Отговори
# 165
Наката направо ме изуми тези три дни, когато с памперс-първо на гости, после на разходка ми вика "Мамо,пиш" и чака да го изчишкам. обаче единия път опикахме малко гащите, защото като го свих и пилето му се напери нагоре  Laughing И татито ни смъмри, че щото не стои прав. Та се чудя, аз ли да го уча или той сам ще се усети, че трябва да е като тати  Thinking

# 166
  • Bristol
Момичета, благодаря  Hug Ех, как бързо лети времето...
Хайде да се почерпим

# 167
Мери, да ти е жив и здрав Жорко и много до се гордееш с него!
Благодаря за почерпката Hug!

Сиска, пак ли?!Милият Дени-целуни го от нас....
Kremenchen, това инфо за бавачките е супер, но е само за София....а Иса спи по веднъж на ден от 1г. 1мес....
 Гуш, много красива тая Ема пу-пу....да ти е жива и здрава...
Мартеа, аз нали неисках да кърмя и още след секциото изпих 1 Достинекс и след 12 часа другия....дано се справиш без него, но в краен случай да знаеш, че това е лекарството newsm10....

# 168
Добро утро, мили майчета  bouquet

Голям дъжд праска тука... та днес цял ден ще клеча във форума Simple Smile

Сиска, абе много пада Дени. Да знаеш някой се е спънал на прощъпулника. Същото е станало и при нас. Сега издирвам виновника, защото Ава се спъва на равно и постоянно пада. Слава богу,  минаваме без травми.
Кременхен, моето дете по някога спи само вечер Rolling Eyes. Сутрешното спане не се е случвало отпреди годинката, а ако реши да спи следобед спи поне 2 часа.
Иначе за акането- по веднъж на ден.
Малейна,  Joy ми ние не порадаме във вашата класация, как се казва за един път?
Аниа, нормално е да се чувстваш така, защото приятели и роднини са далеч. За мен споделянето е много важно, страшно ме разтоварва. Не подтискай тревогите в себе си, напиши ги тук Peace

# 169
Ей голям съм бацил... тръшнах детето и бабата, сега остават тати и дядо и ще съм преизпълнила петилетката  smile3508

А сега сериозно - момичета чувствам се като пълен идиот. До сега все е било обратното - от настинките на дребен сме се тръшвали всички и ми е толкова криво. Ем взех всички мерки.... ама. Сега отиваме до педиатърката да го прегледа.

# 170
Eй, Тиа, много кофти, че се е заразил Калоян. Дано леко изкара! Вит. С и Осцило веднага, за това се сещам.

Я, Валя, аз пък сега чак разбирам, че не си искала да кърмиш.
Откакто се изцедих завчера и спрях да ям овес (хихи, как звучи, овесени ядки ям, не `рупам овес като кобила), май е малко по-добре положението. Дано се размина с хормоналните препарати.

Момичета, благодаря ви за милите думи за кърменето при нас, аз не се изживявам като героиня, вярно, че имах някои проблеми, но бяха преодолими... Стоплихте ме, де  bouquet

Не знам какво е това поведение при Теа.
Като се прибера, започва едно тръшкане, хленчене, лигавене. Само за нещо се сърди, реве, извива се.... Баба й казва, че през деня няма и помен от такова поведение. Питала за нас, играят си, разбират се, въобще - друго дете. А като се прибера, не ще и не ще да дойде при мен, тъкмо се заиграем и изведнъж й щраква нещо, търчи в другата стая да търси баба си. Много ми е криво от факта. Тръгнем ли да си лягаме, обаче, иска само мен. Даже вчера ме пита с жален глас - мамо, аботу? (мама ще ходи ли на работа), а аз я нагушках, казах й, че при нея ще си стоя, тя се сгуши в мен и това се повтори сигурно 5-6 пъти. Миличката, кой знае какво й е в главата. Явно страда, че сме раздлени по цял ден и го изразява по някакъв неин си начин. С тръшкане пред мен и тревога вечер....

# 171
Аиде и аз на кафенцето, че чакам свеки да дойде да си гледа внучката...  food010
Теа споко да не мислиш, че си първата.Лекувай се и ще мине Hug
Ама този Дени май води класацията за падане Heart Eyesот нас и да не пада повече.
Мери вчера цял ден не можах да честита на Жорко рождения ден.Много късмет и усмивки му желая  party006 Tada smile3560

# 172
Мартеа ,явно е някъкъв вид недоволство от това ,че я оставяш, ще го израстне.

# 173
Добро утро!

Като пишете за бабите и аз да споделя, Марти откакто тръгна на ясла, започна да се разбира абсолютно с всички хора. При него изключение са майка и татко, че нали те го гледат, като го оставим в Сливен и имам чувството, че се страхува да не го оставим и не иска да ги погледне, ако ние сме там. Държи се за мен. Майкини като бяха в Бургас за рожденния ми ден нито веднъж не отиде да се гушка в тях, а само съскаше. Със свекърма ми няма такъв проблем, защото тя до сега не го е гледала никога. Идва на 3, 4 месеца веднъж за събота и неделя, но при нея той не е стоял. Тя е поела ангажимент да гледа децата на другия си син и нас кучетата са ни яли. Дори в началото като го пускахме на ясла ни се обади по телефона да ни съобщи колко и е мъчно, че ще го даваме на ясла, при условие, че не сме останали и без пари и няма нужда да ходи там, а аз мога да си го гледам. Направо полудях и я нахоках бързо, бързо. Та много ме е яд, че Марти и се радва като я види...

Така.... излях си душата, но много ми тежи. Само майка и татко са насреща и ако имаме план за нещо и те немогат да го гледат, мъжът ми се сърди, че се провалял плана. Хич не обичам хората като не си виждат стоката, а се сърдят на останалите. Но пък иначе той е толкова мил и грижовен към нас, затова гледам да не го повдигам като въпрос, само го натяквам от време на време.

# 174
Ми... грип... не че е изненада.

Мартеа аз от както аз се тръшнах му давам 2х1 витС и с маска щъках, ама както казва педиатърката - все пак заедно живеем... Както и ад е - ще го изцерим де ще ходим.

Kremenchen и ние така сме обгрижвани и подпомагани основно от майка. Свеки е далече, а и е работеща... не че това е оправдание разбира се. При нас пък мъжо е много сладък, защото когато за някъде трябва да излизаме без дребен той първия му въпрос е - "Е как ще стане - него на кого?", въпреки че до есга майка никога не е отказвала. Той някак... е възприел че детето се гледа от мамата и таткото, а те не са хора.

# 175
Тия дни нещо ми го няма настроението! Cry
Честито на всички ,които съм пропуснала да поздравя!  bouquet
Повода за моето притеснение е прегледа в ЖК.Докторката ми каза,че имам двурога матка(това си го знаех де) и може да се появи проблем по-нататък.При такъв вид матки износването на плода било проблемно!Именно затова ми се е отлепила плацентата предната бременност!Та трябва да внимавам изключително много,да не вдигам нищо тежко(как да стане-Данчо е 14кг Rolling Eyes) и да се надявам,че няма да се появат усложнения.Най-вероятно е била двуплодна бременност(често срещано при двурогова матка),но второто плодче не се е развило.И всякакви такива хипотези,но след месец вече картинката ще е по-ясна.
Та, момичета,стиснете по един път палци за мен и бъдещото бебче всичко да завърши благополучно! Praynig

# 176
Дидка, разбира се, че ще стискаме палци! Hug
 Аз вече мнооого рядко вдигам Станислава, натамънихме го някакси. Пази се!

Тиа, станалото-станало, сега остава бързо да се излекувате  Heart Eyes

# 177
  • гр.Велики Преслав
Здравейте майчета.Отдавна не съм писала,ама като съм се захванала със 100 неща.
Поздравления на бременеещите мами,лека и безпроблемна.Признавам,завиждам ви благородно.
На болните дечица-бързо оздравяване.Мами, мислете позитивно,не бързайте с лекарствата и ще видите,че малкият организъм ще започне сам да се справя.
 След парацинтезата на Момчил доста се бях стресирала и тази неспираща хрема,която не се повлияваше от нищо,ме накара да си мисля,че детето ми ще върви болнаво.И тогава спрях всякакви капки и лекарства,оставих само респивакс и витамин С на хапчета(давам когато се сети за бонбони),пие само билкови чайове(не иска чиста вода),ходи редовно на ясла и сам се справя с болестите.Добре се развива,много е контактен,говори почти всичко,сам се храни,само гърнето все още е проблем,но и него спрях да го мисля,защото се убедих,че всичко става от самосебе си когато му дойде времето.На мен ми предстои последен семестър и незнам как ще се справя,като имате предвид,че започнах нова работа(супервайзор съм-хубава,добре платена,но отговорна работа),все още съм координатор към друга фирма,с която работя от 7 години и не съм прекъсвала дейността си дори когато родих,и безкрайната домакинска работа,която е винаги на последно място и ми създава напрежение с половинката,защото все нещо е останало несвършено.Кога ще намирам време за учене- незнам,след като и сега не ми стига времето,а и нямам на разположение баби,които поне с детето да ангажирам.
Такива ми ти работи.За това все нямам време да пиша,но намирам такова за да ви почета и да се разтоваря.

# 178
moni-o5, браво че успяваш да се справиш с всичко   bouquet А Момчил е силен малък мъж, нацелувай го от нас  Heart Eyes

Дидка, разбира се, че стискаме палци. Мобилизирай всички роднини около вас да помагат! Пази се много! И горе главата, всичко ще бъде наред!

Тиа, жалко че не можаха да се опазят мъжете ти. Бързо и успешно лекуване! Чудно ми е ти пък то къде го лепна тоя грип...

Уф, и аз си имам болежка  SadОтново! Мартеа, отново заедно преминаваме през кърмаческите проблеми (само че при теб е за последно Wink) Имам 2 големи бучки в едната гърда и боли ужасно много Sad Дени суче много често, как успя да се получи така не мога да си обясня. Нощес поне 2 пъти сука от тази гърда, от сутринта до сега 3 пъти му я давах и никакъв напредък. Дори се влошава, болката се усилва, а вдигам и Т. Сега започвам с познатите методи, само да си ги припомня, че от половин година поне не ми се беше случвало. Не мога да повярвам, че след година и 9 месеца кърмене, тези неща продължават да ми се случват..... Пфу, че боли  ooooh!

# 179
Сиска,
компрес с горещо мялко с ориз е моята рецепта. При запушване е безотказна. Сваряваш ориз в мляко, налагаш върху хавлиена кърпа, прегъваш - става като сандвич и държиш на мястото,  докато поизстине. След това сукане или цедене.
Лецитин.
Спри хидрираните мазнини - маргарин!, солетки, бисквитки, ей такива неща. Всичко, което съдържа хидририна мазнина, трбява да се чете по етикетите, досада...
Ограничи течностите.
Зеле в сутиена.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт