Отговори
# 90
Тия, не исках да те плаша, но според мен, бъди умерен оптимист  Wink. т.е. да си имаш едно на ум, ако след спирането нещата се върнат към старото положение. За хомеопатията, мнението ми е следното - да се излекува АД мисля, че не може. НО чрез нея се "поправят" някои "фини настройки" на организма (метафората си е чисто моя, не знам дали съм права  newsm78), та да не реагира така бурно на каквото там реагира по този начин. Според нашата хомеопатка например, дразненето на Марти е предизвикано от ваксините (ДТК главно), но той си е бил предразположен и още е.

Впрочем, според нетрадиционната медицина, когато има кожен обрив, това означава, че организма се "чисти" от някакви дразнители и това е най-лесният начин за него да преодолее дразнителя. Освен това се смята, че ако по изкуствен път (лекарства) се потисне тази реакция, тогава тези дразнения се пренасочват към вътрешните органи и се смята, че се развиват по-тежки заболявания като алегични бронхити или астма. Това казвам само за фон, който както иска да го възприема. Не твърдя, че е единствената истина, но аз лично вярвам в това, интуитивно някак.  Blush пак се отплеснах, извинете  Confused

А за козметиката при АД мисля, че има повече от един подходящ продукт. Наистина пътят май е проба-грешка.  Mr. Green

Мартеа, честита прическа! кога ще ни се покажеш с новото амплоа?  Heart Eyes

по повод яденето на децата, съчувствам на майките на злояди деца - Марти имаше само един такъв период на неядене и щях да се побъркам. Сега сме на другата крайност - откак намаля кърмата, не мога да насмогна на ядене на синковеца. дори тази седмица взимам двойна доза от детската кухня  #Crazy която прочем също е частна и съм много доволна от яденето - много е вкусно (и на него му харесва) и е разнообразно. Казва се Джуниър Меню и знам, че разнасят на много места в София, но не по домовете, а на пунктове, откъдето си я взимаме.

# 91
Със малко закъснение, Диана честит рожден ден! Много здраве, усмивки и късмет!
Мартеа, честита прическа.И аз съм с бритон,нали е модетно.Ти В Младост ли си?
Ками,и ние сме давали мед,нищо и нямаше.
Тиа,добре , че Калоян се е оправил вече.
Вале,ще я правим манекенка, май Wink

# 92
malejna да ти кажа вече  #Crazy станах. Друга пък позната ми обясни точно същото за подтискането и избиването в друга форма, но че се е получило при тях от хомеопатията. Иначе теорията ти ми допада.  Аз за сега мисля да пробвам с добра поддръжка на кожата да оправя нещата (ма да не помислите че до сега не съм я поддължала). Противоалергичното го купих да си го имам, ако на пролет нещо избие на сенна хрема, кат не - татиту ще го изпие  Peace .

Мартеа за белите петънца от обринатите участъци четох ама.... не помня - в АД темата беше - май обсъждаха че с времето се оправят. За наште такива не се тревожа, щото ние като мъж ще се окосмим и няма да има такова значение  Laughing . Да ти кажа не мисля че са от кортикостероида, защотос него съм третирала едно единствено петно, а белите участъци са на всички места.

Моята странна настинка се оказа грипа  Sick . Сега го моря с илачи - дано го пресека и да не лепна дребния след мене.

# 93
Kremenchen, аз вчера гледах козметиката на Eucerin  в нашата аптека. Бих казала нормални цени. Различни кремове, мазила, шампоани и др. подобни, в порядъка от 12 до 30 лв. Преди да поръчаш от чужбина, провери из аптеките. Може да ти излезе по-евтино  Peace

Тиа, аз веднага след като оздравях миналия път, се разболях отново. И също се лекувах със сиропите, капките и Осцилококциум-а на дребен. Размина ми се грипа Laughing Дано и ти се разминеш!

Момичета, ние в близките 2 седмици ще имаме път към София. Да не избързвам с плановете, че може и да се разминем...ама ако всичко е ОК, искам да се видим с желаещи  Heart Eyes

# 94
Диана,ЧРД!  bouquetВсички твои желания са мои пожелания! Wink
Катка,и аз мисля ,че детегледачка е по-уместния вариант именно заради болестите!Абе да ти кажа честно,д..пе да ни е яко! CrazyВсе по-често се замислям каква ли ще е олелия с две деца!
Малейна,ти как ще процедираш като се появи бебето?Кой ще ти помага за Марти?
Валя,много дълга снахата,ама и зетя не остава назад-може би е някъде към 90см. и 14кг. Party
Аз утре най-сетне ще се записвам на ЖК и ще давам кръвчица за изследвания.Бррр,неприятно! Blush

# 95
  • Варна
Дианка, честит рожден ден! Бъди много щастлива!
За меда, Иво всеки ден пие чай с мед и не е имало реакция.
Ние днес му дръпнахме едно мотане като за последно преди бурята. Не знам как е в София, но тука варненските радиостанции цял ден разправят какъв страшен ураган идва и как всички трябва да си стоят по домовете и т.н. Mr. Green
Катка, в подобна на твоята ситуация дадохме миналата зима Детелина на градина в резултат на което Иво въпреки че беше само на кърма на 6м го захраних не с каши и пюрета, а с антибиотик. Всяко боледуване на голямото дете поне при нас се изкарва и от малкото. Няма вариант само едното да е болно. Ако има начин да не я даваш на ясла, а да си я гледате в къщи възползвай се. Hug

# 96
Диана, честит рожден ден!Желая ти от всичко по много!Весел празник!!!

Despina, я кажи в крайна сметка имаше ли силен вятър Rolling Eyes?
Дидке, и чакаме новинки от консултацията...
Tia, пази малчо , че много лош този грип...и бързо да ти минава...
м_е_р_и , браво за фитнеса....целувки на малката ученичка...
Незнам колко храната е определяща за височината, но със сигурност е гени.....нищо по-различно не яде Иса от вашите мъници-през седмицата взимам от кухнята, а през уикенда ястията на Семпер за над 1 година...ииии пие Нестле Джуниър преди всяко спане......
renkata81, добре дошла!
Мартеа, честита прическа-дай фото да те видим....

По кожните въпроси немога да помогна със съвет...
Как научихте бебочествата да пият от чаша с накрайник?Купила съм на Нуби, на Чико от тези с клапите против разливане, но Иса нищо не вдява-то трябва яко смукане....как да и обесня newsm78!?...а и очаквам предложения за преходни чашки с мек накрайник.....щото всичко пием с шишето...

Последна редакция: вт, 23 яну 2007, 22:38 от valia77

# 97
Сиска кога точно ще идваш за да организираме срещата тогава? Hug
За козметиката на Еукрен,найстина я има в аптеките и не е скъпа.

# 98
  • София
Ей, мами, стоплихте ме с пожеланията си  Heart Eyes  Heart Eyes Heart Eyes
Толкова добре се чувствам днес  Hug

Ама, много от вас имат проблеми с обриви на малките...не съм предполагала...дано по-бързо се оправят.
Не съм много навътре в нещата, но това, което си спомням, покрай проблемите с Любака беше, че е важно да се различи себорейния от атопичния дерматит. При Любака беше себореен дерматит. Излекувахме го и от тогава (да чукам на дърво няма ядове)
Иначе, това което казва Малейна и на мен ми го каза една хомеопатка.

А пък аз, не помня дали ви казах, че направих алергия от Виши (преди няколко месеца, аползвах няколко години) и сега не мога да намеря с какво да си мажа лицето. И си ходя така, със суха , олюпена кожа. Та и аз с бебетата  Crazy Разорих се, честно...купувах най-скъпата козметика от аптеките, кремове за по 30-40лв, и все ставам на пъпки. Така, като ви чета и май ще си купя кремчето на Тайс. Ще давам отчет наред с бебоците ви  Crazy

Мартеа, ама честита прическа! Все забравям да напиша. Blush Плюс още куп неща Blush И аз така се чувствах добре, като от червенокоса станах пак руса...както и Гуш с черната коса. Бретона си е голяма промяна...аз все не се решавам

# 99
  • София
С 300 зора приспах малчо и пак във форума Mr. Green
Моят син е станал голям побойник,да ви се оплача,и не знам какво да го правя,Днес се сби и с двете си приятелчета и успя да ги разплаче няколко пъти TiredДаже и майките им успя да поудари,а на мен ми отскубна цял кичур коса SickОбяснявам му,карам му се-не разбира и това е.Всичко приема като игра,дори и когато го плясна по дупето пак ми се смее newsm78.
Вече се чувствам много неудобно от другите майки.Не знам,сам ли да го извеждам ThinkingНо и това не е решение.Според баща му е период и ще отмине,но и в къщи е така.Хвърля,чупи и се смее като му се скарам Crossing ArmsНапоследък като види някое детенце да плаче,и започва много да се смее Sick Как да му обясня,че не е смешно и че той е причината в повечето случаи newsm78.
Леле,дано е само период,че ще полудея.Ако расте толкова палав,много ядове ще бера с него.Да е жив и здрав,лятото го давам на баба му за 2 седмици hahaha

# 100
Не знам как е в София, но тука варненските радиостанции цял ден разправят какъв страшен ураган идва и как всички трябва да си стоят по домовете и т.н. Mr. Green

И тука така - сега го загледах че бая вее... 

Ками наказания? Щото моите наблюдения са че шамаросването вървеше до едно време - сега по-връзват наказанията. Съща така зависи и за какво е била свадата. Калоян например много си брани вързаните на количката пиана. Не беше такъв преди, но пък то винаги някой е до неговата количка и си играе с тия пеещите и за мен е нормално да си ги брани и не го спирам. Само арбитрирам да няма по-силни сблъсъци.  За останалите си играчки не прави така.

Diana_T и аз така супер често се изривам от козметика и от години съм зациклила на Нивеа, че от нея не правя проблеми. Сега покрай дребен брандзотя и от неговите мазила.

Сиска ти кажи кога точно идваш и ще се организираме (здраве и живот да е).

Моят грип... доволна съм от него  Laughing... добре се развива, не ме тормози много.

# 101
  • Варна
Добро утро на всички.
Буря нямаше или поне тук при нас нямаше. Само дето подплашиха хората, което обаче ще рефлектира така, че ако друг път предупреждават хората няма да им вярват.
От миналата нощ и ние сме отново в отбора на болните. Ивчо беше нощес с 39,5 температура. Къпахме го, сложихме му Ефералган и сега още спи. Като стане ще го заведа на лекар, но освен Т и малко бистри сополи няма други симптоми.
И Иво като го плясна се смее. Продължава да се тръшка и да се търкаля по земята. Само да се завъртя около него и гледа да ме оскубе и то големи кичури коса.
Най-новият му номер е докато не му обръщам внимание за няколко минути да се съблече гол от кръста надолу.  Sick

# 102
Добро утро!

Мартеа, честита прическа! Винаги, когато искам да оставя някакъв период зад себе си, ми се отразява на прическата, отрязвам коса да кръста и правя къса подстрижка Laughing

Диана, и аз съм се обривала от Виши преди години. Серията на Avene за чувствителна кожа е много добра, аз ползвам за смесена и съм много доволна. Peace

Валя, моята дъщеря така и не се научи да пие от накрайник и минахме направо на сламка.

Момичета, благодаря ви за съветите относно моята дилема "ясла или не". Клоня към яслата, защото тази, в която мисля да я запиша е с модерна база, собствен салон за представления и добра репутация. Болестите сигурно няма да ни се разминат Sad.
В нашият град бизнеса с гледачки не е развит и ако намеря сигурно ще е някоя бабка (както при всички останали). Много ми е странно също как чужда жена ще ми щъка из къщата ooooh!.
Уф... голяма объркация ми е в главата, имам още месец да помисля Tired.
Кременхен, не знам къде е това "до нас", но ще съм ти благодарна  ако пътьом попиташ за телефон за контакт Grinning

Пожелавам на обринатите скоро да се отърват от петната Hug

# 103
Тиа, ами как няма целият парк да е около вашата количка, та тя е толкова оборудвана, толкова играчки, коя от коя по-интересна, и свирещи, при това, трябва да въведеш такса за батерии... няма да забравя едно момиченце преди време как откара 1 час с едно от пианата ви, пуска го и като спре започва неистово да реве - беше мъничка и много сладка, а през тов авреме Калоян на другия край на парка при мечката на Патиланци...

Камиж, в Младост сме в момента, не зная до кога, поне месец може би... Твърдо няма да я дам на ясла по време на грипа, ако ще да ме уволнят тук. Бавачка ен можахме да намерим (за един месец), не знам как ще се оправяме.

Тиа, само с маска вкъщи ходя аз при такива случаи.

Сиска, кога ще идвате? Аз съм от желаещите също.

Ками, да кажа, че откакто Теа е супер привързана към свеки (дотолкова, че не ме иска мен Sad), която я гледа доста напоследък, много се промени. Добре влияят бабите, понякога, разбира се. Е, пак попосяга, но някак не толкова агресивно. Вчера например е дошъл братовчед й, играли се, той свирил (да се разбира - тряскал) силно на ксилофона й, а тя, вместо да ходи да го перне през ръката или да го бутне, както правеше преди (нали е нейна вещ), отишла, хванала го за ръка и му казала наставнически: "амо еко, котко, не ила" = само леко, кротко, не със сила - типична реплика на свеки. Тя обяснява повече от мен, а аз само се карам - дали в подхода или във факта, че е от по-скоро с нея се крие резликата, не знам...

Току-що разбрах радостната новина, че леля ми от Варна се е съгласила да дойде за 3 седмици да гледа Теа. Направо мобилизирахме цялата рода. Дано не ни мине котка път и наистина да дойде, това ще е перфектният вариант да спасим положението. Ами много са ми готини варненските роднини, много си ги обичам.

Отивам да си купя Рицинус Комунис 30 СН. Тази салвия изобщо ен ми помогна. Ако и рицинусът не помогне ,сигурно ще се обадя на гинеколога си да питам как да пия Достинекс. Ама хич не ми се пият хапчета, пък още повече ен ми се дават 40 лв. за тях. Но кърмата изобилства, запушвам се, боли, ще трябва да подходя по-сериозно по въпроса..

ох пиша го този постинг точно час и половина ooooh!

# 104
Здравейте момичета,

Аз пак не писах сума време, че с тези болести безкрайни се бях отчаяла.. и какво да пиша...
След пневмонията уж се оправи детенце, бях една седмица вкъщи с нея, сега се чудя какви схеми да мисля с баби, че да не я пускаме на ясла.. с тези грипове, епидемии и прочие ужасии, вече ми побеля косата!
Снощи преживях един малък ад.. беше ми страшно зле, виеше ми се свят, пробождат ме гърдите като дишам..направо щях да припадна.. Долната граница на кръвното ми беше 53 ... Но да беше само това... Детето като се събуди към 22ч.. разрева се безумно, само плаче и нарежда, едва диша, не мога да я успокоя!!! Няма температура, няма никакви симтоми на болест, но реве, та се къса! Никога не е плакало така детето.. И само си сочи към главичка, към ушето.. какво ли не ми мина през главата... По едно време вече не издържах и аз се разревах от безсилие и ужас... ръцете ми трепереха с часове после...

Та.. добре, че имаме педиатър във входа, отидохме при съседката, прегледа я основно, каза, че ушите са съвсем леко зачервени, но за всекки случай да капем ден-два Отопакс (май така се казваха капките) .. и.. подути долни венци - демек чакаме кучешки зъби. Ебаси зъбите!!!! Досега никога, ама никога, никога не е имало такъв проблем със зъби! Дано да е само това и да поникват бързо, че просто не знам...

Общи условия

Активация на акаунт