Малък шанс и мъжки фактор - ще ги сгазим като трактор ! ~бебеправене 419~

• 31 047
  • 803
  •   1
Отговори
# 570
  • Замък сред облаците
Зависи колко проби имат да обработват, във филиал или в централа си пуснала изследването, имат ли да обработват проби от уикенда….

За цитираното горе има много общовалидни истини, но както виждаш е в рамките на сравненото хранене с преобладаващо нишестени храни (скорбяла) в сравнение със захари и доколкото виждам, а се набляга и ма важността на протеините. Не се споменават специфични нужди - от отслабване, при придружаващи заболявания и така нататък. Може би преводът не е качествен, но не се цитират и препоръките при каква представителна извадка са правени, а ето това ме разсмя откровено:

Но като гледам, става въпрос за здрави хора в тези препоръки, например при затлъстяване и ИР неслучайно препоръчват точно от протеин да идва енергията, много фини биопроцеси се засягат особено при репродуктивното здраве, а не знам този Рей Пийт колко е задълбал в тази посока.

П.п. Права си, не се изразих правилно по-напред за захарта и глюкозата. Моля да се чете така: усвояването на глюкоза от захарта и от други натурални храни не е равностойно и т.н.

# 571
Да, съгласна съм, препоръките са общи и всичко е много сложно и зависи от контерния случай.
Иначе точно в репродуктивно здраве задълбава много Рей Пийт и ключа според него е в оптимален прогестерон и метаболизъм (съответно щитовидни хормони).
Аз сега уж следвам неговите насоки, та ще видим дали ще дадат резултат...🙏

# 572
  • Замък сред облаците
Ооо, супер звучи значи, защото определено е прав в тази част. Но както казваш всичко е сложно и индивидуално и трябва да се прилага с голямо внимание 😊

# 573
Обмислям да пусна изследвания за тромбофилия и се чудех тези дали са достатъчни, ще ги пусна в Геника 
Factor V Leiden
Factor II (20210G/A)
PAI (4G/5G)
MTHFR (C677T

# 574
  • Замък сред облаците
Като за начало да.

# 575
Аз бих избягвала рафинираната захар. Тя си е забранена за хора с диабет, преддиабет и в изключително ограничени количества при ИР. Много добър заместител е медът, който не съдържа захароза, а инвертна захар-глюкоза и фруктоза. Разбира се и с него не е добре да се прекалява(една лъжичка в кафето/чая/млякото вместо захар). Спокойно могат да се хапва плодове, вместо вафли и млечни шоколадови изкушения. Все пак и фибрите са полезни. Фруктозата се усвоява 2 пъти по-бавно от глюкозата и НЕ изисква инсулин! Поради тази причина е известна и като захар за диабетици. Идеално решение при хора с ИР като мен. Тъй като се преработва в черния дроб, трябва да се избягва прекомерната употреба на плодове, в противен случай той се натоварва. Едно е да изядеш 2 ябълки, друго е 2-3кг., поради тази причина е добре да се избягва и консумацията на фрешове, понеже те изискват по-голямо количество плодове, а и фибрите се разрушават. При прекаляване с фрешовете се натоварва черния дроб, от там се повишава нивото на лошия холестерол и триглицеридите.

Аз бих пуснала и ACE, Фактор 13

# 576
Много извън темата съм, но ми се случи нещо странно. Снощи на разходка усетих нещо като парене на коляното. Погледнах и беше подуто леко и изпъкнала вена. Реших че нещо ме е ухапало, продължите разходката, но започна и лека болка. От там вече започна и да посинява и да се подува още. Прибрахме се и го намазанах с противоалергично, защото мислих, че ме е ухалапо нещо. Днес обаче вече няма пъпка или каквато и да е друга следа от ухапване, само синина. (Ще кача снимка от сега, нямам от вчера) Мисълта ми е, възможно ли е да е спукана вена и дали има общо с тромбофилията, добавките или нещо друго. Знам че тук ще ми съдействате, вероятно и за това реших да пиша. Пък за доктор ми се струва безобидно да ходя..

На живо е по-голямо, просто не излизат тези синини, които като че ли са по-дълбоко.

# 577
  • Замък сред облаците
Определено е кръвонасядане. Какви добавки приемаше в момента?

# 578
Желязо, Б12, Витамин ц, Мета фолиева, Еутирокс и Кломифен- това оставих за сега. Спрях Натаспина иначе и него го приемах до преди няколко дни. Изобщо не знам какво се случи и се притесних леко.  Особено като видях днес, че изглежда по зле.

# 579
Минавам и аз да си споделя. Бях днес на преглед (4ти ден от МЦ, който започна 9 дни след края на 12-дневната ми менструация) иии още не ми е чиста матката. Има някакъв сисирек, който много упорито не се маха. В събота ме викат пак да видим дали ще се е изчистил и от там нататък ще го мислим.

Ако има чакащи за тест тези дни - успех! ВаНиЛа, видях че ти си пуснала кръвен, стискам палци!

# 580
Благодаря, 2402. Излезе резултата - отрицателен. Свършват ми силите за естествени опити вече...

Пожелавам късмет на другите чакащи! 🍀

# 581
Днес ми е 4ти ден от закъснението, пуснах ЧХГ 1,43 е:) въпреки прием на летрозол и пак ми закъснява. Просто този месец спирам приема на стимулиращите лекарства, всичките ми сили се изчерпват , не знам ЗАЩО не се получава, след биохимичните тотално се спря оплождането, изобщо не се получава това са цели 2 години, изморих се честно

# 582
Днес ми е 4ти ден от закъснението, пуснах ЧХГ 1,43 е:) въпреки прием на летрозол и пак ми закъснява. Просто този месец спирам приема на стимулиращите лекарства, всичките ми сили се изчерпват , не знам ЗАЩО не се получава, след биохимичните тотално се спря оплождането, изобщо не се получава това са цели 2 години, изморих се честно

Да не би да има проблем в оплождането?

# 583
Как да го разберем дали проблема е в имплантацията🫠🫠

# 584
  • София
Светослава самият прием на Летрозол не гарантира оплождане, а само стимулация на повече фоликули, но и от него не би трябвало да ти закъснява, освен ако след О не си приемала прогестеронов препарат. Също така слагали си овитрел или нещо подобно за таймиране на О след стимулацията?

Общи условия

Активация на акаунт