Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 397
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
MayBach, показала си страхотни сиви дивани, но нямат нищо общо с показаният от потребителката диван! В нейният случай, ако дивана не е купен, бих се насочила към друга визия! И аз в къщи съм със сив диван! Какво не харесвате на белите стени Simple Smile?
Отиват на всякакви интериори! Прасковено и др. подобни само ще " натоварят" интериора!

# 541
  • София
Аз бих избрала почти бяло с лек топъл нюанс, щом трябва светло и топло.
С уговорката че на телефона, не виждам точни цветове и на живо хептен биха се различавали, но с наличното тези общо взето биха ми се вързали

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 07:54 от Angel_Dust

# 542
Благодаря за коментарите,много са ми полезни.
Много държа на дивана,оказа се,че шанса да намерим хем красив,хем удобен диван клони към нула,честно казано първия път като го видях ми заприлича на 3 офис стола залепени в едно.Обаче е безкрайно удобен,потъваш в него като същевременно дава и добра упора,съответно по-добре удобен от колкото красив.
Другото,че помещението е около 22кв. и трябваше и да е достатъчно малък,както и да е това.
Днес гледах,действително има 50 нюанса сиво,че и повече,харесах някои светли,които имат нещо като топъл подтон,примерно Pantone 400,но това естествено трябва да се гледа на живо.
Прасковените и розовите нюанси не са моето нещо.

# 543
Скоро боядисвах в подобен Пантон цвят:

Не знам какво ще излезе във форума.Боядисайте малко някъде и долепете плочките.

# 544
Цвета на кухнята много добре би се съчетал със синьо

или зелено, но щом помещението е малко най добре със светли цветове

# 545
Показаните акцентни стени от ДХЗ и Natt на мен ми харесват доста. Обаче щом помещението е малко и 22 кв. според мен не сте за такива тонове. Нещо светло.

# 546
  • София
22квадрата не е толкова малко.
И тъмни тонове биха стояли, не знам дали даже само за акцент или изобщо, но жената каза светла и топла😅
Светло топло сиво въщо ще стане, но в крайна сметка накрая общото усещане в помещението, ще е студено и с липса на цвят. В смисъл, ще има нужда нещо да пречупи допълнително сивотата, дали завеси, дали друго🤷‍♀️

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 09:19 от Angel_Dust

# 547
  • София
Nat, в случая не бяха важни диваните, а стените и цветовете Laughing
Идеята беше, че сивото е относително понятие, както и бежовото, сивите цветове могат да са топли със съответния подтон. Angel Dust е показала такива.
Не знам, за мен лично бялото ми създава усещане, обратно на уют, то си е до човека, естествено. Ето, на лявата картинка, въпреки чудесните елементи и цветови петна, помещението ми стои стерилно и безлично, това на дясната ми е по-уютно.

# 548
Мда, то и това е субективно. На мен дясната снимка ми идва мрачна, но вероятно зависи и от прозорци, осветление, кога е снимано и т.н. Няма как да се постигне напълно равностойно сравнение.

# 549
Не знам защо като се говори за бяло, много хора си представят само искрящото снежно бяло. Всеки голям производител на бои има десетки нюанси, с подтон във всякакви цветове, подходящи за всякакъв интериор - топли, студени, неутрални. Ето малък пример.

# 550
  • Варна
За мен тези цветове са си бледо сиви / бежови. Бялото си е само едно. Дори мръсното бяло ми е по към слонова кост, шампанско и т.н. Има ли някакъв нюанс, излиза от дефиницията "бяло". Това производителят как си ги е кръстил, няма никакво значение.

# 551
Разбира се, че има нюанси на бялото.У дома с годините стените останаха един нюанс бяло,кухнята , която е бял лак, стана друг нюанс, а вратите са трети.Светлината промени цвета на мебелите, а в началото бяха еднакви:

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 11:56 от ДХ3

# 552
Да но вида на дивана или друга мебел изцяло променя интериора в помещението! С един диван изглежда по един начин, а с друг по съвършено различен начин, дори и да са с еднакъв цвят!  Това исках да кажа Simple Smile! Също много зависи и от осветлението - на дневна светлина е един цвят, на изкуствено осветление изглежда доста различно!

# 553
Мда .. бялото си е бяло. Показаните са сиви и бежови. Може би без да има допир на бяло ще изглеждат бели.

# 554
  • София
Да, просто по палитрите ги водят бели, дори постнатите от мен, които са с една идея повече цвят.
Иначе и имам подобни стени, според светлината са или като сивкаво или си се вижда доста цвят, та всъщност и за мен бели не са.

Общи условия

Активация на акаунт