Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 81

• 39 612
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Чайлд, ти приключи ли ?
И аз  искам Лейди да се включи с инфо. Отдавна не е писала.
Лейди, Heart

# 706
Др.Таушанова добър вариант ли е?

# 707
  • София
Доцентката е искала повторна ИХХ на до момента взетия материал, за да се потвърдят резултатите (те са важни за решаването при химия за дозата и вида на терапевтиците)
Тимчева иска морфология на засегнатия лимфен възел, за да се прецени необходимостта от предоперативна ХТ. Това значи лимфна дисекция, а такава не е правена, според вписаното в епикризата.
Както и да е, струва ми се, че не е помогнала много на Renji.

Renji, да пробваш консултация с проф. Дудов? В спешен порядък. Не вярвам да те върне.

# 708
  • София /Абсурдистан
Здравейте момичета! Добре съм вече до колкото може. Оперираха ме, махнаха яйчници и маточна шийка, другото си беше махнато от по-рано. Има всякакви проблеми там, но слава Богу, не откриха нов рак. Сега се чудя къде да отнеса блокчетата и стъкълцата за контрола, че искам да съм сигурна. Стана и една мизерия, разбира се - не са изследвали съединителната тъкан, която извадиха, а точно тя светеше на пет скенера. Не видяли образувание там и решили, че няма проблем и няма нужда от хистология. Нямам думи. Остава да се надявам, че са изрязали всичко, което светеше, нищо повече не може да се направи. Сега ще трябва да се моля на някой от онколозите да ми даде ново направление за пет скенер, за да видим какво сме направили.

# 709
Др.Таушанова добър вариант ли е?
renji, тя ми беше един от вариантите, даже бях запазила час при нея през супердок, когато ми се обадиха от надежда за проф. Щерев. И отмених часа при нея.
Чела съм само добри мнения и едно единствено негативно, като жената не поясняваше защо.
На мен ми се струва, че не те съветваме правилно.
Всички ти обясняваме какво трябва да направиш, а ти имаш нужда някой да ти помогне как да го направиш.
Ти си знаеш какво ти трябва, но някак не можеш да намериш лекар и организационно да си направиш лечението.
Дали е заради късмет, дали заради паника, дали заради липса на постоянство, не знам.
Обаче не става да си харесаш лекар, той да има час след 2-3 седмици и ти да почваш в паника да търсиш друг.
Струва ми се, че на теб ти трябва някой да ти посочи конкретен лекар и болница, а не толкова какво да направиш, защото то това е ясно вече, все пак имаш само 2 варианта, не 200.
На мен ми се струва, че варианта с Тимчева е неподходящ за теб, точно защото нямаш лекар и не можеш да си намериш. И пак ще стане въртене в кръг.
Ако имаш доверие в хирурга утре, че според теб ще се разберете да опита да изчисти всичко и ще извади колкото лв трябва, направи си операцията.
НО, в никакъв случай не чакай след това дълго да си намериш лекуващ онколог и да правиш повторната хистология.
Направи няколко консултации веднага щом е възможно т.е. на секундата щом излезе втората хистология.
Даже запази още от сега часове, не чакай да ти кажат, че си готова за терапия и тогава да повтаряш пак същото лутане и търсене на лекар.
Лично аз почвам да смятам, че е по-добре да се оперираш. Някак ми се струва, че това ще ти пресече паниката и ще тръгнат нещата към добро.
Но само ако хирургът ти вдъхва доверие!
Успех каквото и да решиш! Heart

# 710
Flo 1,ами да не ни помогна много,обърка ме само.Тя и тя не знаеше ,какво да ми обясни и каже ,по тази хистология,въпреки ,че и обясних поне това ,което тя каза,че и е неясно за  морфологичната част на хистологията ,за ИХХ вече нямам идея защо е така ,грешка  ли е и тн.Не разбрах и за химията ,не защото не я искам,а с какво ще помогне преди операцията ,ако сега се мотам да правя хистология,после биопсия на лв и химия ,вместо да махам лв и да почвам химия,пък хистологиите ,ще станат през това време.Та така ,само се обърках ,а това не е добре.
ПП Опосум писали сме заедно,но точно от това имах нужда.Много правилно си го разбрала и описала,стореното сторено ,но въпроса е от тук ,да не се завъртя пак в кръг.На доц.Тимчева варианта е времеемко и неясен,с много ако.Хирурга е проф.Александрова.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 18:09 от renji

# 711
Доцентката е искала повторна ИХХ на до момента взетия материал, за да се потвърдят резултатите (те са важни за решаването при химия за дозата и вида на терапевтиците)
Тимчева иска морфология на засегнатия лимфен възел, за да се прецени необходимостта от предоперативна ХТ. Това значи лимфна дисекция, а такава не е правена, според вписаното в епикризата.
Както и да е, струва ми се, че не е помогнала много на Renji.

Доцентката казва, че е “желателно “ да се изследва възела, което значи препоръка, но не е задължително, и всеки знае, че за неоадювантна химия да се назначи, не е необходимо морф. Определяне на това в лв предварително. ( установения стандарт с корбиопсия не включва изследване на възлите.) По- късно доцентката й пише да отложи операцията и тя не е важното сега, още веднъж, виж скриншота от коментара в 15:56. На мен съветите от доцентката ми изглеждат ясни и еднозначни, явно всеки разбира и което вижда, и което чете различно.
Но едно е сигурно - не сме лекари и не сме на мястото на Ренджи.

# 712
Професор Тимчева се излага. Можеше да каже ясно и разбрано, къде да отиде, какво да направи с имената на лекари, болници и прочее. Мен така ме консултира години преди. Звъняла е на нуклеарната да ми се направи след 1 ден сцинтимамография.... изпращаше ме с блокчета при доцент във ВМА за второ мнение... Какво става с нея сега? Щом Renji не разбра, какво да прави, а вие тук й разяснявате за безплатно Rolling Eyes, къде отиваме?

# 713
Renji, аз много добре те разбирам, но и ти трябва да промениш начина, по който действаш.
Ако трябва говори с психолога си, винаги съм мислила, че те са за това, да ти помагат да вземаш решения по-смело.
За Александрова имаше хубави мнения във форума, тя е от Онкологията, нали?
Но не си мисли, че този път е по-бърз и лесен от предложения от Тимчева.
Същото е, защото пак трябва да направиш каквото тя ти казва, само че в различен ред.
А ти трябва да питаш повече. Нали в приложението имаше възможност да последващи въпроси включени в цената?
Питай, не ги жали тези лекари, това им е част от работата.
Записвай си въпросите и ги задавай и по пет пъти, ако трябва.
И искай препоръки. Питай всеки лекар кой би препоръчал той за следващ етап. Да знаеш, че никой не те мисли теб. Ти трябва да се бориш най-много за себе си.
Май не си такава по принцип, но трябва да се научиш. Нали виждаш, не си разбрала някои неща, а не си попитала. Имаш нужда от действащ онколог, а не си настоявала Тимчева да ти препоръча.
Бори се, мила renji, знам че е изтощително, но от усилията ни сега зависи да сме при семействата си още дълги години.

# 714
Лейди Heart,
Радвам се, че вече е минало! От цялото си сърце се моля и стискам палци да не свети вече никъде Hands Pray
Ти си такъв  боец, ама много ти се събра вече и на теб. Айде, време е всичко вече да е зад гърба ти и да се радваш на хубави емоции само !
Тук сте една групичка мацки, които сте ми много свидни! И без да ви познавам ви чувствам много близки. Всички, които ме посрещнахте и ми давахте съвети и споделяхте от своя опит.
Благодаря Ви, момичета!

# 715
Renji,  цял ден се спирам, да ти пиша...
Ама айде да си кажа моето.
Аз съм ЗА операция. Нека извадят цялото образувание. Нека извадят и ЛВ. Да изследват каквото трябва и каквото искат.
После ще си миниш химията пак.
Мое мнение. Различава се от другите, но поне в семейството ми не виждам с какво повече помага първо химията🙄

# 716
DZ, аз умувам цял ден също, чета постовете тук и, според моята «голяма» компетенция - операцията ще й отвори пътя към правилното лечение, но се двоумя през целия ден.
Момичета, оперирана съм на 8-ми септември. Махнато ми е образование по шева на липсващата гърда. Та тази новата рана е бордова на цвят, но няма оток, има твърди места, защото, изглежда, чистено е до ребрата. Аз сама се превързвам със стерилни неща и я мажа с йодосепт. Никой не ми даде никакви инструкции, а казаха да ходя там за всичко и сваляне на конци.... Далече ми е. Благодаря на всеки за съвет, какво да правя.

# 717
Татяна,
Хайде като пълен лаик да не даваш оценки на професор Тимчева, че се излага!!!
Тя заедно с проф Дудов са най-големите специалисти в областта и няма как да ви обяснява на прост език термини. Като не разбираш, отваряш в Гугъл тълковен речник и четеш.
Не е и гара разпределителна, че да те праща при този или онзи лекар.
Дала е напълно обосновано становище. При нея се прави КОНСУЛТАЦИЯ, не е лекуващ лекар, че да назначи лечение. Консултира и дава насоки, които или приемаш, или не.
Ренджи, отиваш в Токуда (ако имаш поне няколко хиляди), плащаш консултация при доц. Арабаджиев и те задвижват много бързо.
Ако нямаш пари, отиваш в Панагюрище, плащаш консултация при някой лекар и те задвижват много бързо, но без да плащаш.
Може да отидеш и в болница Надежда, там се случват по-бавно нещата, но са съвестни и не плащаш.
Всичко друго е преливане от пусто в празно като последните 10 страници в темата.
*Имам си лекар на разположение, който ме насочва, но и да нямах, ми е абсолютно непонятно мотаене с месеци като Кити и Ренджи.
Четеш, записваш си часове, изследвания и действаш.

# 718
Малечка Палечка, аз бях записана при професор Дудов за утре, но нямам епикризата и се отказах. Професор Тимчева преди така ме консултираше както написах. Аз съм била често в частния й кабинет, който се намираше в един гараж. Тогава тя е била доцент. Много пъти ходих в отделението й в Дървеница. Написах, какво е правила с мен. Значи сега не знам, как стават тези консултации, но някога тя ме е поела изцяло. Онкологията, която е далече от София, изцяло се съобразяваше с нейните консултации, уважаваха всяко нейно предписание. Затова ми стана чудно от сегашната й консултация. Според мен, а не е според теб Laughing с нищо не помогна на пациента...

# 719
Татяна,
Хайде като пълен лаик да не даваш оценки на професор Тимчева, че се излага!!!
Тя заедно с проф Дудов са най-големите специалисти в областта и няма как да ви обяснява на прост език термини. Като не разбираш, отваряш в Гугъл тълковен речник и четеш.
Не е и гара разпределителна, че да те праща при този или онзи лекар.
Дала е напълно обосновано становище. При нея се прави КОНСУЛТАЦИЯ, не е лекуващ лекар, че да назначи лечение. Консултира и дава насоки, които или приемаш, или не.
Ренджи, отиваш в Токуда (ако имаш поне няколко хиляди), плащаш консултация при доц. Арабаджиев и те задвижват много бързо.
Ако нямаш пари, отиваш в Панагюрище, плащаш консултация при някой лекар и те задвижват много бързо, но без да плащаш.
Може да отидеш и в болница Надежда, там се случват по-бавно нещата, но са съвестни и не плащаш.
Всичко друго е преливане от пусто в празно като последните 10 страници в темата.
*Имам си лекар на разположение, който ме насочва, но и да нямах, ми е абсолютно непонятно мотаене с месеци като Кити и Ренджи.
Четеш, записваш си часове, изследвания и действаш.
За Панагюрище не съм съгласна ,че е безплатно . Плащаш за всичко като поп ! Здравно осигурена е Мама.  За няма една седмица са над 1000 лева.  Да не говорим, че след поставената диагноза доктора който е пое и уж да я лекува не  каза една дума при посещението при него.  Биопсия излязла всичко, диагноза има как па не и каза една дума за кураж ако щеш или какво следва . Единствено регистрирайте се в болницата ,платете на касата и ще водим какво ще правим . Една сестра си представете и каза, че с листа от комисията може да се лекува където пожелае а не господина ,доктор.    Да не говорим ,че документите са и не знайно къде из болницата потънали.  От Пловдив искаха диска от мамографията. Туморния маркер и първото ПКК   .Е няма ги. А само мамографа и бипсията са правени в тази болница .   И само извадих копие от диска. Хистология и там пропуски имаше. В Панагюрище имат страхотна техника но от към доктори куца.  Но има и страхотни доктори . Познавам няколко . Имат сърце . И смело твърдя защото съм от този град и знам за доста неща който се случват в тази болница . Извинявам се, че избухнах.  Но само като чуя за Уни Хоспитал и бяс ме хваща.  И мой близък и той им яде попарата лекуваха майка му .  . Ами да са благодарни, че не ги попиля.  Човек със възможности и власт е. Просто го помолиха да не ги злепоставя.

Общи условия

Активация на акаунт