Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 37 774
  • 826
  •   1
Отговори
# 735
Търговията е кръвообращението на икономиката. Ако няма търговци да разнасят произведеното навсякъде, тогава производителите ще наситят околността си и ще умрат. или никога няма да пораснат.
Аха, те китайците само в тяхното си село продават и добре че е авторката да им донесе стоките на гръб до Европа...
И хората затова се борят да прескочат посредниците, понеже много ги харесват и им носят много добавена стойност. Хората никак не са чували за АлиЕкспрес и въобще не могат да си поръчат директно.

И аз познавам няколко млади предприемачи, които не се тревожат за парите и с лекота продават внесени китайски боклуци... родителите им са им основните клиенти.

# 736
letolona, ако не си трол, а пишеш сериозно и в този момент искрено се чудиш защо ти реагират така хората в темата, ето отговора:  никой не обича непоискани съвети, още повече когато не са по темата, и на всичко отгоре с изразено пренебрежение към чуждия начин на живот.

# 737
Мхммм.....девойка на годините на моя стаж, тръгнала да ми дава съвети за работа.....добреееее.........

Всъщност сегашното поколение е доста по-успешно по отношение на предприемачество. И аз познавам хора на по 25 със собствен бизнес. Приемете,че новото поколение е различно и не мечтае за 9-6 работа докато се пенсионира. Старото поколение още трепери да попита нещо шефа си, за да си запази работата..За мен  това е отживелица.
Щастието не е в това да прекараме целия си живот в офис и магазин..

От друга страна има и много мързеливи и неопитни млади които очакват,че само щом са се появили на работа, заслужават повишение след един месец и имат безкрайни изисквания, без покритие. Ровят по телефоните си и мислят,че некой им е длъжен.

# 738
Търговията е кръвообращението на икономиката. Ако няма търговци да разнасят произведеното навсякъде, тогава производителите ще наситят околността си и ще умрат. или никога няма да пораснат.
Аха, те китайците само в тяхното си село продават и добре че е авторката да им донесе стоките на гръб до Европа...
И хората затова се борят да прескочат посредниците, понеже много ги харесват и им носят много добавена стойност. Хората никак не са чували за АлиЕкспрес и въобще не могат да си поръчат директно.

И аз познавам няколко млади предприемачи, които не се тревожат за парите и с лекота продават внесени китайски боклуци... родителите им са им основните клиенти.

Забележката ми беше принципна, в отговор на твърдение, че е важно само производството. Ако беше права Китай как щеше да снабдява целия Свят?  А това кой, как и прочее са подробности, по които не съм вземала отношение.

# 739
Мхммм.....девойка на годините на моя стаж, тръгнала да ми дава съвети за работа.....добреееее.........

Всъщност сегашното поколение е доста по-успешно по отношение на предприемачество. И аз познавам хора на по 25 със собствен бизнес. Приемете,че новото поколение е различно и не мечтае за 9-6 работа докато се пенсионира. Старото поколение още трепери да попита нещо шефа си, за да си запази работата..За мен  това е отживелица.
Щастието не е в това да прекараме целия си живот в офис и магазин..

Ахахаха.....щом казваш!!! Собственият им бизнес обикновено е "подпомогнат" от мама и тате и/или е нещичко за запълване на времето, колкото да се каже - "на 25 г. и бизнесмен". Плииийз!!!!

# 740
Забележката ми беше принципна, в отговор на твърдение, че е важно само производството. Ако беше права Китай как щеше да снабдява целия Свят?  А това кой, как и прочее са подробности, по които не съм вземала отношение.
Точно принципно - защо Китай снабдява? - защото произвежда. Ако не бълваха всякакви индустрии там, в които работят съвсем обикновени и нормални хора, не инфлуенсъри с онлайн магазини, как щеше г-ца фръц да има старт-ъпче. А транспортните фирми? Хамалите по пристанищата, екипажите по корабите, митничарите, шофьорите на камиони, счетоводители разни, хигиенистки тук-таме.. Абе изобщо - дай всичко да си хваща шапката и да се мятаме по онлайн магазините викаш Simple Smile

# 741
Soul Free, много негативно отношение имаш. Има достатъчно примери за доста млади успешни хора, които успяват да си изградят малък печеливш бизнес. Дори и да се провалят няколко пъти, едно от най-важните качества при предприемачеството е да не се отказваш въпреки неуспеха.

Защо да не им помагат родителите? Ти не би ли помогнала на твоето дете, ако има предприемачески дух?

PS Тук не говоря за помощ тип тате е районен координатор на ГЕРБ/ДПС/БСП и осигурява на синчето монополна позиция върху еди какво си. Или мама е изпълнителен директор на еди кое си огромно предприятие и сключва ексклузивен договор със стартъпа на чадото.

# 742
Айде, още една потребителка дойде да ни научи какво е щастието Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 13:52 от Ghibli

# 743
Много наивни звучат писанията на младата дама с онлайн магазина.

# 744

Tочно принципно - защо Китай снабдява? - защото произвежда

A защо произвежда? Защото има къде и как да продава, надалеч от тяхната територия. Това е малко като кокошката и яйцето, но както не може без производство, така и не може без търговия. И затова не е едното да е най-важното, а другото ей така, между другото.

# 745
Аз също смятам, че в новите поколения има по-голяма освободеност по отношение на работното място и форматът му, което е хубаво. Това нещо липсва при много хора от предходните и то не само в Бг. Затова има много мемета и шеги на тема Бумъри-Милениъли-Джен З.
Аз съм от милениълите, но никога не съм робувала на йерархия и не съм имала страх от шефове, смяна на работни места, договаряне на възнаграждение и работно време и т.н.
Просто, както във всяко нещо, едно работи за един, друг за друг. Няма как всички да са на месечна заплата и няма как всички да са със собсвен бизнес. Нито е нужно, нито правилно.

# 746
Soul Free, много негативно отношение имаш. Има достатъчно примери за доста млади успешни хора, които успяват да си изградят малък печеливш бизнес. Дори и да се провалят няколко пъти, едно от най-важните качества при предприемачеството е да не се отказваш въпреки неуспеха.

Защо да не им помагат родителите? Ти не би ли помогнала на твоето дете, ако има предприемачески дух?

М, не, просто съм реалист.
Бизнесмен на 25 години просто е смешно. Да "помогнеш" на детето, ако ти си бизнесмен с фирма и т.н., означава просто да работи за теб и/или да му дадеш пари да си развие хобито. Е, те това са "млади и успешни бизнесмени".
За млад и успешен 20+-годишен човек бих признала някой със стипендия в известен университет и предложение за работа от голяма фирма след дипломирането.

Но пък ми е все тая кой за какъв се има. Щом им гали самочувствието да се мислят за големи предприемачи, нека!

# 747
  • София
Някой със стипендия в известен университет и предложение за работа е напълно реално и възможно, но не и в България. Ние нямаме нито един такъв университет. Същевременно това е напълно реална ситуация в много американски и европейски унита.

За потребителите, които никога не са имали страх да си искат заплата и придобивки, искам да им кажа, че това рязко ще се промени след определена възраст.

А иначе младите хора са много по-предприемачески настроени от други по-възрастни. Да не забравяме все пак, че бизнес в Бг беше мръсна дума в не толкова далечното ни минало.

Но не нападайте така човека, браво от мен и много успехи пожелавам!

# 748
  • София
Звучи навино, да. Но беше добронамерено включване.
Аз, макар да съм от последните милениъли, определено откривам черти от по- старите поколения, но смятам, че много неща могат да се научат от Gen Z и непримиримостта им с трохичките.

# 749
Здравейте

Можете ли да ме ориантирате за рейндж на заплатите за маркетинг позиция, да кажем junior, въпреки, че имам малко опит? Ако трябва да бъда по-конкретна, част от работата ми е била свързана с маркетинг, но не съм била на конкретна такава позиция. Имам изкаран сериозен курс, започнала съм и курс за графичен дизайнер, за да допълня към уменията. Според Вас, на интервюта, каква заплата да искам?

Общи условия

Активация на акаунт