Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 81

• 39 626
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Pro точно си разбрала ,какво имам в предвид.Аз не че не искам да я послушам ,искам ,но това няма да стане от днес за утре и губя много време.Тя само каза,още хистологии ,ако са същите химия.Но нито каза каква ,нито къде.И аз на къде?Това предлага[
    : .Тези неща как се слупват бързо ,това ми е дилемата и ако ще се мотая още ,рязането не е ли вариант за действие.
      В Плевен се случиха бързо нещата при мен,въпреки че беше разгара на лятото юли и август за около месец и малко се знаеше какъв ще е пътя.

# 691
    Ренжи,
    Аз за твоята биопсия дума на съм казала. Имам мнение, но то си е мое.  Моите избори съм си ги направила. Моля се на Бог да са правилните! От сърце ти го желая и на теб !
    Темата е за подкрепа, а не за спорове, каквато тенденция забелязвам напоследък, за съжаление.
    Тук има едно момиче - Алик. Тя убеди онколога да проведат терапията, предложена от доцент. Консулова. Значи не е невъзможно.
    Не знам от къде си и къде си избрала да се лекуваш,  но аз и друг път съм писала тук: на 16.02 бях на консултация при проф. Дудов и на 21 02 ми беше назначена първата химия. При малигнен ЛВ аз не бих чакала и секунда. Но ти си знаеш най- добре.
    И това ще мине! Горе главата! Животът е прекрасен  😀 !

# 692
    Да,Моли не визирах теб ,а попринцип ,че всеки си има мнение .Аз също не обвинявам Бог,докторите и тн.за неволите ми ,те са в следствие на моите лични избори ,което не пречи обаче да имам мнение  и за тях,в следствие на тези избори.Иначе всичко до сега ,сама си причиних с изборите и се страхувам с отлагането на операцията да не сбъркам пак,това е.♥️Още не съм посмяла да звънна да я отложа,а трябва да реша до час ,два.
    За Плевен ,доц.Тимчева само каза ако искате там,не ме насочи конкретно ,а аз за там нищо не знам.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 14:54 от renji

# 693
    Renji, извинявай, но понеже не си спомням и за да не се връщам назад по темите, освен проф. Тимчева някой друг онколог препоръча ли ти първо химия, а след това операция?

# 694
    Renji, извинявай, но понеже не си спомням и за да не се връщам назад по темите, освен проф. Тимчева някой друг онколог препоръча ли ти първо химия, а след това операция?
    Не.
    Имам мината онкокомисия в Сердика при др.Койнов,след лумпектомията ,той назначи операция.
    Пп не съм ходила при онколог ,защото нямаше часове скоро и се доверих на комисията, да организирам операция.Но реших да пиша и проф.Тимчева ,защото само за нея не трябваше да чакам час.

# 695
    Не.
    Имам мината онкокомисия в Сердика при др.Койнов,след лумпектомията ,той назначи операция.
    Тоест ти имаш едно мнение за операция и едно за химия, за д-р Койнов съм чувала много добри отзиви, за проф. Тимчева изобщо не се коментира, помисли, дали да не искаш още едно мнение, при нашите диагнози не е фатално още малко време. Плюс това вече всички са се върнали от отпуск и хирурзи да те срежат, колкото искаш Satisfied От "кадърен мамолог светило" при мен нещата са се развивали над година, писала съм...

# 696
    • София
    Ренджи, не съм навлизала в детайли в диалога ви тук, но няколко пъти прочетох това, което Тимчева е написала. Тя казва, че преценката за предоперативна химиотерапия трябва да се направи след морфологичното изясняване на засегнатия аксиларен лимфен възел. Тоест, трябва да влезеш за операция. Ако я отложиш, как виждаш да се развият нещата?? Пак се връщаш в изходна позиция.
    Извинявам се, ако съм пропуснала нещо съществено в предишните коментари.

# 697
    Flo_1 , права си. Тимчева говори с терминологии и трябва да плащаме на някой още, за да ни го разшифрова. Тоест тя е казала за биопсията на лимф. възел? За операция? Rolling Eyes И аз не знам, какво е морфологичното изясняване... Можеше да каже на прост език...

# 698
    Да,Моли не визирах теб ,а попринцип ,че всеки си има мнение .Аз също не обвинявам Бог,докторите и тн.за неволите ми ,те са в следствие на моите лични избори ,което не пречи обаче да имам мнение  и за тях,в следствие на тези избори.Иначе всичко до сега ,сама си причиних с изборите и се страхувам с отлагането на операцията да не сбъркам пак,това е.♥️Още не съм посмяла да звънна да я отложа,а трябва да реша до час ,два.
    За Плевен ,доц.Тимчева само каза ако искате там,не ме насочи конкретно ,а аз за там нищо не знам.
    Мога да ти помогна с инфо за там ако решиш.

# 699
    Flo 1,точно аз преразказвам тук и не се разбира ясно.Проф.Тимчева отказа да коментира на база тази хистология, какво предлага ,защото била неясна.Помолих все пак да ми каже мнение по тези резултати и ми написа така:
    А после се чухме и тя обясни,че хем съм спешна ,хем не знае какво да ми напише в становището ,защото не харесва биопсията и иска повторна.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 16:03 от renji

# 700
    • Sofia
    Лейди , ако четеш - драсни да кажеш как си. Hug

# 701
    Доцентката е искала повторна ИХХ на до момента взетия материал, за да се потвърдят резултатите (те са важни за решаването при химия за дозата и вида на терапевтиците)

Освен това, до колкото аз съм разбрала, Ренджи не се е консултирала с друг онколог освен доц. Тимчева - онкокомисиите след биопсиите не ги коментирам, защото те са препоръчителни и не са обвързващи, защото много често тези онкокомисии не се ангажират с лечението на пациента. (извини ме, ако бъркам Рен)

Иначе да попитам, при кървящи венци и отдръпване, паста за зъби парадонтакс ще помогне ли? Или ако някой има друг илач, ще съм благодарна да сподели

# 702
    Еа Точно,не съм се консултирала с друг.Cold SweatА ,за онкокомисията мнението ми е ,като на теб.

# 703
    Еа Точно,не съм се консултирала с друг.Cold SweatА ,за онкокомисията мнението ми е ,като на теб.

Аз мноого внимателно те чета и следя накъде вървиш, просто това с поредната операция на измъчената ти гърда ми дойде в повече, особено след като имаш мнението и на доцентката. Желая ти най-доброто, извини ме за по-резкия тон като цяло, но решението ти в момента не трябва да е трудно Heart

# 704
    Еа_ няма за какво да ми се извиняваш♥️♥️♥️Аз също съм наясно,че  пишейки ,аз не мога да обясня всичко,и преразказвайки го ,някой път друго се разбира и остават грешни впечатления.А може и моя тон да звучи рязко , ,извинявам се и аз .❤️

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 17:11 от renji

Общи условия

Активация на акаунт