Мартенчетата растат кат' гъбки, време им е за захранване и зъбки - ТЕМА 2

• 23 089
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
march23, идеално е да идете на спа, има ли басейн топъл за Вики? Ще се кефи да го гушкате и да маха с крака и ръце.

Пламена, не се отказвай, все ще хареса нещо. Моят юнак не харесваше паста и 2 седмици и повече не давах. Последния път хапна с охота обаче. Много е тежко, когато изведнъж излязат няколко зъбчета, но пък ви пожелавам успокоение след това, поне няколко седмици.

Ev, каша хапва ли? От нея май качват добре.

Lucie, надявах се, че Петърчо не изживява драми със зъбките, но ето, че и при вас е така. Благородно завиждам на майки с деца, при които даже не се забелязва промяна при никнене на зъбки - бебетата са все така спокойни....

Кое е най-смешното нещо, което бебето ви е правило? Нашият тръгна да минава през тунела на заека, дойде му тясно вътре и си заклещи главата и лази с пикрита глава и влачейки тунел, хленчейки CryJoy

# 631
Оххх като каза най-смешното...имаме една чесалка/масажор за глава от джъмбо, прилича на телена бъркалка. Веднъж каката реши че ще я пробва на бебка е няма такъв кеф и хилене, както е седнала се сгъва на две от кеф.
Иначе бебка е от типа спокойни, ядящи, подвижни, но неспящи деца.
Не пълзи, но както седи на дупе застава на коленца и търси за какво да се хване и да се изправи.
Единствените неща които прави осъзнато е да казва ела, ела и да прави чао с ръчичка.

# 632
Зъби, зъби....Мати има 8 и в момента избиват два кътника. Това бебе ни изненада много със зъбите. По Коледа може пържоли да яде Grinning
Ние, обаче, всички сме болни. Каката донесе вирусен ларингит, след 5 дни бебето се разболя и беше на косъм от хоспитализиране. Даже аз бях с две ръце "за" да сме болница, защото много се притесних, но не се наложи. И познайте.....сега аз съм болна. Мими си изпи антибиотика, Матео утре го приключва, аз днес го започнах. Мразя есенните и зимните вируси. Никига не съм боледувала, но тези деца ме разбиха. Така....оплаках се. И се чувствам като пулен идиот, защото Матео ще направи 10 месеца, а мен още ме е страх да му давам междинни закуски с парченца. Иначе попарата и пюретата са си на парчета и си дъвче супер. Ама пусти страх!

# 633
Ние сме с 3 "заместени" храненеия. Т.е. Яде закуска, обяд и вечеря по колкото му е кеф (обикновено 120- 150гр) и аз не дохранвам, а си наваксва през нощта 🤣
 Сутрин давам каша- един от трите вида,  които се харесаха, на обед пюре и вечер овесена каша или паста със сирене и масло. Тия дни мисля пак да пробвам попара, да видим дали ще имам успех.
 При нас кухнята е от 6м, но ние все се  мотаме и още не сме се записали. Вече е крайно време обаче, защото имаме домашни пюрета за още 10 дни и после не знам какво ще правя. Педито ни посъветва да давам от нашата храна, но тя обикновено не е подхосяща за него, та или ще се хвана в ръце и ще се запишем на кухня или ще трябва да започвам да готвя по- специални манджи за малък човек 🥰

# 634
Здравейте и от нас, честити месечинки и на болничките да оздравяват бързо. И ние скоро бяхме болни, каката ни все носи нещо от училище. Да се оплача малката стана на 2-ри на 9 месеца, но още ни ни е избило нити едно зъбче, преставете си каква мъка е, даже и целувките, които ми дава прерастват в хапане на носа и брадичката ми, и на колиграми качваме много малко. Иначе не пълзи, но и каката беше така, обаче как махаме усърдно и за здрасти, и за добро утро, и за чао, и за да й се обърне внимание, постоянно.

# 635
Със зъби целувките хич не стават по-приятни, да знаеш Joy

# 636
  • В твоето съзнание...
Моят господин, ако не се наяде, започва да мрънкя, затова и дохранвам.
Чудя се дали да не започна друга схема, сутрин малко мляко, след час например вече да давам закуска някаква, после съответно обяд, сз, за вечеря мляко и естествено нощното мляко, за да може и мама да поспи.
Със закуска и сз се оправяме някак да похапне, но на обяд е мъка.
Днес поръчах кухня от Юначе, ще видим утре ще се хареса ли.
На какъв етап се замества вечеря?

Лейди аз опитвам да правя някакви неща, които да ядем и ние и той, но много не ми се получава. Истината е че ние обикновено живеем на скара с гарнитура Grinning
Правих огретен от тиквички, за него в отделено съдче с обезсолени сирене... Това му хареса много и пак яде до някъде и после си дояжда с мляко.

Като цяло не знам как ще го изхранвам, като нямам навик да готвя манджи. Та затова ще пробвам с кухня.

Росина, пробвай за начало с банан че в тези биберони с мрежите, може и краставица... Пазят страх на майката и пускат малки парченца.

# 637
March, вчера наораво му нарязах банан. Дъвче си без проблем. Обаче не се сеща да си вземе сам от чинията. Взе да хапе направо цялата чиния Grinning

# 638
Как свикнаха да ядат парчета, без да се давят и плюят?

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 22:37 от Рошличката

# 639
march, дано Вики хареса кухнята, ще ти е огромно улеснение, а и ще яде доста разнообразно, те предлагат интересни неща.

Рошличка, ще свикне, предпочитат определени текстури. Моят се дави от сухи и грапави текстури, не се кефеше на леща, но гладки парченца паста яде...просто предлагай, в даден млмент свиква. Аз лично се правя, че дъвча, за да го насърчавам 😄

За хапането - днес се катери по мен и ми нахапа крака като куче, беше ужасно. Знам, че го мъчи зъб, ама чак толкова екшън не очаквах. 🤯

# 640
  • В твоето съзнание...
Росина, аз направо си му давам да го държи и той си хапе, смуче Grinning

Рошличка, със сухар май го понаучих да яде твърди неща. Държи го, чеше си зъбите, плюнчи и така. Вече си дъвче супер. Може но трябва да ку дадеш нещо по-голямо, от което все едно сам да опита да си хапне.

# 641
March, колко голямо парче сухар даваш? Да пробвам и аз Simple Smile

# 642
  • В твоето съзнание...
Вече му давам цял, првди му го чупех по дължина, за да стане по-дълго и тънко парче, да му е по-удобно за захват.
Имайте првдивд обаче, че от трохите на сухара може да се закашля. Ако това много ви притеснява, може би е по-добре с дълго парче краставичка.

# 643
march23, съветите ти са ми винаги полезни. Точно със сухар Сами се дави и кашля, но краставицата е ок.

Въпрос за елхите - къде ги скрихте от палавниците? Заглежда ли се по играчките бебето?

# 644
March, наораво една бебешка бисквита...изгриза си я Grinning

Общи условия

Активация на акаунт