Мартенчетата растат кат' гъбки, време им е за захранване и зъбки - ТЕМА 2

• 23 087
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Момичета,вие ,,миете ,, ли зъбките на бебето,нашата е със 6 зъба и май трябва да полагам хигиена вече
Правите ли супички на бебе,четох,че вечер може да се дава супа,аз не съм приготвяла
И послуден въпрос ,аз кисело мляко още не съм дала,вие какво мляко давате,намирате домашно или от магазина?

# 646
Mimsd, моят има 8 зъба, няколко пъти само ги мих, забравям.
Кисело мляко не съм давала. Много искам да давам супа, но той плюе вода и се опасявам да не плюе и супата...

# 647
Поради опасения че вече кърмата не и стига и напълно отказва АМ, от няколко вечери започнах да давам леко зеленчеково пюре с малко сухар.
Кисело мляко още не съм давала.

Зъби не мием още, все пак са само 1 и 1/3 от втория.

# 648
Тук много държат на миенето на зъби и откакто се подаде първото - мием. Част от вечерния ритуал. Друг е въпросът че после пие мляко нооо - мием. В интерес на истината се радваме с ММ - един път единият от нас си мие зъбите на следващият другият пред него - интересно му е и синотваря устата да четкаме и неговият зъб, и още един долу излезе, а един горе ахааа да пробие.

За супата- Тук в яслата я дават сутрин 🤷‍♀️ нещо като предиобедна закуска 🤷‍♀️ но според пидиеф-а с инфо в края на деня нашият шушон по това време спи.

Кисело мляко давам - мисля че най-често Боженци, или Елена - зависи какво сме взели от БГ супермаркета.
Повече от два месеца - сутрин - к.мл. с мааалко фини овесени ядки и плод - примерно банан.

Но нашето мартенче се роди ранно февруарче, та сме напред ... освен със зъбите 😆

# 649
Относно елхите - нашата виси от тавана🤷♀

# 650
М.К, хитро, много хитро Grinning

Нашата е малка и качена на висок шкаф, иначе ще я разпердушини.

Как сте, мами? Какво си пожелавате да се случи на вас и бебетата за 2024? Имате ли планове за по-големи събития или пътувания?

# 651
Сън 😄
И някои други неща, но на първо време сън 😵‍💫

М.К, хитро, много хитро Grinning

Нашата е малка и качена на висок шкаф, иначе ще я разпердушини.

Как сте, мами? Какво си пожелавате да се случи на вас и бебетата за 2024? Имате ли планове за по-големи събития или пътувания?

# 652
и аз искам да поспивам повече през новата година и да сме по-спокойни и аз, и бебка, че покрай тези зъби и среднощни ставания понякога съм неадекватна

# 653
Аз искам сън, разходки и екскурзии, че тая година никъде не сме ходили заради малкия, беше ни доста трудно, а аз съм свикнала да обикалям уикендите повече и се чувствам сега доста ограничена.

# 654
Lucie, kukli4ka, Plamena, пожелавам ви повече сън и спокойствие. И на себе си пожелавам същото. Истината е, че за да сме усмихнати, ведри и добри майки, трябва да презареждаме батериите. Умората си казва думата и се хващам, че се ядосвам на малкия лесно, защото съм недоспала. Дано всичко лошо скоро е в миналото.

Сега бебетата ни ще изживеят първата си Коледа. Реално имаме най-хубавите подаръци 🥰

# 655
Аз си пожелавам да сме здрави 😊
На второ място - малко me time (време за мен). И не на последно място - така бленувания сън 😄

Plamena.., опитвали ли сте да пътувате с бебето?
Ние също намалихме пътуванията, откакто родих, но не сме спрели напълно.
Даже ни предстои дълга екскурзия след два месеца (с бебчо, разбира се).
Не е лесно със сигурност, но не е невъзможно 😄

# 656
Да, пробвахме няколко пъти като беше по-малък, но толкова много ревеше вечерите, че се отказахме. А и имаше проблеми с дупето, трябваше да го мия на всяка смяна на памперс и това малко също ни спря, понеже пак не ни остави много фронт за ходене където и да е. Имах планове за морета, планини, ама нищо от това не се случи. Ходим си по родните места за по уикенд от време на време и от многото вълнение и превъзбуда вечерите пак реве.

Сега по Коледа ни се очертава седмица да сме по гости, ще видим как ще бъде. Но смятам догодина да си планирам нещата по-добре и тези неща да не ни спират.

# 657
Стискам палци коледното Ви гостуване да мине гладко Simple Smile

При нас проблемът не е това, че ще спи на различно място (е, понякога заспива по-трудно, но нищо толкова страшно). Проблемът ни е в самото пътуване. Не обича много да се вози в колата и не спи много на път ... За да е спокоен и да спи по пътя, често сме тръгвали на път в 5h сутринта 😄 Особенно, когато ще пътуваме над 3 часа.

Но, където и да сме ходили, гледаме да се чувства като у дома си 😄 Носим всичко необходимо и се съобразяваме с неговия режим.

# 658
На всички пожелавам да сте здрави, да имате повече време за себе си, малко повече почивка и сън. Всички бебета да хапват добре, да спинкат и да ги слушкате Wink
За себе си пожелавам да се справя с новите предизвикателства пред мен.
Ние ще пътуваме между празниците. Вече чакам с нетърпение да стигнем до майка ми и някой да ме отмени малко.

# 659
Мамчета, желая на всяка една от вас весели и прекрасни празници! Всяка да получи това от което има най-голяма нужда! Аз желая на всички и за себе си още да има здраве, спокойствие и весели дечица!
Ние ще сме си вкъщи за празниците, може малко да се разходим до роднини, да си разменим подаръците. Малкият ще видим как ще е, дали ще му хареса. Скоро не сме го водили на гости☺️. Само малко се изнервям, че ще е пълна лудница от роднини... Искам само сън и спокойствие... И тишина.... Но ще видим 😀

Общи условия

Активация на акаунт