Мартенчетата растат кат' гъбки, време им е за захранване и зъбки - ТЕМА 2

• 23 084
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • В твоето съзнание...
Момичета, желая ви светли празници и много здраве за вас и любимите ви хора! Аз това си пожелавам, да сме здрави, пък останалото все ще подредим.

# 661
Весела Коледа! Как сте? Как са мъниците по празниците? Моята бебка издържа две празнични вечери благодарение на това, че гостуваме с килимчето й за игра и всеки подарява играчки.

Има вече няколко кутии-сортери с форми в различни цветове.

Вашите мъници какви подаръци получиха?

# 662
Весела Коледа и от мен! Да сте здрави вие и мъничетата ви.
Ние бяхме при родителите ми и сега си пътуваме за София. Сами получи много о различни играчки: сортери, книжки с капачета и скрити елементи, една масичка с активности да си играе върху нея и други.

Режимът е тотално развален, но ще се старая да го оправим след празниците. За Нова година ще сме си вкъщи, няма да пътуваме.
Как сте вие?

# 663
Привет и от нас,
В последната седмица естествено беше прихванат нов вирус в яслата 🤪 с температурата се справихме бързо, сополите борихме с много физиологичен разтвор (те тук и друго рядко изписват) , но какви зелени гурели, какво чудо.  Пак с физиологичен разтвор (лееееко затоплен) леко измиване на клепачите и така.
Вчера обаче взеха много да се зачервяват очичките от вътре и днес минахме през спешен кабинет - "ааа, нищо няма, ще се оправи след още няколко дни". В типичен тукашен стил, всичко било окей. Нооо - поне лекар го гледа 🙈

Подаръци - "радио" със запис 47 песнички на холандски- то е подарък от холандската баба - тя даде парички още преди няколко седмици- да си прекарват "quality time" двамата - да си пеят 😄Вчера и бяхме на гости - много го хареса, и едно дупло влакче, което е за 1+ , но  извадихме големите части само - добре си поигра дребосъкът. Бабата и тя доволна остана 😊
От нас подаръкът вече го беше получил- люлката от лидъл. На кутията има и на български- може да се появи някой ден ,
И така - от мен пожелание за здраве, здраве и пак здраве 😘

# 664
Весела Коледа и от нас! Да сте здрави и щастливи, да има мир и храмония в семействата ви!

Ние не сме пътували. Бяхме си вкъщи тримата. Добре, че ММ гледа малката, за да направя ястията за бъдни вечер. После ядохме на смени, че девойката се навираше под масата и си удряше главата като се изправи Grinning Днес на гости бяха сестрата на мъжа ми. Калина се представи добре, не плака, дори се позаигра с леля си и свако си. Естествено получи и подаръци, защото много е слушкала Simple Smile Иначе през целия декември все имаше подаръци от роднини и приятели - книжки, които обожава да гризка, кученце с връзка за дърпане, дрешки, една буталка с топчета вътре, която като се търкаля и те летят.
За новата година се притеснявам как ще реагира на гърмежите, но ще се надявам да е дълбоко заспала, че иначе много ще се стресне.

# 665
Весела Коледа, мили мами!!! Нашият мъник се справи много добре тези два дни. Бяхме на гости вечер при свекъърите, а вчера бяхме цялата рода от страна на мъжа ми. Но той грам не е плакал, получи подаръци и цяла вечер игра с тях и каките, леля му и двете баби се редуваха да го пазят.А през деня ходихме до моите родители, там пък вуйчо му, вуйна му... Пълна лудница. Все хора, които скоро не беше виждал. Аз се уморих май повече, защото се притеснявах как ще мине. Играчките все колички или от тези които свирят и много им се радва. Сега за нова година казах на родата, че ще си стоим сами и няма да ходим при никой, не ми се иска да го тормозя по нощите. Макар 😂последните седмици той да тормози нас със стоенето до късно 😂. Весели празници, прекрасни!!! 🥰🥰🥰

# 666
Здравейте и честито Рождество! Матео получи интерактивна масичка и много я хареса. Но пък той официално пролази на 23ти и сега гони една топка под масата. Общо взето това прави - гони топката Simple Smile Нещо ми се иска да приключват празниците. Вкъщи е лудница.

# 667
Весела Коледа мамчета. Ние пак се загубихме за дълго 😁

Това бяха снимките за 10-та месечинка. Да се покажа и аз вече 😅
Моята не пълзи изобщо не иска ,реве веднага щом я сложа по корем на земята. Придвижва се седнала с дупенцето 🤣🤣 вече изявява голямо желание за изправяне ,но все още не може напълно . Изправя се на колене само , може би защото дупенцето си е доста голямо хахаха 😂😂
Зъбки все още нямаме ,но виждам ,че много я мъчат , пръстите и постоянно са в устата , лиги има много .
Люси и ние ходихме в литъл Джим , на моята не и хареса особено.
Сега и купих къщичка с топки вътре и пада голям купон
Иначе моята доста неща научи. Казва вече мама , баба , иска си и гърда 😅 вода също . Маха за довиждане ,пляска с ръце. Разбира ,когато и говоря . С пюретата приключихме , тя не ги иска. Яде заедно с нас от нашата храна , за това и аз започнах да готвя без сол вече 😅
Прочетох ,че сте споменали бременността. На мен не ми липсва , особено като се сетя за киселините в последните месеци 😖

# 668
Алисе, целувки на бонбонката - ти си за фотограф само, честно! Как ти идват идеи.
И в нашия бейби джим има бебета, които не са големи фенове, но пък пълзят добре така или иначе ... аз изпълнявам в къщи няколко упражнения, които учителката ни каза, уж малко по-добре сгъва и двата крака, не само единия 🤷‍♀️

# 669
Нашите бръмбари сега са като морски пехотинци в джунглата. Драпат на лакти и влачат дупетата с малко подрипване с крака, но без участие на коленете. Големи са сладури. Пеят, девойката се кара като е недоволна. Младежа ни е вечно ухилен. Може да го сложат за илюстрация на понятието "безметежно щастлив".
Светли празници момичета и здраве на вас, малчуганите и семействата ви!

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 22:22 от dariVale

# 670
Люси проблемът е ,че моята нито пълзи ,нито може напълно да се изправя все още и за това упражненията някак си не бяха за нас .

Този път снимките си бяха при фотограф 😅😅идеята беше моя де 🤣

# 671
Весела Коледа!
Моята пълзи с бясна скорост,изправя се и ,,върви,, подпирайки се на стена или предмети,общо взето вече е екшън.Около мен има няколко майки,които са с по-малки бебета и вече са купили гърнета 😳 не е ли рано,вие кога ще приучавате?

# 672
Хахаха, Mimsd, и нашата девойка е така. Дори от време на време има моменти, в които стои без да се държи, но е за 1-2-3 секунди. Гърнето мисля пак да го подхващам да не забравя как се стои на него, не че ще върши нещо в него Grinning Преди поне нямахме никакъв успех. А и сега е зима и докато я усетя, че ще върши голямата работа, трябва да съблека стоте ката дрехи и то вече се е изгубил смъсъла Grinning Детето няма мен да чака.

Алисе, сладки джуджанки сте! Hug

# 673
Аз съм купила гърне, но голям рев пада като я сложа на него, извива се, не иска да седи на него. Видя ли я да напъва, докато я събуя, тя или е свършила с акането, или я прекъсвам и нищо не се случва, освен да реве на гърнето Confused

Не знам как ще се случат нещата, може би лятото ще е по-лесно....хем по-топло, хем по-малко дрехи

# 674
  • В твоето съзнание...
Аз вече може би месец го слагам на гърне след всяко ставане, ако сме я къщи. Имам добра успеваемост, обикновено успява да се изака още сутрин и то наведнъж. Ако ака в памперса обикновено е на два пъти поне. Той изобщо не разбира според мен, но е доста по-лесно за мен. Трудно го задържам дълго обаче, защото не се вълнува от никакви играчки.
И той вече доста бързо се придвижва, макар и неправилно. Изправя се по всичко, ходи настрани по дивана... Вече си е момченце Sob

Общи условия

Активация на акаунт