На море в Гърция 2023 - IV

• 52 120
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
!Joop, а каква е ситуацията с тези екскурзии от Лихадонисия? Четох за тях, но сякаш има различни и не се ориентирах коя да вземем, реших че на място ще мисля, но ако имаш някакви подсказки, би било супер.

# 526
Здравейте, искам да попитам има ли някакво намаление в Гърция за човек с увреждане и придружител в Гърция срещу представяне на медицински документи? Самолетни билети, магистрални такси и тн.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 17:04 от Не се сърди, човече

# 527
Mosquita, с глас се смях на куция делфин 😆😆😆
Ние се преместихме до Гитио, гледката от студиото е извънземна - като на кораб се чувствам ✌️

Ехааа, невероятна гледка има... Страхотно. Ние утре потегляме - първо няколко дни около Монемвасия с посещение на Елафоносос, след това към Вати и Гитио. Чакам препоръки и за заведения в района 😉

# 528
  • Пловдив
....Ние утре потегляме - първо няколко дни около Монемвасия с посещение на Елафоносос, след това към Вати и Гитио. Чакам препоръки и за заведения в района 😉
Ние бяхме в Елика, вероятно ви е на път за Елафонисос, и 2-3 от вечерите посетихме единствената селска таверна - страхотна храна! /и цени😉/ https://maps.app.goo.gl/RsYWQaB31vnA7Grx5 До нея се намира и супермаркета, също единствен, от който се снабдихме със зехтин 🙂
Тази също беше добра, ама не ни дадоха диня, като платихме с карта 😆 https://maps.app.goo.gl/G9HnbnHXZVDQZyYp6

# 529
Нашата почивка на Скиатос наближава, и искам да помоля за препоръка откъде да си купим зехтин. Предполагам може и от Волос някъде, предпочитам да не е магазинерски, а ако сте купували от някой местен производител и сте доволни.

# 530
Нашата почивка на Скиатос наближава, и искам да помоля за препоръка откъде да си купим зехтин. Предполагам може и от Волос някъде, предпочитам да не е магазинерски, а ако сте купували от някой местен производител и сте доволни.
Гарантирам за качеството на този, но ще трябва да се отклоните на 12 км от Волос. https://goo.gl/maps/cyyjkCnHfZaf25xMA

# 531
  • Пловдив
Наистина е чуден този зехтин ✌️

# 532
От форума го научих, да е жива и здрава Змия! (май тя го откри първа)

# 533
Благодаря много, Параход Gift Heart

Изгледжа като да правят и турове, но предполагам в този сезон няма да има какво да се види, но поне ще стокнем за няколко месеца напред.
Да не ставам много нахална, но ако може да препоръчате и производител на мед и сладко от портокалови корички ще е супер.

# 534
  • Пловдив
От форума го научих, да е жива и здрава Змия! (май тя го откри първа)
Хаха, змия ще трябва да е ходила след нас, защото си спомням колко упорито я разубеждавахме за Завоя 😆

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 17:03 от jul

# 535
Здравейте,има ли някой в момента в Керамоти?Ние ще пътуваме другата седмица.Ааако може да споделите как е водата,защото някой казваше че доста замърсена.Благодаря.

# 536
Абе аз 2011 г. бях за пръв път по тия места, ама за зехтина не знаех Simple Smile Иначе разговора за завоя си го спомням!

Танита, това купихме от селския магазин на площада в Афисос в началото на лятото. Произходът на сладкото е от Портаря, а на меда пише Волос, адрес също. От мащерка ми е любимият и където намеря, си вземам.

# 537
Mosquita

За Лихадонисия, отивате на Кавос бийч и оттам взимате водно такси, 15-20 мин. по спомен е до бийч бара на островчето. Лично аз не съм впечатлен особенно,  по-атрактивни са снимките с дрон, отколкото на живо. Но пък семейство моржове се заиграха с лодката на връщане и ни направиха деня.
Иначе е добре да се съчетае със следобедна Лутра Едипсо и минералните извори там. Вечерна разходка из Лутра Е. също е опция, единствено само повечето таверни на крайбрежната са туристтрапове. Пътят Лутра - Кавос също е красив, само не слушайте Гугъл ако иска да ви преведе през Лихада.
Въобще може да си планирате един ден Ровиес - Кавос (Лихадонисия) - Лутра Е - Ровиес. Разстоянията не са големи, особено ако не се съобразявате със "затворения" път м/у Лутра Е. и Илия.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 18:44 от !JOOP

# 538
Здравейте,има ли някой в момента в Керамоти?Ние ще пътуваме другата седмица.Ааако може да споделите как е водата,защото някой казваше че доста замърсена.Благодаря.
В момента съм в Керамоти, водата е чиста, вчера имаше малко водорасли при Паралия, но не мисля, че са проблем. Ако имате предвид замърсяване в следствие от пожарите, аз лично не забелязвам. Идвам тук всяка година и не виждам разлика от преди.
Една нощна снимка, през деня не се сещам да снимам Simple Smile

# 539
Някога, преди десетина години в Афисос, в ресторонт Марабу продаваха домашен био зехтин. Собственикът беше наследил маслинова горичка и беше много горд, че от 70 години дръвчетата не са третирани с никакви препарати. Падаше си малко еко шовинист, че нито в ресторанта , нито в малкото магазинче до него  продаваха напитки от рода на фанта, кола, а само гръцки. Две години по-късно вече имаше в магазина. Но оттогава не сме минавали по тоя край, та не знам какво е положението. Ние също в петък пътуваме към Волос и в събота сутринта за Скиатос. На връщане, ще се отбием до форумното магазинче за зехтин, пък ако имаме време може и до Афисос. Между другото, ANES са отменили всички фериботи, така, че ако някой има закупени билети да го има предвид. Аз случайно видях, че  Ferryhopper вече не продават билети за тях и прочетох коментари от потърпевши, че буквално часове преди плаване получават съобщение за отмяната и комуникация с тях е невъзможна. Та аз успях да канселирам билетите за връщане само с 6 евро неустойка и купих нови, но за отиване неустойката е по голяма и ще чакам те да канселират и да върнат парите. Купих нови билети за отиване, та засега ми излизат златни, но пък не исках да рискувам да си провалим ваканцията.

Общи условия

Активация на акаунт