На море в Гърция 2023 - IV

• 52 078
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Даже може да споделиш тук някоя и друга интересна рецепта 😊

# 601
  • в края на града
Здравейте, другата седмица сме на Торони и решихме в четвъртък да идем на пазара на Неос Мармарас. Някой знае ли къде точно го правят - на центъра (където са повечето магазини и заведения) или надолу при стадиона (там има повече място)?

# 602
Нито едното от двете - на пристанището е.
https://goo.gl/maps/mSuTrfaHGpXVoYG3A

# 603
Привет, дали някой е наясно за евентуална забрана за употреба на открито на пиротехника, конкретно за летящи фенери? В края на месеца плануваме тийн рожден ден и се чудех дали можем да го отбележим с фенери и мини заря или ще ни доскачат с някоя забележка господа гръцките полицаи... Simple Smile

# 604
На фона на всички пожари и бедствия ми се струва доста неразумно и рисковано, дори и да няма забрани. По-добре измислете нещо без огън Simple Smile

# 605
Абсолютно е забранена всякаква огнеопасна дейност на този етап, мисля, макар че нямам под ръка законовия текст. Неразумна и безотговорна отделно.

# 606
Напълно съм съгласна с доводите ви - далеч съм от мисълта да подлагаме на риск който и каквото и да е, предвид настоящата ситуация. Интересувах се от законовото положение за употреба на споменатата мини заря, което е повече тип искрящите свещи за торта, не някакви батерии с 300 вида илюминации. Фенерите са каприз, който аз самата не одобрявам и исках мотивирано да откажа. Затова търсех някаква норматива. Благодаря за включването.

# 607
Ето - забраната е от 1 май до 31 октомври.
https://www.patt.gov.gr/koinonia/politiki_prostasia/pp_enimer_pr … g0S8wwzdm_9-xVphU

Забранено е паленето на огън, барбекюта извън определените за целта места и всички други дейности, които могат да предизвикат пожар, дори изхвърлянето на недобре загасени цигари.

# 608
Чудесно. Благодаря, Параход. Hands V

# 609
В Гърция са много чувствителни (и с право ) на тема заря огньове и подобни неща така,че не се вкарвайте в някакви филми...,че само ядове ви чакат....

# 610
Здравейте, другата седмица сме на Торони и решихме в четвъртък да идем на пазара на Неос Мармарас. Някой знае ли къде точно го правят - на центъра (където са повечето магазини и заведения) или надолу при стадиона (там има повече място)?
https://maps.app.goo.gl/Spn3NvtZjKzPhtNh6

Много хубав пазар, от личен опит ( но следвахме принципа "само гледам" Sweat Smile) .
Има абсолютно всичко!!!
Ние обаче само разгледахме пазара и си купихме само грозде.
Това защото, аз, понеже, когато съм в Гърция обичам да ми готвят и да ме обслужват.
Един ден, ако реша да си готвя и да зареждам хладилника, със сигурност бих си напазарувала оттам.
Особено от сергиите с риба.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 22:55 от Фран

# 611
Здравейте, в момента сме в Гърция, всичко е прекрасно, обаче ние все във Северна Гърция ходим. Догодина, да речем през пролетната ваканция замислям екскурзия на цикладите, някой ходил ли е организирано, предложения за туристическа агенция?
Гледам някакви стари оферти, до Атина с автобус, после с ферибот Миконос, Делас, Парос, Санторини... 9 дни.
Да добавя, че мен ме страх от самолети, а мм в никакъв случай няма да се навие на такъв дълъг път само той да шофира,...

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 11:13 от Прекрасная Василиса

# 612
  • София
Здравейте, в момента сме в Гърция, всичко е прекрасно, обаче ние все във Северна Гърция ходим. Догодина, да речем през пролетната ваканция замислям екскурзия на цикладите, някой ходил ли е организирано, предложения за туристическа агенция?
Гледам някакви стари оферти, до Атина с автобус, после с ферибот Миконос, Делас, Парос, Санторини... 9 дни.
Да добавя, че мен ме страх от самолети, а мм в никакъв случай няма да се навие на такъв дълъг път само той да шофира,...
С една междинна нощувка и после ферибот от Атина.

# 613
Била съм на Санторини преди години , до Атина с автобус и после ферибот.
Две седмици после си лекувах схващанията от дългото седене в автобуса- беше адски тесен и неудобен, стар и раздрънкан.

# 614
Привет от източен Крит! ☺️
Позиционирани сме в Макригиалос, събирам мнения къде какво да посетим, набелязала съм Агиос Николаос, Елунда, Йерапетра,Плака, Спиналонга.
Ако някой има препоръки и за места за хапване - ще съм благодарна. С кола сме, така че се придвижваме спокойно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт