Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 23 357
  • 533
  •   1
Отговори
# 300
А и те се вълнуват. Много често чувам коментари как преди да се оженели трябвало да гледат майката на момичето

# 301
Не стига, че свестните мъже и без това са кът, ами трябва и да правим кастинг на родата преди да се бракуваме.
При родителите на моя мъж отношенията са много объркани и в детството му е имало много драми (дълга история), но пък са свестни и интелигентни хора. Достатъчно ми е, че се разбирам чудесно с тях, харесваме се взаимно и имат прилична комуникация с моя род. С мъжа ми си приличаме по ценности, морал, възприятия. Това ми е достатъчно. Не произлизам от знатен род, че да търся това и у мъжа. Имаме нормални семейства, интелигентни и образовани, със сериозни професии.

# 302
Ако не си познавам роднините и ги погледна като страничен човек (мъж) бих си казала "егати родата, как няма една, която да не е разведена, а някой с по 2/3 развода". Добре, че мъжете не се вълнуват от същите теми като жените.
Вълнуват се. Повече от жените даже.  На доста мъже от малки им е втълпено, че жените стават като майките си. Също така, тях много повече ги вълнува родословието.
А колко случаи познавате с мъже захванали се с криминално проявени жени? Обратното, обаче е доста често срещано.

# 303
А и те се вълнуват. Много често чувам коментари как преди да се оженели трябвало да гледат майката на момичето
А дали това би променило нещо?
Млади, влюбени, с планове за бъдещето и хоп - ама виж каква е майка ти, няма да се женя за теб! Rolling Eyes

# 304
Докато са млади и влюбени, може изобщо да не видят проблема, а може и наивно да си вярват, че любовта е достатъчна да оправи нещата. Обаче повечето пишещи тук сме вече хора с някакъв опит и, опирайки се на него, изказваме мнение.

# 305
На първо място ми е важен партньора, после са джинс, минс, тинс и т.н. То всичко си проличава в отношението един към друг. Не ми е било необходимо да знам до 3то поколение кой е разведен и кой не, защото не дава никаква гаранция за нас като двойка.
Едва след като станаха сериозни нещата  и  заживяхме заедно, се замислих за качествата му като бъдещ баща на децата ми и произхода му, като даващ корени и връзка с бъдещото ни семейство. Аз също почувствах нужда да му покажа родното ми място и близките.
Явно си има някаква закономерност и е от знчение заобикалящият свят на всеки от партньорите. Но не е първноначалния двигател във взаимоотношенията. В студентските години се запознах с много младежи от добри семейства, някои дори заможни, но като няма тръпка, няма и продължение....

Това е така, наистина. Всеки определя сам за себе си кога нещата стават сериозни и се говори за обвързване. За мен лично сериозна връзка не означава обвързване, за това едва от годеж нагоре може да става на въпрос.

# 306
Интересно защо няма приказка да се гледа бащата на момчето, защото и синовете с годините заприличват по поведение на бащите си. Виждам го в моя мъж, както и не отричам, че аз ставам като майка ми.

# 307
  • пустинята Гоби
Аз не приличам на майка си грам и няма шанс да заприличам на нея с възрастта. Казвам го със съжаление, тя е много добра и работлива, аз съм обратното Rolling Eyes . И външно не приличам на нея, защото приказката всъщност е точно за външния вид, метнала съм се на рода на дядо ми (ходи разбери как ще остарея като приличам на мъжки род).

# 308
  • София
Уви, има изключения, но генерално не мисля, че огромните разлики в произход, образование, възпитание, манталитет и ценностна система водят до нещо добро, ако става дума за дългосрочни, щастливи и пълноценни отношения.
Те се трупат с поколения.

Виждала съм, разбира се, хора от крайно различни формати да се конфигурират, но рядко успяват да останат заедно в щастлива, удовлетворителна връзка и да остареят влюбени един в друг.

# 309
Според вас едно сплотено, обичащо и разбиращо се семейство, на обикновени работещи хора добър джин ли е?
идеално е 🙂

# 310
Естествено, че не всяка жена прилича на майка си. Както и не всеки мъж става като баща си.
Аз съм открила, че подсъзнателно съм търсила качествата, които харесвам в баща си, в ММ.

# 311
Ако трябва да гледаме и дали са разведени родителите съвсем ще я втасаме. Масово се изпоразведоха хората на по 40-50-60 години. За мен обаче хора с брак, продължил сума ти години, и с изгледани деца, са си успешни семейно. Да не се обвързваме с някой, който след 20 години може да го удари кризата на средната възраст като баща му, е безпочвено и безмислено.
Истината е, че хора с различни ценности рядко стигат до сериозна връзка. Повечето хора са си лика-прилика. Колкото и да не им харесва.

# 312
Точно това е, за сериозно и дълготрайно обвързване е необходимо сходство между партньорите.

На мен по-лошо впечатление биха ми направили не родители, които са разведени, а такива би трябвало да са, но не са го направили поради "какво ще кажат хората" или друга подобна причина.

# 313
Ако трябва да гледаме и дали са разведени родителите съвсем ще я втасаме. Масово се изпоразведоха хората на по 40-50-60 години. За мен обаче хора с брак, продължил сума ти години, и с изгледани деца, са си успешни семейно. Да не се обвързваме с някой, който след 20 години може да го удари кризата на средната възраст като баща му, е безпочвено и безмислено.
Истината е, че хора с различни ценности рядко стигат до сериозна връзка. Повечето хора са си лика-прилика. Колкото и да не им харесва.

Истината е, че мъж който иска да преспи с жена, ще преглътне или поне ще си премълчи ако е забелязал разлика в "духовните" ценности. А жена, която е преспала с мъж, почти сигурно иска да се омъжи за него. И ако е по-настоятелна, а на млад мъж ценностите не са му толкова важни като секса, той лесно ще отстъпи.
И ето ти, след 10-15 години - несходство в характерите. Може и по-рано в зависимост способностите на мъжа да си премълчава и на жената да се налага.

# 314
Един развод може да бъде по-здравословен от някои други опции. Мен повече би ме притеснило дисфункционално семейство с насилие, зависимости, безкрайни скандали, конфликти и пр., които да бъдат представяни като норма, понеже "поне не са разведени".

Общи условия

Активация на акаунт