Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 37 785
  • 826
  •   1
Отговори
# 765
Е то и с 2000 лв можеш да си купиш доста по-малко сега отколкото преди 2 години, та нещата сигурно в реално измерение не са мръднали много.

# 766
Е то и с 2000 лв можеш да си купиш доста по-малко сега отколкото преди 2 години, та нещата сигурно в реално измерение не са мръднали много.
Аз говоря само за реален маркетинг в нормална компания. За съжаление стана доста разточителна професия и понякога слагат какво ли не в графата - маркетинг.

# 767
Имам само един познат в тази сфера в София, но той вече е с 10тина години опит и на мениджърско ниво. Взима доста над 2000. Не знам какви са иначе заплатите в този конкретен бранш.

# 768
Ами никой не е казал, че 1500-1800 са много пари обаче това са фактите. Всеки джуниър тръгва от някъде и прави компромис с нещо - дали ще е с жилище на не толкова добра локация и обзавеждане, дали ще е за сметка на нови дрехи или на излизане на заведения, по-малък брой почивни уикенди извън града и т.н.

Имай предвид, че лекарите са вложили много, ама наистина много пари в образование, карат стажове, дежурства на смени и пак не взимат колкото някои служители в офис.

БадКарма, аз съм в този бизнес и съм с почти 20 годишен трудов стаж. И аз не взимам 2К, но и не предлагам само няколко курса насреща. Отделно нося отговорност за хора и проекти с немалки бюджети. Та заплатата е функция не само на желание, но и на други фактори.

# 769
Ето ви ги нагледно в последните мнения младите преприемачи. Не искат да работят, искат свободно време, пълна свобода и лесни пари, но те да кажат колко. После идват на работа и само продават претенции и акъл.

# 770
Ето ви ги нагледно в последните мнения младите преприемачи. Не искат да работят, искат свободно време, пълна свобода и лесни пари, но те да кажат колко. После идват на работа и само продават претенции и акъл.
То пък като работим за 1000 лв.и стоим 20 години от 9-6 ще цъфнем. Накрая и живота минал и пак без пари..
Моя позната послуша съвета на всички възрастни и започна държавна работа за 1000 лв в София. Било сигурна работа, с възможности за повишение.  Три години и все още е на 1000 лв. "Ама то нали държавната си е друго.. "🙄

# 771
Между инфлуенсър и чиновник в държавната администрация има страшно много други опции.

# 772
Между инфлуенсър и чиновник в държавната администрация има страшно много други опции.
Дадох примера за инфлуенсърите защото работех с тях в предходна компания. Ами взимат много пари и им ги давамахме! Не казвам,че това ми допада, но това е пазара. Взимаха по 10 000 само за едно стори и споменаване. Ами не мога да им се сърдя, намерили са си начина..
По-тежко в момента е за хората 50+. Нито имат тези дигитални умения, повечето нямат висше образование и навсякъде се търси "млад екип".Те за съжаление работят за по-малко пари и по-трудно намират изобщо работа. Без значение от опита.

# 773
Инфлуенсърите в България, които работят за 10 000 за стори изобщо не са толкова много. И аз съм запозната с този пазар и излишно много се спекулира с бюджетите за тях. Да, няма как да са безплатни, но и кампания в ТВ ефир в гледаемо време излиза стотици хиляди. Фирмите си имат бюджети за медия купуване и ако имат читави служители да направят добър план, ще имат и резултати.

Отделно, че и при инфлуенсърите е голяма конкуренция. Всеки с телефон вече е инфлуенсър и чака ПР пратки, на които да прави ревюта. Тъжна история са мнозинството, но това е друга тема.

# 774
  • Балчик
Дадох примера за инфлуенсърите защото работех с тях в предходна компания. Ами взимат много пари и им ги давамахме! Не казвам,че това ми допада, но това е пазара. Взимаха по 10 000 само за едно стори и споменаване. Ами не мога да им се сърдя, намерили са си начина..
По-тежко в момента е за хората 50+. Нито имат тези дигитални умения, повечето нямат висше образование и навсякъде се търси "млад екип".Те за съжаление работят за по-малко пари и по-трудно намират изобщо работа. Без значение от опита.
Да, така е, много вярно написано, аз съм в тази възраст - 50+ и в момента се преквалифицирам- тотално смяна на професията, не го правя толкова заради  невъзможност да работя , а по-скоро че вече има натрупана умора, и вместо взаимно да се тормозим с моят работодател реших да променя професията си.

# 775
  • София
Somebody, стига с тоя пазар.

Пазарна икономика не значи имал- дал, алъш- вериш и т.н. Има и трети играч и това е държавата. Пък до колко се спазва намесата в различните страни, това е друга тема. Отвори и прочети книга.
Свободен пазар на стоки и услуги също не значи правя, каквото си искам, когато си поискам. Пак - отвори и прочети книга.

Хубаво е човек да има увереност в уменията и себе си, но е хубаво да има и доза реализъм. Не всичко, което хвърчи, се яде. И не всичко, което е модерно и лъскаво, е такова (стартъпите).

# 776
.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 18:06 от Pink Butterfly

# 777
Pink Butterfly, не се ядосвй - в тази тема е така, вероятността да ти натрият носа е доста голяма Grinning Мненията по повод девойката с онлайн магазина го показаха. И мен са ме обезкостявали защото дръзнах да кажа, че познавам хора от моя бранш с 5 хиляди лв заплата нето, без да са мениджъри и без да са невероятно търсени тесни специалисти (нито е IT, нито уредена работа). Общо взето всеки, който иска повече и се бори за повече бива "приземяван". Защо ли има немалко вицове как само ние българите се дърпаме един друг обратно към казана на пъкъла Sweat Smile На мен ми е забавно, а и от време на време има по нещо полезно или куриозно-интересно - рядко, но има. Забавно е и когато хора, които цял живот са работили само в други държави (например Германия), дават съвети - често не са релевантни за България, но пък дават друга перспектива.

Поискай си такава заплата, каквато би те удоволетворявала, в горната граница на обсъжданото тук. След няколко интервюта ще можеш да прецениш дали е постижима или си се надценила. А ако никъде не стане заради критерия заплата, то или се примиряваш и почваш да трупаш опит и пробваш да го монетезираш след 1-2 г сменяйки позицията, или се отказваш от тази сфера. Успех!

# 778
Ох, сигурно… само едно нещо е сигурно на тоя свят и то няма нищо общо с работата.

# 779
Ама, що, бе? Написах на пеперудата да си иска и 5 хил лева, няма лошо. Стига да има кой да ѝ ги даде. Ако е млада, с къса пола и напомпани джуки, вероятността расте правопропорционално.

Това, че очаква с някакъв курс да работи за голямата заплата, няма нищо общо с реалността. Ама нека се пробва, никой не я е спрял, нито пък я дърпа "в казана на пъкъла" .

А, ти Герке, като навъртиш двойно повече годинки и житейски опит, ще осъзнаеш някои истини. Всъщост ми е все тая дали....

Общи условия

Активация на акаунт