Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 37 832
  • 826
  •   1
Отговори
# 705
Ами ти си знаеш имаш ли спестявания, за колко време, какво е предлагането в твоя бранш и какъв шанс да намериш нещо по-добро съществува. Ако аз не работех щях да започна и да продължа да търся друго, след като това не ме устройва.
Това мисля да направя и аз. Ще кажа защо: минаха няколко месеца, а не ми се обаждат от компании в които исках и получих два отказа след интервю.
Имам спестявания и за две години без работа. Въпросът е,че имах проблем с предходните си работни места, точно поради липса на хоум и лоша локация и някак сега влизам в същия кръг, а не е добре да имам толкова чести смени на работни места.
Боря се с лека депресия от няколко години и за това искам повече свобода с работното време. Така свалям напрежението.

# 706
След като в никоя от фирмите не предлагат хоум офис, може би не е обичайно за твоя бранш. Ако работата от вкъщи ти е приоритет, замисли се дали не смениш сферата. Надявам се да се пребориш с депресията много скоро и да се наслаждаваш на живота!

# 707
След като в никоя от фирмите не предлагат хоум офис, може би не е обичайно за твоя бранш. Ако работата от вкъщи ти е приоритет, замисли се дали не смениш сферата. Надявам се да се пребориш с депресията много скоро и да се наслаждаваш на живота!
Ами по-скоро е сфера в която може да се работи от в къщи, явно аз нямам късмет. 😁 Дори по време на Ковид бях в офис. 
Благодаря. За съжаление депресията и тревожността доста ми влияят на работата и често заради това напускам, точно за това реших да търся нещо гъвкаво, но явно ще трябва време. С работата и обема обикновенно нямам проблеми. Нямам опит и в малки фирми, предходните бяха в големи организации и си представям,че ще бъда "под лупа". 😁

# 708
  • София
Да ви питам, при кандидатстване как се гледа на престой към 20 години на едно място? То лоялност, лоялност, ама поради липса на добра перспектива кандидатствам за по-висока позиция на друго място и не знам там като плюс или минус се гледа на това? Blush

# 709
  • София
Спестяванията за две години лесно могат да се стопят при непредвидени обстоятелства.
Е, има късметлии, които дори уволнени, нищо лошо не им се случва през тоя период, но яз на твое място не бих престанала да работя просто ей така. Започни и търси междувременно.

# 710
Тая липса на развитие отскоро ли е или от 10 от общо 20 години във фирмата?

Дали ще го гледат като плюс или минус зависи от интервюиращите. Освен ако не си имала супер прогрес в кариерата за мен е необяснимо и по-скоро минус. Аз не оставам в същата фирма защото съм лоялна, а защото ме устройва. Като чуя за лоялност към фирма ми звучи като приказките на баба ми. Хора, които не познават нищо друго освен една фирма, не винаги се адаптират добре и са гъвкави, това е притеснение на много работодатели.

Спестяванията за две години лесно могат да се стопят при непредвидени обстоятелства.
Е, има късметлии, които дори уволнени, нищо лошо не им се случва през тоя период, но яз на твое място не бих престанала да работя просто ей така. Започни и търси междувременно.

То и да работиш, и супер заплата да изкарваш, масово сме на точно един сериозен здравословен проблем разстояние до пълен фалит…

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 22:29 от Анонимен

# 711
За мен 20 години в една и съща фирма - ако няма вътрешно вертикално израстване, е минус. Не го смятам за лоялност, а за липса на амбиция за развитие и сигнал за възможна трудна адаптация към нов модел на работа и т.н.

# 712
Много зависи. А защо ще си търсиш нова работа след 20 години?

# 713
  • София
През годините има израстване, но от сегашното ниво няма мърдане няколко години. Същевременно да свършиш работата на някой друг взе да ми писва. Приемат те като знаещ и можещ и се разчита, че ще го направиш, правиш го без грешка. А същевременно гледаш прескачане в позициите на тези, чиято работа си свършил... та те така... Blush

# 714
В тази връзка, как се приема тогава работа във фирма за почти 20 години с постигане на максимална кариерна възможност за позицията без промяна за последните 7 години? Въпросът ми не е личен, а породен от последните коментари понеже се обсъжда, че трябва да има израстване. Какво тогава означава мениджър да стои на позиция над 7 години в една и съща фирма? По-добре ли се гледа на това?

# 715
Ако тази позиция е максималната, която компанията предлага, не следва да се разглежда особено негативно. Ако човекът е доволен от работата и условията, не е задължително непременно да търси нещо ново. Ако пък е на 50+ г. - съвсем.

# 716
През годините има израстване, но от сегашното ниво няма мърдане няколко години. Същевременно да свършиш работата на някой друг взе да ми писва. Приемат те като знаещ и можещ и се разчита, че ще го направиш, правиш го без грешка. А същевременно гледаш прескачане в позициите на тези, чиято работа си свършил... та те така... Blush

Не го казвай в тази тема, че веднага ще те награчат!!!

Подобно е и при мен, само дето съм само 7 г. и нямам израстване....само за работа и задължения.

Просто се подготви навсякъде да те питат защо напускаш и как така след 20 г. Отговорът трябва да е неутрален.

# 717
  • София
А, дреме ми Blush Питах как се гледа на такъв престой, нека си грачат. Ако разчитам на съвет от разни кадровички, значи съм го закъсал Blush  Аз предложение имам и го обмислям, исках да видя от кадровичките какво обикновено мислят за привличане на човек с опит, защото знам ръководството какво мисли  Blush

# 718
Зависи кой ейчар какво търси и къде е учил и чел. Бях над 10 години във фирма с преустройства, различни модели на работа, фалити, моменти на страхотна печалба и израстване и т.н. и преминахме през всичко. Когато трябваше, сме се стягали и сме работили, било то и извънредно. Имах колеги с над 20 години там. Дали пък техният опит не е по-ценен от този на друг, който при втория месец малко повече натовареност си бие шута от фирмата?

# 719
Минусът, който мога да кажа, е да те сметнат за "закостенял" в порядките на фирмата. Не, че е голяма драма, просто продължаваш търсенето.

По подобни причини знам, че се избягват хора, работили в ДА и/или в банки.

Ако си тесен специалист в нещо, няма да имаш грижи в намирането на нова работа.

Общи условия

Активация на акаунт