Малък шанс и мъжки фактор - ще ги сгазим като трактор ! ~бебеправене 419~

• 31 043
  • 803
  •   1
Отговори
# 585
Светослава тя Жаки ти казва за оплождането, не за имплантацията. Това са две различни неща

# 586
Шантал , нищо не съм слагала, нито съм приемала препарати, затова ми е чудно закъснението

Alis, да после ми падна шапката , че са две различни неща, но просто съм шокирана в момента и така...

# 587
Шантал , нищо не съм слагала, нито съм приемала препарати, затова ми е чудно закъснението

Alis, да после ми падна шапката , че са две различни неща, но просто съм шокирана в момента и така...

При мен се оказа, че явно естествено оплождане няма как да настъпи уж заради качеството на яйцеклетките. Но това го разбрах при инвитрото. Не знам при вас…. Просто предполагам

# 588
Защото знам,че такъв тест все още няма в медицината, единствено с инвитро се виждат нещата, но при нас два пъти се получиха от естествен път и казаха, че има шанс  да се получи още веднъж

# 589
  • София
И ние имаме успехи естествено, но без краен резултат, заключението след първото инвитро беше качестовото на Я.

# 590
Жалкото е , че няма гаранция и за инвитро, затова сме в застой в момента, поне още няколко курса за изкарам с добавките

# 591
  • София
Жалкото е , че няма гаранция и за инвитро, затова сме в застой в момента, поне още няколко курса за изкарам с добавките

разбира се, че няма гаранция.

# 592
Светослава, лекаря който ти е назначил Летрозола, вика ли те на преглед, за да следи как реагират яйчниците ти? По колко таблетки пиеш?

# 593
Моите стимулации с Фемара си бяха като инсеминация, но с домашни опити. Пусках хормони, прегледи през ден с ехограф, таймираща инжекция и дуфастон след овулацията. Имам 6 с Фемара(стигнах по 4тб. дневно) и една с Кломифен.

# 594
  • София
И мойте с Летрозола бяха така - само, че по две таблетки дневно.
Не съм имала закъснение в цикъла от приема на Летрозола. Винаги правех по два доминантни фоликула.

Моите стимулации с Фемара си бяха като инсеминация, но с домашни опити. Пусках хормони, прегледи през ден с ехограф, таймираща инжекция и дуфастон след овулацията. Имам 6 с Фемара(стигнах по 4тб. дневно) и една с Кломифен.

# 595
Светослава, с най-добри чувства ти го казвам - оставам с впечатлението, че действаш малко разпиляно, ако може така да се каже, с лекарите и процедурите. Правите инсеминации, същевременно стимулации и опити вкъщи, ходихте и до Турция помня...
Според мен също не е ок да има стимулация без проследяване, без таймираща и т.н., така че има нужда да се насочиш вероятно към друг лекар. Само, че смятам, че е необходимо на първо място да намериш своя лекар и да му се довериш. Ако иска да повтаряте някакви изследвания - повтаряте. Ако не си все още ОК за инвитро, няма смисъл да се насилваш, но имай предвид, че не случайно след 4 инсеминации може да се кандидатства по фонд с неизяснен стерилитет. И все пак ако лекарите ти го предлагат, а ти не искаш, обсъди - защо го предлагат, има ли смисъл реално да пробвате други начини (каквито пробвате сега и т.н.)
Но просто ми се струва, че в момента се пропускат някакви неща при вас. Не знам какви точно изследвания имате с какви резултати, но очевидно не е проверено всичко необходимо.
И по спомен - мисля, че беше казала, че и спермограмата на мъжа ти е имала отклонения и после подобрение, но според мен ако е имало проблеми преди там е добре да се следи периодично (поправи ме ако греша).

# 596
Ние никога не сме пускали хормони по време на стимулация дори като ми правиха инсеминация

Летрозола приемах два пъти на ден, не съм ходила и през ден на ехограф само 2ри ден от мц и 9ти ден и 19ти ден.
Овитрел не съм слагала тези само като правихме инсе тогава,л, дуфастон също не съм приемала..... Някъде нещо куца и то стабилно куца,вече съм готова и на това да нямам дете.

# 597
Светослава, колко инсеминации имате? Лично аз не бих продължавала вкъщи самостоятелно да се стимулирам, бих си взела документите от инсетата и щях да кандидатствам по фонда за инвитро. Там оплождането ще е контролирано и съответно ще видите какво се случва с ембрионите и как се развиват.

# 598
Разпиляна съм не заради себе си, заради лекари които не си правят работата както трябва, за мен лесно ли е така да бъде? Всеки повтаря , че ще стане от естествен път и хайде чао , никой не се занимава както трябва .
Правили сме и биопсия на матката, имам изследвания пакет тромбофилии, имаме кариотип и двамата, още какво пропускам? Не съм пускала НК клетки, този лекар от Турция казва, има много неща за пускане ама недей....Сама си търся причините. Като цяло при мен фоликула расте до 10мм и спира, овулацията следихме и без лекраства няколко месеца, без такава препарати не расте.... ММ скоро беше на уролог и казаха му че нищо не пречи в момента за забременяване.
Не ви се ядосвам приемам всякакви ваши препоръки Simple Smile Защото и аз самата не се чувствам ок...

# 599
Светослава колко време опитвате самостоятелно + инсеминации?

При нас до момента никой не е открил проблем, нито при мен, нито при мъжа ми. Въпреки това сме с 4 неуспешни инсеминации и 1 инвитро - неуспешно. Аз не бих се осланяла на това, че не откриват проблем. Минах през периода в който “исках да имам проблем”, т.е. някой да ми каже - ето това е причината. 3-ма репродуктивни до момента са ми казвали че всичко е ок. За това спрях да чакам, за да не губя време.

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 17:40 от Dolce_Vita123

Общи условия

Активация на акаунт