Малък шанс и мъжки фактор - ще ги сгазим като трактор ! ~бебеправене 419~

• 31 063
  • 803
  •   1
Отговори
# 525
ИвGG аз те помня от миналия път в темата, ти беше от първите забременели след като се включих.
Ние също поначало искахме две деца, аз бях изключително самотна като дете и може би още тогава съм решила. То сега знам, че не защото съм нямала дълго време брат или сестра, ами поради липса на емоциолана близост, но желанието си стои. Също и аз мисля, че за децата е по-добре така.

# 526
Момичета, за първи месец приемам утрогестан. Мислех, че докато го ползвам, няма да имам ПМС. Остават ми 4 дни до цикъл и ме боли кръста и корема все едно ще ми идва, а имам още два дни на утрогестан. Това нормално ли е?

# 527
Момичета днес ми е деня за цикъл🫠нямам никакви симптоми, страхувам се от тестове, ще почакам още няколко дена, каквото е писано това да стане:)) извън това имаме проблеми с баща ми и не ми е до тест, но най-вече си пожелавам господ да ни види и да ни изпрати едно ангелче поне малко ще оправи ситуацията.....🤗🤗

# 528
Аз един страничен въпрос да питам за хобита. Какво мислите за работа със епоксидна смола по време на бременност, в домашни условия като за удоволствие.

# 529
Светослава, хайде дано да ни зарадваш!

Ванила, аз пиех дуфастон по схема (което е вид прогестерон), не знам защо ти е изписан точно. Той се пие от 16ти до 26ти ден ако не се лъжа или от 15-ти до 25-ти зависи от конкретния случай.

Аз карах много по-лек ПМС от преди, но си имах. Може би лекар трябва да ти каже точно. То зависи и за какво ти е изписах и по каква схема го пиеш.

# 530
Благодаря за отговора Lygia! ☺ Слагам по две перли вагинално вечер. Предписан ми е за удължаване на лутеална фаза и заради естрогенова доминантност.
Просто много се надявам да е станало чудото, а този ПМС ме отчайва, че не е.

Светослава, стискам палци. 🤞🍀

Редактирам се, за да отговоря на Минзухар. На твое място бих си избрала по- безопасно нещо. Има много други материали и варианти, с които да изразяваш креативността си. Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 17:54 от ВаНиЛа

# 531
Има много жени, които казват "имах си обичайните симптоми на ПМС, но тестът беше положителен", вкючае и всичките ми приятелки
Така че, нищо не се знае Simple Smile

Благодаря за отговора Lygia! ☺ Слагам по две перли вагинално вечер. Предписан ми е за удължаване на лутеална фаза и заради естрогенова доминантност.

# 532
Подкрепям за епоксидната смола, определено е химия и не бих се практикуването на това хоби точно по време на бременност. Много маникюристи, например също спират работа, защото е страшно вредно. Избери нещо, които не включва химически вещества, които се изпаряват в такива големи количества. Разбира се не съм специалист, това си е мое мнение.

# 533
Момичета, не съм имала много време да чета напоследък, но виждам че тук там има нови плюсчета, стискам палци всичко да е наред до края!
Аз влизам да се похваля с нещо, което не съм вярвала, че ще ме радва толкова, ама ми дойде на 28 ден!!! За пръв път в живота. Дори факта, че сме на море от вчера не може да ми помрачи щастието, че явно са се понаредили вече нещата. За тези, които не помнят предпоследния път ми закъсня и ми дойде на 113 ден(сега гледах за справка, а последния цикъл ми дойде на 47 ден, което реално са били два последователни месеца) но този път направо закова 😂
Върна ми се малко надеждата за естествено случване на нещата и дааай Боже след още 28 дни да пиша с друга хвалба 💕💕
Успех на всички нечакащи тези дни и много морски бебчета да си направим!

# 534
Благодаря за отговора и надеждата. Чувала съм, че е така, номислех, че по време на приема на утрогестана няма да има ПМС, а ще се появи като го спра. Затова и се съветвам с мъдростта на групата.😊

Има много жени, които казват "имах си обичайните симптоми на ПМС, но тестът беше положителен", вкючае и всичките ми приятелки
Така че, нищо не се знае Simple Smile

# 535
При мене утрогестана не подейства за удължаване на фазата и се наложи да го сменя със Дуфастон.
Та ако не се получи, говори със док да го смените.

# 536
Понеже често говорите за прогестерон и лекарства за него, да питам нещо Wink
Бях на преглед, докторът каза, че овулацията е минала. А нали, като има овулация, няколко дни по-късно почва да се образува жълто тяло, което произвежда прогестерон.
Та въпросът ми е, има ли някаква симптоматика за нисък прогестерон в лутеалната фаза, съответно, ако има жълто тяло, може ли да има нисък прогестерон?

# 537
Може да се тества съотношението на прогестерон към естроген 7 дни след доказана овулация. Трябва да е между 100 и 500 (в интернет има много удобни калкулатори за изчисляването на съотношението). Ако е по-малко има естрогенова доминантност.

А като цяло има зависимост между двата хормона - колкото повече естроген, толкова по-малко прогестерон и обратното.

При мен съотношението е 80. От там и разбрах, защо лутеалната фаза ми е 10-11 дни, защо имах полип и имам миома.

Бях на преглед, докторът каза, че овулацията е минала. А нали, като има овулация, няколко дни по-късно почва да се образува жълто тяло, което произвежда прогестерон.
Та въпросът ми е, има ли някаква симптоматика за нисък прогестерон в лутеалната фаза, съответно, ако има жълто тяло, може ли да има нисък прогестерон?

# 538
Благодаря;) Моята лутеална е 14-15дни винаги, но съм с много тежък ПМС, този месец ме почна ден след овулацията..., а някъде бях чела, че тежък ПМС се дължи на недостатъчно прогестерон или греша?
Може да се тества съотношението на прогестерон към естроген 7 дни след доказана овулация. Трябва да е между 100 и 500 (в интернет има много удобни калкулатори за изчисляването на съотношението). Ако е по-малко има естрогенова доминантност.

А като цяло има зависимост между двата хормона - колкото повече естроген, толкова по-малко прогестерон и обратното.

При мен съотношението е 80. От там и разбрах, защо лутеалната фаза ми е 10-11 дни, защо имах полип и имам миома.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 18:45 от Anigo

# 539
За това не съм се интересувала, Anigo. Нека някой с подобен опит да каже.

Общи условия

Активация на акаунт