Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 376
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Може барплот със залепена за него маса ако ви кефи такава визия, ще отдели кухнята от хола, но с тая мивка така отстрани пак се губи смисъла. Може би ако го ползваш за саксийки ще влезе в някаква употреба, въобще при добро желание има си ползички, макар и не съществени, натурията е неизбежна.

# 616
  • София
И на мен ми мина това като идея, обаче, всъщност си с гръб към помещението и всички и столовете на бара и масата може и ще си пречат.

# 617
Аз бих завъртяла мебелите така, за да се оформят двете зони.
За барплот съм скептична, в случая е малко самоцелно.
Диванът може да е по-голям и фотьойлът може изобщо да отпадне.
Тв може и над камината, ако моделът ѝ го позволява.

Скрит текст:

# 618
Още няма ток и вода , тъй че местата на мивка , печка и даже кухня могат да се променят.

# 619
Аз бих оставила масата с централно разположение, все пак тя е фокусът на помещението /зоната извън холната част/, а не кухнята. Щом е в близост, също не виждам смисъл от бар плот. По-горе беше показана снимка с плот под прозореца, но имаше и отделна трапезария.  В конкретния случай няма отделна трапезария и бар плотът само ще се пречка, без да е със самостоятелна функция.

# 620
Бих сложила масата перпендикулярно на прозореца с 4 стола, не с 6. Ако потрябват резервни 2 стола+ разтягане на масата.

и ми се струва, че кухнята е прекалено голяма. 35 м2 е добра квадратура, но някакси много голям акцент е върху кухнята и трапезарията. Бих я намалила за сметка на другата зона.

# 621
Бих сложила масата перпендикулярно на прозореца с 4 стола, не с 6. Ако потрябват резервни 2 стола+ разтягане на масата.

Това от какви съображения?

# 622
Лично на мен не ми харесва фокусът в дневната да е масата с 6 стола и кухнята.

# 623
Лично на мен не ми харесва фокусът в дневната да е масата с 6 стола и кухнята.
Ами това е трапезарна зона, какъв да е фокусът?
В общо помещение много често няма как да има само един фокус, тъй като има обособени зони, нито пък сбутването на масата към прозореца ще премести фокуса на цялото помещение към дневната част с диваните.
За сметка на това в съответната зона ще изпъкне кухнята, една възможна ходова линия ще бъде затворена, а отдалечеността на трапезната маса от плота на кухнята ще затрудни ползването й като помощен плот при готвене, което често се налага при неголеми кухни. Отделно от това ще трябва да се търси и намери несвойствено място на два допълнителни стола /повярвай ми, заемат място, че имам резервни и току ги местя из къщата/, вместо да си стоят на определеното за тях.
Такава конфигурация е краен вариант поради липса на място, но не мисля, че случаят е такъв.

# 624
Плотът е нещо много удобно и функционално и за готвене, и за ежедневно хранене. За съжаление да имаш И плот, И маса често е невъзможно. Но е възможна комбинация от двете - трапезна маса с плот от камък, същия като плотовете на кухнята. И ако е на колелца може да се мести, ако потрябва (обичайно да е до прозореца ми е съвсем практично решение). Помислете за тази опция. Нищо не пречи и да са разтегателни.

# 625
^ Такъв тип маса седи добре само в голямо помещение, така сгъчкано изглежда ужасно не на място. А повърхността е неприятно студена.

# 626
^ Такъв тип маса седи добре само в голямо помещение, така сгъчкано изглежда ужасно не на място. А повърхността е неприятно студена.

Винаги се налага някакъв компромис Simple Smile
А иначе размерът е същият, та няма да е по-сгъчкано. И за студеното е вярно, ама не го е страх от горещо, от мокро, от разлято вино и прочее. Всичко че чисти с едно забърсване. На мен ми е безумно удобно да си хапваме двамата на такъв каменен плот. А дървената маса е само за тържествени случаи.
Но за да не тропат чаши и чинии ползваме подобно нещо  (ползваме го и на дървената маса върху покривката).

https://dom1001.com/podlozhki-za-servirane-k-t-6-broya-sini

# 627
А защо масата да е дървена? Моята е стъклена.
Като гледам кухнята не е малка, има си работни плотове.Не виждам причина трапезарната маса да е хибрид( на колелца ще е ужас!)
За това помещение аз бих сложила кръгла маса, с опция да се разтяга до овал.

# 628
Правила съм грешка със стъклена холна масичка и никога вече. Драска се, остават пръсти и всяка прашинка личи. Новата ми холна масичка е с гранитогрес вместо стъкло. Ако се абстрахираме от стила, нещо подобно на това на картинката като функционалност, но вместо стъкло имам гранитогрес с цвета на камъка на плотовете.

# 629
Така е за стъклените маси.Казах го с идеята, че стъклото е подходящо за работен плот.
Маса с мрамор или камък..ммм..много зависи.За холна маса ок, но такава за хранене не съм сигурна, че бих сложила.

Общи условия

Активация на акаунт