Отговори
# 15
Здравей ,баща ми е в същото състояние от 2020 септември. Всичко му е наред , но някои изследвания като ASAT , ALAT и  холестерол са леко завишени. Ходи на сумати лекари за търсене на причина - кардиолози , невролози и тн. Направи си и ЕЕГ и всичко излезе нормално.
Припадъците му представляват ръкомахане  с ръцете.
Пример: Ядеше си спокойно и пиеше алкохол , по-късно поиска вода (преди това беше зачервен и не му стигаше въздуха всякаш).Аз отидох да напълня чаша и докато се обърна да ям дам той си тресна главата на масата и започна да ръкомаха с ръцете си.Беше няколко секунди , но той няма спомен , че е припаднал (както и за другите пъти).При него се получават след прием на алкохол (това сме забелязали ние)

Важно е да засичате колко време трае припадъка.
Сега сме в Бургас , болница “Сърце и Мозък” . Много сме доволни. Сумати изследвания му направиха. То не беше ядрено магнитен резонанс , цветна снимка на сърцето, холтер.Даже му направиха едно изследване което представлява да го накарат да припадне умишлено , за да видят какво представляват припадъците.
Използват нова апаратура , лекарите си разбират от работата , дума не мога да кажа.
Съвета ми е и Вие да отидете там,болницата е много добра и със сигурност ще поставят диагноза. Баща ми е в кардиологичното отделение. Записа час при ДОЦ. Добри Хазърбанасов. Преглежда както в болницата в Бургас така и в София , но по-добре да отидете в болницата.

Надявам се да не съм закъсняла да пиша по темата!

Здравейте, може ли да споделите какво стана?

# 16
Здравейте, Моля ви за помощ.
Казвам се Васко(16 години).
 Баща ми започна да припада от 2020 година. Той е на 45 в момента и вече има около 7 -8 припадъка.
По време на всеки припадък викаме бърза помощ и след това стои в болницата по 3 дни на системи. Правим ЕЕГ след всеки припадък и не могат да докажат, че е епилепсия. Правили са скенер, доплер и нищо.Правили са ЯМР на шийни прешлени и няма нищо. Ходили сме на 5 различни невролога и му предписват различни дози хапчета ( които не действат щом продължава да припада, но все пак при последния се съвзе по-лесно от останалите). Ходихме на кардиолог, кардиограми, правихме му изследване с контраст и нищо ( не съм сигурен как се казва изследването ,но проверяваха дали няма стеснения ).
Провериха го за сънна апнея и сега спи с апарат, но казаха ,че не е много тежък случай . Правили сме всякакви кръвни изследвания и освен нисък витамин D няма други отклонения. Според всякакви изследвания е здрав, по -здрав и от мен сякаш. Мислехме ,че има диабет ( дядо имаше) , защото има голям корем ( 104 кг е , 177 е висок)., но холестеролът му е нормален и всичко е в норма. Няма и инсулинова резистентност.
Мерили сме кръвното по схема и е нормално към леко високо понякога ,но много много рядко. Вдигал е кръвно няколко пъти , но не е хипертоник и въпреки това пие лекарства за високо кръвно в момента. Пие една шепа хапчета и много се ядосва, че няма подобрение. Вече не му се ходи по доктори, отчаян е и не вижда смисъл.
Не пие, но пуши в момента. Беше спрял и пак припадна и реши ,че пак ще пуши.
Ходихме на биорезонанс, казаха,че може да е тения направихме кръвно изследване и е отрицатетелно. Забелязахме ,че понякога преди да припадне става неадекватен за известно време ( 30 секунди) , понякога казва дума преди припадък. По време на припадъка издава звуци подобни на епилептичен пристъп, но докторите са категорични, че не е епилепсия. Когато припадне си гълта или прехапва езика, изпуска се , има силни конвулсии (като
гърч ) ,не помни нищо след това. Също така забелязахме, че припада докато е седнал или като стане.
Пример: Първият припадък се случи през 2020 година. Припадна докато седеше на масата и ядеше. Чух странен звук и отидох да проверя какво се случва. Заварих го да се свлича на земята и да се гърчи. Друг пример : седи си на стола и работи на компютъра , става да си налее вода и припада веднага .
 Друг пример: след припадък идва бърза помощ и го взимат. На сутринта мама отива на свиждане и й казват, че е направил още няколко припадъка, но не знаем колко ( 2 или 3). ЕЕГ са без промяна.
Аз както и цялото ми семейство сме в постоянен стрес и не го оставяме сам. Не шофира вече, защото е опасно. Не желае да е зависим от нас, а ние постоянно се притесняваме за него. Възможно ли е всичко това да е само от стрес? През 2019 почина баща му, а бяха много близки. След това имаше проблеми с работата и предполагам всичко това се отрази.Единственото,което е проблем при него е, че го болят краката ( поне от 20 години може и повече). Не може да стои много прав и не обича да ходи. Посещавали сме лекари за този проблем и нищо.
Вечер се поти много докато спи (независимо каква е температурата). Ако съм допуснал някъде грешки, извинете ме.
Моля, дайте съвет за доктори- къде и какъв вид.
За други  изследвания,които сме пропуснали да направим. Мисля ,че описах всичко дотук ,но може да съм забравил нещо.
 Благодаря ви

Здравейте, бихте ли споделили какво се случва към момента и има ли някакво развитие?

Общи условия

Активация на акаунт