Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 427
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Евала, Angel, няма проблем за почистване вика Grinning

За чистенето може и с прахосмукачка с малкия накрайник, но си е занимавка. И аз не бих си причинила тези дупки.

# 466
Докато обсъждате как точно да се направят дупките, да взема да си изкажа съображението да не се правят Simple Smile
Множество такива дупки на табло, тук там заето от полици и вещи, ще събират прах на извитата повърхност, а много трудно се чисти прах от всяка дупка поотделно. Чак не си го представям.
Чак не си представям да чистя такива дупки изобщо.. Ама във форума чистят и доста по-странни неща Simple Smile Joy

# 467
  • София
😂 Тъй, тъй тук четох за почистване на кристален абажур с висулки...
Пък аз да си призная не съм чистофил😂ще ги чистя чат-пат без вманиачаване... Колко му е 15 мин да чистиш дупки☺️
Обаче мен по-големия ми проблем е да убедя половинката, че ни трябва каквото аз си представям за коридора, а не каквото той иска, отколкото дали ще са дупки или друг вид закачалка. 🤣Демек, че ми трябва някакво изобщо гардеробче там.
Така или иначе в момента сме на вълна изграждане на постамент за термопомпата и ме е отсвирил по въпроса с коридора напълно.

# 468
Чистенето на кристалния полилей е наложително. За няколко месеца се натрупва мръсотия, лъскавото става мат и е отврат. Много е досадно, но се налага, затова повече не бих си го причинила, колкото и да са красиви.
Може и така да си стои де, стига да не дразни чорбаЖийката. Но тогава се губи смисълът да е кристален, по-добре да е китайска пластмаса😆

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 12:16 от Чи лу

# 469
Обаче мен по-големия ми проблем е да убедя половинката, че ни трябва каквото аз си представям за коридора, а не каквото той иска, ...
На една вълна сме, сестро!

# 470
Евала, Angel, няма проблем за почистване вика Grinning

За чистенето може и с прахосмукачка с малкия накрайник, но си е занимавка. И аз не бих си причинила тези дупки.
Аз защото на едно подобно място /и пак по-лесно за почистване от такова табло/ в селската къща мразя да ги чистя, затова реших да предупредя. Чистя ги точно с малкия накрайник с четка, но много е връткаво и вбесяващо.
 Angel явно е млада, ама на моите години гледам някои усложнения да си спестявам Simple Smile

# 471
  • София
Пю, млада... 🤷‍♀️ 😂 Не чак толкоз, вече, 40+

# 472
Пю, млада... 🤷‍♀️ 😂 Не чак толкоз, вече, 40+
И на мен на 40 + още ми се чистеха дупчици Simple Smile, че и на дискотека в Ст.град ходех, ама сега нито едното, нито другото...

# 473
Здравейте! Имам нужда от съвет. Не знам дали тук е мястото. Днес реших да почистя една драскотина от молив по стената, но освен че не се почисти, стана едно петно. И сега петното си стои там. Стената е боядисвана с латекс само преди месец. 😢Ползвах "магическа" гъба напоена с вода. Моля за идеи как мога да оправя това положение?

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 01:01 от mazurka

# 474
Здравейте! Имам нужда от съвет. Не знам дали тук е мястото. Днес реших да почистя една драскотина от молив по стената, но освен че не се почисти, стана едно петно. И сега петното си стои там. Стената е боядисвана с латекс само преди месец. 😢Ползвах "магическа" гъба напоена с вода. Моля, ако някой знае как мога да оправя това положение, да ми каже как?

С нова боя, ако сте си запазили. Магическата гъба е абразивна и почиства, но изтрива горния слой на боята и остава петно с друг вид.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 18:57 от Черна станция

# 475
Момичета, помагайте! Обърнах целия интернет и магазини, за които се сетих и не мога да намеря моята трапезна маса. Единственото ми изискване е да се разтяга от малка (90 макс 100см в дължина) до 180-200см. Сигурна съм, че има такива механизми. Също да не от модерните маси с изчанчени  крака. Нещо по-скоро класическо. По възможност правоъгълна. Утре ще отида до Троян, но не мисля че ще намеря нещо там Sad

# 476
Момичета, помагайте! Обърнах целия интернет и магазини, за които се сетих и не мога да намеря моята трапезна маса. Единственото ми изискване е да се разтяга от малка (90 макс 100см в дължина) до 180-200см. Сигурна съм, че има такива механизми. Също да не от модерните маси с изчанчени  крака. Нещо по-скоро класическо. По възможност правоъгълна. Утре ще отида до Троян, но не мисля че ще намеря нещо там Sad
Ако наистина нищо, което съответства на представите ти, не се намира, защо не поръчаш? И материал, и фасон ще си избереш. В Троян има много мебелни фирми, работят и по поръчка.

# 477
  • Deutschland/HE
В ИКЕА би трябвало да има такива маси. Ние имаме икейска и я ползваме вече 10 години, може да се удължава на две части ие много удобна.

# 478
  • София
inska_maslinka, в Jusk имаше такава маса - от квадратна ставаше двойно по - голяма и е изчистена като визия.

# 479
Момичета, помагайте! Обърнах целия интернет и магазини, за които се сетих и не мога да намеря моята трапезна маса. Единственото ми изискване е да се разтяга от малка (90 макс 100см в дължина) до 180-200см. Сигурна съм, че има такива механизми. Също да не от модерните маси с изчанчени  крака. Нещо по-скоро класическо. По възможност правоъгълна. Утре ще отида до Троян, но не мисля че ще намеря нещо там Sad

Трудно ще намериш. Ние си проектирахме сами, намерихме механизъм и казахме на мебелиста как да я направи.
Нашето удължение принципно пак е толкова - от 140 става на 180 и на 220 (на две степени). Не знам дали механизмът не позволява и още малко.

Общи условия

Активация на акаунт