Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 37 815
  • 826
  •   1
Отговори
# 720
От доста време чета форума, но реших скоро да си направя акаунт и да пиша тук. Просто искам да споделя, че няма толкова значение колко пари получавате в началото, ако работата ви дава адекватна практика, умения и възможност да пестите. И аз, и приятелят ми работим от 15-годишни /в момента сме на 24/ и час от спестяванията инвестираме в различни стартъпи и т.н. Не караме скъпи коли и не харчим за излишни заведения и т.н.

Започнах малък бизнес с това, което соестих последните години и е много възможно скоро дори да не ми се налага да работя за някого.

Та, идеята ми е - не гледайте на работата като нещо “задължително” и най-важното, защото в крайна сметка месечната Ви заплата ще е около 3000 лева, което е нищо по време на инфлацията, а време няма да ви остава никакво, защото работите по 8 часа почти всеки ден…

Не гледайте толко сериозно на това нещо, а по-скоро като временен ангажимент и се фокусирайте върху това, за което сте родени и създадени; развияайте своя потенциал и инвестирайте в него постепенно.

Това е просто съвет, който споделям с най-добри намерения.

Поздрави,

# 721
Предприемачеството не е за всеки и не виждам нужда да се промотира по този начин. Да не говорим, че над 90% от стартъпите фалират в първата си година. Имам доста познати, които са в тази сфера и вечно са на ръба. Хич не им завиждам на стандарта на живот и само могат да си мечтаят за 3000 чиста печалба на месец.

# 722
Предприемачеството не е за всеки и не виждам нужда да се промотира по този начин. Да не говорим, че над 90% от стартъпите фалират в първата си година. Имам доста познати, които са в тази сфера и вечно са на ръба. Хич не им завиждам на стандарта на живот и само могат да си мечтаят за 3000 чиста печалба на месец.

Не цитирах пари, а свобода. 3000 лева са нищо и всеки втори работи за толкова малсимум.

Какво означава предприемачеството не е за всеки? Така ни учат да мидлим от малки! Напротив. Ако човек не го мързи, седне и започне да чете и да се учи, научи правилните принципи, няма как да не успее. Разбира се, че ще има фалове. Пробвала съм 4 онлайн магазина, ор които всички бяха фал, но в момента петият тръгна. Всеки може да постигне това, за което се бори, ако не зяпа по 3 часа телевизия на ден и тн.

Извинявам се, че го споделих даже

# 723
Оф, девойче Simple Smile Нали някой трябва да ги произведе тия неща за онлайн магазина ти, какъвто и да е той... Или чакаме някой да се роди за берач на домати или заварчик на тръби..

# 724
  • София
То се е навъдило навсякъде пишман предприемачи, с инстаграм и фейсбук странички, продаващи джунджурийки от алиекспрес...

# 725
Ооо, не мога да не споделя нещо смешно - напоследък във всяка втора обява за работа търсят "нинджи". Сякаш като кажеш "нинджа на парцала" ще изглежда по-престижно от чистач или хигиенист Grinning.

А иначе - относно младите, които раздават съвети и уж са много успешни предприемачи - съм раздвоена. Не знам дали умеят да лъготят или по-новото поколение няма тази затормозена връзка с парите, която ние, по-възрастните, сме изградили, докато растяхме в прехода.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 13:03 от Cafe

# 726
Оф, девойче Simple Smile Нали някой трябва да ги произведе тия неща за онлайн магазина ти, какъвто и да е той... Или чакаме някой да се роди за берач на домати или заварчик на тръби..

Производители колкото искаш. Аз работя с Алиекспрес предимно и в момента се уча да купувам на търг през eBay в свободното време. Не виждам какъв е проблемът.

# 727

Производители колкото искаш. Аз работя с Алиекспрес предимно и в момента се уча да купувам на търг през eBay в свободното време. Не виждам какъв е проблемът.
Поздравления за инициативността ти и успех.
Просто твърдението, че предприемачеството е за всеки е неистина. То е същото като да се каже, че от всеки става лекар, учител, математик, търговец, инженер. Ми, не става.

# 728
Проблемът е, че не разбираш... в Алиекспрес или в Сунгурларе - нали някой го е произвел. Ако всеки разчита само на алъш-вериш, какво точно ще продаваш ... и кой точно ще ти го купува.

# 729
Проблемът е, че не разбираш... в Алиекспрес или в Сунгурларе - нали някой го е произвел. Ако всеки разчита само на алъш-вериш, какво точно ще продаваш ... и кой точно ще ти го купува.

Търговията е кръвообращението на икономиката. Ако няма търговци да разнасят произведеното навсякъде, тогава производителите ще наситят околността си и ще умрат. или никога няма да пораснат.

# 730
  • Балчик
Голям проблем е и ще се задълбочава - липсата на производители.....аз се шашнах от твърдението, че всеки втори не харесва 3 бона заплата!!! Около мен един на педесет  е с такава заплата....

# 731
То това като мениджърството, всички мениджъри, ама няма кого да мениджират.И накрая става индианеца да получава повече от вожда.

# 732
Голям проблем е и ще се задълбочава - липсата на производители.....аз се шашнах от твърдението, че всеки втори не харесва 3 бона заплата!!! Около мен един на педесет  е с такава заплата....

Такова твърдение нямам, споделих, че хората работят за толкова Максимум. Според мен да се разчита просто на едни хартийки, които всеки момент могат да се обезценят, не е нормално нито разумно.

Иначе, да, разбрах какво имате предвид относно другото, съгласна съм, но въпреки всичко смятам, че ако човек се труди и взима решения постоянно може да постигне това, което иска.

# 733
Мхммм.....девойка на годините на моя стаж, тръгнала да ми дава съвети за работа.....добреееее.........

# 734
Да, да, хартийките изчезват, а онлайн магазина ти е в кърпа вързан. Рекламирай се другаде. И се информирай, защото хората взимат и двойно на трите хиляди, но вечер си лягат спокойно, без да мислят дали утре ще фалират. А, ако работодателя им фалира са достатъчно квалифицирани да намерят друг и пак да спят спокойно. Приоритети в тоя живот. Трите часа телевизия не знам как да ги коментирам пък въобще.

Общи условия

Активация на акаунт