Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 23 093
  • 533
  •   1
Отговори
# 285
  • here and now
Четейки темата се сетих за една случка от ляото. В последния ден от почивката дъщеря ми сподели, че си е харесала едно момченце. Тя е на  12, то и то на толкова изглеждаше.
Момченцето, симпатично такова. Питам я аз как го е забелязала и как всъщност го е харесала. А тя ми каза, че като сме се засичали в ресторанта и на плажа, ѝ е направило впечатление колко хубаво семейство има, как всички изглеждат добре (не са с наднормено тегло и т.н.), как се държат уважително едни към други и колко са възпитани. Не бяха българи, но все едно.
Малко по-спокойна се чувствам, като ѝ разбрах критериите за гадже.

# 286
Според вас едно сплотено, обичащо и разбиращо се семейство, на обикновени работещи хора добър джин ли е?
Явно за повечето не, но за мен е важно децата в каква среда са израстнали,  а не баща им да е крупен бизнесмен, незачитащ и неуважаващ майка им.
Да, здравите семейни връзки и атмосфера на уважение са много хубава среда. Подобни отношения имат превес като значение над много други обстоятелства, защото задават на човека ясни житейски ориентири.

# 287
*Алис* така, така, на 12 имат добър вкус, да видим на 18+ как ще е Simple Smile

# 288
  • here and now
*Алис* така, така, на 12 имат добър вкус, да видим на 18+ как ще е Simple Smile
Е, надявам се дори да го подобри.
По отношение на детето, гледам да съм оптимист.

# 289
Аз вече имам две пораснали деца, но тепърва им предстоят сериозните връзки. И аз съм оптимист.

# 290
Ами ние имахме добро и сплотено семейство, докато не се появи един нагъл тип да отмъкне дъщеря ни.
Той беше израстнал в "семейство", което стана такова в задния двор на бараката на село, след аз се изказах, че той произлиза от нефункционално такова.
Обикновено вървежните сред жените кебекуа от мъжки пол предлагат брак на дългогодишният си партньор като поодъртеят и ги запристяга ишиасът. Или като се усетят, че без пари, професия и на съответната възраст могат да се гордеят само и единствено с това, че са родени в Канада. Ама то не е достатъчно за вървежност сред другия пол.
Докато си млад, може би имаш шанс да излъжеш някоя работлива и с ниско самочувствие имигрантка, ама след напредване на годинките - ноу уей.
Няма да забравя, как приятелят на дъщеря ни беше впечатлен, че аз готвя, защото майка му очевидно на него не му е готвила никога.
Та той се опита да се закачи като паразит или вирус в добра и гостоприемна среда.
За мен беше полезно. Защото  до момента никога не бях предполагала, колко съм силна и колко безхарактерен мъж съм имала. Аз го възприех това момче като пандемия, не като благословия. И съм доволна, че се развиха така нещата. Ако едно семейство не е устойчиво на пандемии, то то не е никакво семейство. И е имало някой (в случая аз), който се е заблуждавал с годините, че гради колос , а колосът е бил на глинени крака.
Аз вече имам две пораснали деца, но тепърва им предстоят сериозните връзки. И аз съм оптимист.
Успех! Пази ги! Не се проваляй като мен.

# 291
Равена, от години те чета, но така и не разбрах как един новопоявил се, при това само гадже на дъщерята е разбил 25 годишен брак?
Разбирам, дъщеря ти е залитнала и живее с боклук ( за това никой няма гаранция), но как това точно разби брака ти?
Едва ли това е единствената причина.

# 292
  • София
Баща ѝ я е подкрепил.
И Равена противопоставя съпруг срещу дъщеря, та накрая тя сама.

# 293
Баща ѝ я е подкрепил.
И Равена противопоставя съпруг срещу дъщеря, та накрая тя сама.
Не съм противопоставяла съпруг срещу дъщеря. Не е в мой стил да интригантствам. Всъщност казах, че това момче ще влезе в моята къща само през трупа ми. Е, "милостиво" ме оставиха жива. Satisfied
Всъщност бракът беше 28 годишен. Да имаше и друго, несбъднати пуберски мечти на моят бивш за бизнес и кариера, които той реши да сбъдва в предпенсионна възраст с всичките ни спестявания + плюс евентуална финансова подкрепа от тъст му, която последният отказа.
Весело нали? Някои се сещат да се правят велики чрез млада жена, когато ги удари кризата на средната възраст, други чрез кариера. Кой за каквото се е оженил...

# 294
Не се "отмъкват" хора - дъщерята в случая предполагам е била пълнолетна и достатъчно голяма да реши сама какво иска. Ако е поискала да бъде с лош човек или там каквато е била драмата с младежа - ами тя си е виновна, да е гледала по-добре какъв човек избира.

# 295
Според вас едно сплотено, обичащо и разбиращо се семейство, на обикновени работещи хора добър джин ли е?
Явно за повечето не, но за мен е важно децата в каква среда са израстнали,  а не баща им да е крупен бизнесмен, незачитащ и неуважаващ майка им.

Добър джинс е, да. Такъв е джинсът на любимите ми баба и дядо. Те цял живот са се гледали двамата като писано  яйце, обиколиха планините на България, все с весели компании, децата си изучиха и хора направиха, мило и драго дават и за децата, и за внуците си.

# 296
Защо пък момчето да влиза в твоята къща "през трупа ти"? Аз не мисля никой да влиза у нас, ще си живеят другаде. И откъде си мислила, че задължително ще се женят? Обявиха ли го? За мен всеки е гадже, до доказване на противното Simple Smile

# 297
В края на краищата всеки плаща цена за избора, който прави. И няма гаранция, че накрая ще е на печалба.

# 298
На първо място ми е важен партньора, после са джинс, минс, тинс и т.н. То всичко си проличава в отношението един към друг. Не ми е било необходимо да знам до 3то поколение кой е разведен и кой не, защото не дава никаква гаранция за нас като двойка.
Едва след като станаха сериозни нещата  и  заживяхме заедно, се замислих за качествата му като бъдещ баща на децата ми и произхода му, като даващ корени и връзка с бъдещото ни семейство. Аз също почувствах нужда да му покажа родното ми място и близките.
Явно си има някаква закономерност и е от знчение заобикалящият свят на всеки от партньорите. Но не е първноначалния двигател във взаимоотношенията. В студентските години се запознах с много младежи от добри семейства, някои дори заможни, но като няма тръпка, няма и продължение....

# 299
Ако не си познавам роднините и ги погледна като страничен човек (мъж) бих си казала "егати родата, как няма една, която да не е разведена, а някой с по 2/3 развода". Добре, че мъжете не се вълнуват от същите теми като жените.

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 19:55 от ЗЛОДЕИДА

Общи условия

Активация на акаунт