Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 408
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Това сериозно ли?
Колко назад да се върнем? Ренесансът достатъчен ли е?
Колкото искаш, пусни няколко снимки.

# 511
Това сериозно ли?
Колко назад да се върнем? Ренесансът достатъчен ли е?
Колкото искаш, пусни няколко снимки.
Снимки не е проблем да намеря и да пусна, но тъй като снимки на интериори от всички стилове се намират във всякакви цветове, включително със и без бежово, със и без сиво и т.н., не виждам как това би доказало или опровергало обстоятелството, че бежовото се ползва от Античността до днес, а не в последните няколко години. Дори ние сме расли с такива цветове преди доста повече от последните няколко години. 
Да не говорим, че нюанси на бежовото са натуралните цветове на много тъкани, материали за мазилки и камъни , ползвани от векове. Не са имали синтетични, за да ги заместят или масови технологии за оцветяване, както днес, макар и да са се ползвали все пак бои. Дори само тези факти са достатъчни, не са нужни снимки.

# 512
На моето устройство отива дори към кафяво и някак не ми харесва на тези снимки, честно казано. Подозирам, че в реалността и при подходящото осветление не изглежда така, както го виждам и е възможно да е по-светло и да докара по-копринено и приятно усещане. Ако е така, както на снимките обаче, не ми допада напълно.

За мен този цвят е пепел от рози и е много опасен цвят. Има магазини с консултанти и може да ги използвате за препоръка или да си купите мостри от различни по интензитет цветове от по-богат каталог/ не като този от снимката/, мажете на 3 места- най-неосветено, в ъгъл и близо до прозореца, изчаквате на следващия ден и оценявате как е сутрин, на обяд и следобяд.

# 513
  • София
Хъм... Значи от едната крайност, в другата, ако не е бяло и бозаво всичко, трябва да е в крещящи цветове??? И гланцови мебели 🤣 🤣 🤣
Харесвам пастелни цветове, не харесвам показания интериор контретно, не знам защо и фикуса е почти черен. Можеше да има нещо малко в него да го разчупи... Втори пастелен цвят? Малко по-жив под, килим, перде? Поне дръжките на шкафа, картините, повивалника плетката, лампата, всичко е в това бозаво и бяло...поне по-тъмен от гамата цвят някъде? Поне играчка в бордото от точките на стената(а да има една идея по-розора възглавничка)?
Стаята е просто напълно безлична.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 11:06 от Angel_Dust

# 514
Здравейте,надявам се да пиша в правилната тема.
Та ще помоля за съвет.Става дума за помещение,което ще се ползва като кухня и хол,кухненските шкафове са бели и дъб натурал.
Плочките,които ще са в цялото помещение са сиви с някакви жълтеникави нишки (ще приложа снимки) и меката мебел е тъмно сива (отново ще приложа снимки).
Нямам никаква представа какъв цвят да бъдат стените.Искам да са светли,топли,не ми се ще да  са бежови и производните,но нищо не ми идва на ум.
Зад телевизора ще има някакъв дървен акцент в цвят съответстващ на кухненските шкафове,тъй като помещението не е голямо.
Ако може някакъв акъл.
Мерси Blush

# 515
Плочките,които ще са в цялото помещение са сиви с някакви жълтеникави нишки (ще приложа снимки) и меката мебел е тъмно сива (отново ще приложа снимки).
Нямам никаква представа какъв цвят да бъдат стените.Искам да са светли,топли,не ми се ще да  са бежови и производните,но нищо не ми идва на ум.
Бледо прасковено (розово-оранжево, телесен цвят) или бледозелено.

# 516
Всякакви производни на прасковено , оранжево и тн. няма да са светли.Тези цветове гълтат най-много светлина, да не говорим какви големи сенки правят в ъглите.
А в съчетание с дъб…не бих сложила никога.
Телесното си е бежово, което горе се оплю, но с тези плочки …
Трябва да се види нюансът на дървото щом ще е акцент зад Тв.От това трябва да се тръгне.

# 517

Това ще е цвета,който ще се търси или нещо максимално близо.
Аз не съм зачеркнала бежовите нюанси изцяло,не са ми предпочитани,защото някак ми идват плоски,но пък от друга страна,ако знаех с кой цвят ще се постигне това,което искам нямаше да питам.
Благодаря за предложението за прасковен цвят,разгледах няколко към розово и към оранжево,не е моето.
Видях красиви комбинации зелено със сиво,но ми се вижда студено.

# 518
Понеже виждаме само плочките и дивана, бих предложила да се вземе най-светлият нюанс от плочките за стените.
Поне няма да има дисонанс. Рискът е всичко да посивее, ама при такъв избор на плочки и диван всеки топъл, а същевременно светъл цвят ще е неподходящ. Много бледо едва загатнато пудрено не знам как би стояло на конкретната осветеност в стаята, ако се търси топъл цвят, но може да се направят тестове и при тези златисти жилки в плочките, задължително засилено присъствие на златист метал, най-добре месингово, не крещящо златно.

# 519
Всякакви производни на прасковено , оранжево и тн. няма да са светли.Тези цветове гълтат най-много светлина
Това не е светло и гълта светлина??

# 520
При тази комбинация плочки, диван и дърво най-много ще си отиват бели стени, колкото и винаги да не е първи избор бялото.

Може и да се опита нещо с акцентна стена в тъмно зелено, но това е по-смел избор и трябва да се прецени хубаво цвета, къде да се сложи и какво ще се получи.

# 521
Благодаря за мненията,това ми беше едната идея светло сиво,точно заради избора на плочки и диван си мисля,че няма как да очаквам да се случи топло помещение.
Благодаря за идеята за месинг,не съм се сетила смятам,че ще е хубав акцент.
Не ми се иска да е бяло честно казано,имаме малък човешки звяр,който цапа и не съм сигурна дори да се инвестира в хубава миеща се боя дали ще успявам да изчистя след нея.
То това май важи за всички цветове. Joy

# 522
Благодаря за мненията,това ми беше едната идея светло сиво,точно заради избора на плочки и диван си мисля,че няма как да очаквам да се случи топло помещение.
Благодаря за идеята за месинг,не съм се сетила смятам,че ще е хубав акцент.
Не ми се иска да е бяло честно казано,имаме малък човешки звяр,който цапа и не съм сигурна дори да се инвестира в хубава миеща се боя дали ще успявам да изчистя след нея.
То това май важи за всички цветове. Joy
И за малко по-нататък: за придаване на топлина на помещението, наблегни на текстурите и текстила - да са по-нежни, по-мъхести, въобще - да ти предизвикват усещане за прегръдка при докосване, да ти се иска да се загърнеш с тях. Ще компенсират сивото и ще му придадат мекота.
Привижда ми се в текстила нещо кадифено лилаво, но не вулгарно лилаво, как да го обясня...надявам се да се сещаш, а наситено, теменужено, тъмно. То се съчетава прекрасно със златисто, лилавото е на границата между топлите и студени цветове, а тъмно лилавото е топло лилаво /в сравнение със светлото/. Значи лилавото и златистото ще придават топлина, а сивото ще ги балансира. Така може да си дозираш според нуждите и сезоните. Възможни са и други цветови допълнения, но това ми се "появи" на първо време. Стига да ти понася цветът.
Да се допълня малко, че днес мозъкът ми работи "на парче" Simple Smile
Освен лилавото, много подходящ за акценти в случая е и цвят бордо, той също ще "затопли". Естествено, не заедно с лилавото, а като алтернативен цвят, ако по някаква причина не е подходящо лилавото.
Виждам една настолна лампа /поне/ с керамична основа между червено и бордо,  стъпила върху месингов пръстен и млечно бяла шапка.  Млечно бяло може да използваш без ограничения. Пак препращам към текстурите, независимо какви цветове ще решиш. Аз бих ги сменяла, основата ти е неутрална. Като сложиш и картини...
На мен най-голямата ми драма е, че нямам достатъчно къщи за всичките лампи и картини, които ме преследват Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 16:49 от Кубратова

# 523

Мокачиното на преден план или прасковата в левия ъгъл.
Първото носи и на цапане.
А и комбинацията от двете също е приятна.

# 524

Мокачиното на преден план или прасковата в левия ъгъл.
Първото носи и на цапане.
А и комбинацията от двете също е приятна.
Сами по себе си цветовете са ок, но това е монохромен интериор в една тоналност.
Нито един от цветовете няма да се съчетае хармонично с тъмно сив диван и сиви плочки - това са големи повърхности, които "превземат" пространството, особено ако е малко и диктуват останалите цветове.
Евентуално не за стени, а за малки акценти, и то задължително с добавяне на тъмно синьо.
Съчетанието от снимката би паснало идеално на северно помещение, не знам какво е обсъжданото.

Общи условия

Активация на акаунт