Малък шанс и мъжки фактор - ще ги сгазим като трактор ! ~бебеправене 419~

• 31 013
  • 803
  •   1
Отговори
# 660
Амх и инхибин б на 3ти ден от цикъла. Също се гледат и антралните фоликули от 1 до 3 ден на М.

# 661
Благодаря! Ами и така да е, поне ще имам време. Всъщност за цветна снимка гледах, че и там правят, та мислех ако той прецени да пуснем. Макар че имам 1 аборт (по желание, на 18), и най-вероятно си трябва. Не че не е споменавано най-вероятно, но полови хормони на 3 ден - кои?

Цветна снимка, разширена спермограма, амх, прогестерон, полови хормони на 3ти ден от МЦ. Аз имах и тези преди първия преглед при него. А той веднага ми назначи тромбофилия и хомоцистеин.

Имай предвид, че за час при него се чака много - 3-4 месеца.

# 662
Амх и инхибин б на 3ти ден от цикъла. Също се гледат и антралните фоликули от 1 до 3 ден на М.

За амх това не е вярно. Пуска се по всяко време, но ако е заедно с инхибин б той се пуска на трети ден

# 663
На трети ден са ЛХ, ФСХ и Естрадиол. Прогестерона е 7 дни след доказана овулация.

До колкото знам, д-р Калчев изследва тръбите с пяна. В неговия център май няма ренген за ЦС. Аз на друго изследване освен на ЦС за тръби не вярвам, защото от едно такова (хистеросалпингография) получих грешна диагноза и много страдах, че няма да имам шанс за естествено забременяване. Не че сега нещата не отиват към АРТ процедури, но тогава не бях готова психически за това.

Благодаря! Ами и така да е, поне ще имам време. Всъщност за цветна снимка гледах, че и там правят, та мислех ако той прецени да пуснем. Макар че имам 1 аборт (по желание, на 18), и най-вероятно си трябва. Не че не е споменавано най-вероятно, но полови хормони на 3 ден - кои?

Цветна снимка, разширена спермограма, амх, прогестерон, полови хормони на 3ти ден от МЦ. Аз имах и тези преди първия преглед при него. А той веднага ми назначи тромбофилия и хомоцистеин.

Имай предвид, че за час при него се чака много - 3-4 месеца.

# 664
То и цветната снимка дава постоянно грешни резултати.
100% без грешка е само лапароскопията. Аз например се бях зарекла, че цветна снимка няма да си направя. Калчев ми ги провери тръбите с въпросната пяна, доволна бях

# 665
На мен ендокринолог ми беше назначил няколко хормона на 3ти ден от МЦ + Инхибин и АМХ. Може просто да ги пуснеш заедно, за да не се разкарваш 100 пъти.

# 666
Gellerbing, понеже спомена, че имаш аборт, не разбрах той какво общо има със състоянието на тръбите? По стечение на обстоятелствата аз имам 2 аборта, при първия бях на 19. Знам само, че при повече от една процедура има риск от сраствания в матката/синдром на Ашерман, най-често стават в следствие на инфекция. Рисковете обаче са много ниски, ако е направена манипулацията както трябва, а пък с тръбите не съм чувала да има общо. По-скоро знаеш, че в някакъв момент са пропускали щом си забременяла. Поправете ме, ако греша.

В тази връзка, аз продължавам да се притеснявам за сраствания след последния ми аборт. При оргазъм усещам някакво дърпане от ляво в матката, както и ПМС болките са почти винаги в ляво, но не са по-силни от преди аборта. Притеснено ми е, но няма лесен начин да го проверя и не знам дали някой лекар би го препоръчал на този етап. Особено при положение, че цикълът ми е нормален.
Иска ми се като започнем пак опити да знам, че от моя страна са ОК нещата. Някой има ли съвет?

# 667
На мен ендокринолог ми беше назначил няколко хормона на 3ти ден от МЦ + Инхибин и АМХ. Може просто да ги пуснеш заедно, за да не се разкарваш 100 пъти.

Точно така. Амх може да се пуска по всяко време както и на ден трети, така и на ден 10. Ако се пускат и други хормони на трети ден тогава може да се пусне. Ако не може по всяко друга време

# 668
  • София
Инхибин се пуска на 3ти ден, затова и препоръката е АМХ да се пусне с него.

# 669
Мен с лапароскопия ме искараха с двойно запушени, а Калчев с пропускливи та не знам кое е най - достоверното... По време на лапароскопия можеш да направиш спазъм и пак да те пишат запушени.

# 670
Момичета случва ли се често даден репродуктивен лекар да не признае ЦС направена в друга репродуктивна клиника, че сега като ви чета дискусията се замисих над това. Доколкото разбирам реално няма как една ЦС да обърка ако тръбите пропускат (а те да не пропускат), но е възможно обратното ЦС да даде фалшиво запушени тръби, ако има спазъм така ли? И колко е давността на една ЦС всъщност, някой има ли идея?

# 671
Ако ЦС е направена с контрастно вещество, според мен трудно може да се обърка, или минава или не.. аз имам и диск с изследването.
Давността е 1 година

# 672
Единствено на др Калчев не се признава метода за фонда, но не би трябвало да не я признават стандартната ЦС.

# 673
Единственият начин за проверка на тръбите, който е 100% достоверен е лапароскопията! Прави се хромпертубация и много ясно се вижда дали тръбата има сраствания, кой участък е запушен, дали е нагъната и т.н. Все пак се използва контрастно вещество и много добре се вижда на записа какво е състоянието на тръбите.
Точно по време на цветна снимка тръбите могат да направят спазъм. Поради тази причина препоръчват снимката да се прави с пълна упойка. Естествено по време на моите лапароскопски операции бях интубирана, няма как да настъпи спазъм.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 11:57 от Kactus

# 674
Ще ви напиша част от моята история, пък вие сами ще си прецените за ЦС.
Когато с ММ решихме да започнем опитите за бебе аз бях вече на 35 и първото което направих беше ЦС с контраст и упойка. Тръбите пропускаха добре и това ме успокои.
След 2г неуспешни опити се наложи лапароскопия заради 3 кисти на десния яйчник. Още на прегледа док каза че има и сраствания понеже матката беше фиксирана (при натиск върху шийкара не се усещаше движение на матката).
По време на лапарото се установи че ресничките на дясната тръба са срастнали за яйчника. Така яйцеклетката не би могла да попадне в тръбата и е цяло чудо че не се е случила извънматочна в коремната кухина. Отделно целият яйчник, тръбата и половината матка бяха обвити в плътни сраствания. Док е почистил срастванията и е проверил тръбите. И двете пропускат идеално (имам го на запис).
Така все още имах 2 тръби след лапарото.
Пускахме и микробиология. Открихме разни бактерийки. Проведохме лечение заедно с мъжа ми и уж всичко вече ни беше наред. Обаче бебе нямаше.
След още 1  година безуспешни опити пристъпихме към инвитро.
По време на стимулацита направих хидросалпингс на същата тръба. Опита беше неуспешен и вече трябваше да действам за да отстраним проблемната тръба (смята се че хидросалпингса прави средата неблагоприятна за евентуална бременност).
Преди лапарото док настоя отново за ЦС с контраст. Дясната тръба си беше с хидросалпингс, а лявата пропускаше чудесно.
По време на лапарото обаче последва изненада. И двете тръби са били срастнали за яйчниците (имам и запис). Този път док е решил че няма смисъл и е отстранил и двете тръби.
Та така със ЦС и пропускащите тръби. Понякога това не означава че няма сраствания и че не са функционално негодни.
Няма да забравя думите на док, че и ситото пропуска вода, ама яйцеклетка може и да не успее да мине през него. (образно казано).
Предполагам че случаите като моя не са чести. А и ЦС е един по-неинвазивен метод, което е за предпочитане. Но ако бебето се бави твърде много и не се получава никаква бременност, си имайте едно на ум че може да има проблем и с тръбите.

Общи условия

Активация на акаунт