На море в Гърция 2023 - IV

• 52 138
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Твоята снимка е от мястото, на което са средните чадъри(малката група) на снимката на Monyk. Ясно се вижда разликата спрямо пътя в дъното.

Шест години са много време, и е излишно да правим драми. Плати в момента изобщо не може да се нарече твърде чадъросан. Има 3 или четри зони с чадъри, с огромна свободна зона във всички посоки. Чадърите не са нагъсто. Съвсем приемливо. Но и да очакваме да е каквото е преди 6 години е нереалистично.

Всъщност тези по-комерсиални плажове ми направиха много приятно впечатление на не прекалено претъпкани. Единствения проблем е, ако отидеш на плаж след 11 ч.. Няма свободни чадъри и шезлонги, особено през уикенда. Дори на 15.08 си беше доста спокойно. Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 13:58 от Fancy

# 511
  • Пловдив
Зехтинената драма приключи за нас. Днес в Неаполи си купихме от известния им лук/жалко, че сме изпуснали празника на лука/, където отново ни обясниха за липсата на зехтин - драма не само с местни, но с общоевропейски размери. Преди да свърши бил станал 11 евро за литър! Странно е, че в магазините никакъв зехтин няма, дори долнопробен. И изведнъж в селския ни магазин, където обсъдихме положението, собственикът сподели и ни продаде от собствения си ръчен домашен извънземен най-добър в цялото средиземноморие зехтин - цели 6 литра! 🥳

За Павлопетри да кажа - впечатляващо! За прости шнорхелисти като нас, съвсем до брега и запазено /не само на въображение/. Табела на брега за ориентиране, шамандури с цифри и цветове, подводни табели също -

А плажът е чуден!

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 21:52 от jul

# 512
  • София
Не правя драми. Отбелязвам разликата. И не съм казала, че е “твърде” чадъросан. Чак! Знам, че може да е и по-зле. И ще става, уви.

Позволи ми да знам по-добре от къде съм направила снимката. Simple Smile От последния ред шезлонги на чадърите пред хотел Плати. И между тях и онези чадъри  в дъното нямаше нищо.

# 513
Не правя драми. Отбелязвам разликата. И не съм казала, че е “твърде” чадъросан. Чак! Знам, че може да е и по-зле. И ще става, уви.

Позволи ми да знам по-добре от къде съм направила снимката. Simple Smile От последния ред шезлонги на чадърите пред хотел Плати. И между тях и онези чадъри  в дъното нямаше нищо.

Ама разбира се, че ти си знаеш от къде си снимала. Но не е на същото място от което е снимала Monyk. И това ясно се вижда, като погледнеш хоризонта и далечните обекти.

Сега след хотел Плати има един бийч бар с нормално количество чадъри.

# 514
Чак сега качих последните снимки от Лесбос. Ходихме в средата на юли – 15-22.
Солун пътьом.
Петра.
Моливос.
И около Пломари.
Някой щеше да ходи скоро – ще ви хареса, спокойно е и няма хора. Цените по таверните са прединфлационни.

# 515
  • Пловдив
Те цените май са прединфлационни на доста места, не знам как им се получава ✌️ И на Пелопонес го докарваме на около 15 евро на човек с алкохола....

# 516
Те цените май са прединфлационни на доста места, не знам как им се получава ✌️ И на Пелопонес го докарваме на около 15 евро на човек с алкохола....
Малко пиете. Grinning
Шегата настрана, но след Наксос и Куфонисия, където ядох грилован октопод (едно голямо пипало, сервирано с пържени картофи, каквито не държа да ям) за 18€, в Моливос октопод във вино голямка чиния за 7,50€ е осезаема разлика. Нощувки също се намират евтини, ако не придиряш да си на плажа като нас.

# 517
Тя Jul e ходила на Лесбос, ама май е било преди последния инфлационен галоп.
Иначе Пелопонес и Крит държаха палмата за най-евтини дестинации и за нас дълги години (е, има и скъпо, и евтино - но като съотношение качество:цена спрямо останалата Гърция говоря), но Лесбос ги отвява с лекота. А ако беше видяла какви са цените във вътрешността... опулих се, такова нещо минимум от 10 години не съм срещала.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 22:42 от Параход

# 518
Моят опит е скромен, но Лимнос ми е най - евтината дестинация, след него - Северна Евия. Наксос и Кефалония поносимо, но с евтина нощувка. Неа Ираклица ми се видя тесла.

# 519
А, да, Лимнос също не е от скъпите, но видно и от разговорите тук - промени има.

# 520
Със сигурност има. И нормално да е така, ако и да не ни харесва 🙂

# 521
Мда, тук където съм сега, нещо като Северозападна Евия, не е скъпо изобщо. Ние с децата си поръчваме една салата и по едно основно за тримата и стандартно плащаме около 35 евро. На плажовете пари не искат отделно за чадъри и шезлонги, поръчваш си нещо.
Аз тази сутрин в Ровиес в морето видях тюлен! Беше удивително, първоначално се чудех какъв е тоя куц делфин дето се движи със скоростта на охлюв, но после се показа на няколко пъти, за да стане ясно, че е тюлен. Чак проверявах има ли такова чудо по тия ширини, толкова невероятно ми се видя!

# 522
Има тюлен(и) там. Завиждам ти за срещата Simple Smile

# 523
Този тюлен е беглец от Лихадонисия, там им е къщата. Ако отскочите до островчетата за няколко часова екскурзия е вероятно ще видите много повече.
Иначе и на Сикия / Ситония съм плувал около тюлени, обитават заливите преди Маратиас / Порто Куфо.

# 524
  • Пловдив
Mosquita, с глас се смях на куция делфин 😆😆😆
Ние се преместихме до Гитио, гледката от студиото е извънземна - като на кораб се чувствам ✌️

Общи условия

Активация на акаунт