, не за математика.

# 639
Няма да давам линк. Но помисли логично (нали за теб логиката е царица?) – как може и за какво му е на геният Шекспир да пише най-сърцераздирателната си пиеса – "Хамлет" – и очевадно изхождайки от най-дълбоко лични преживявания,да я ситуаира в Дания,в датската аристокрация и общество?! Няма друга причина,освен че се е страхувал от цензура и репресии от страна на кралица Елизабет...
Явно не си чел достатъчно история. Прочети за крал Джеймс и кралица Ана, както и нейния произход.

# 640
Хамлет, принц Датски - то достатъчно мистерии има в миналото и в Шекспир, да слагаме нови.
 За гнило в Дания става въпрос все пак.

# 641
  • Mediterraneo
Тъкмо в правилната тема си, Деф.

# 642
# 643
# 644
Днес ми попадна тази тема, обаче тя вече е за страшките. Търси се телефонен номер на някаква жена от случайна снимка в нета.

Общи условия

Активация на акаунт