Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 367
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Практична е, от там нататък вкусове разни. Стилове и интериори също.

# 631
Много ви благодаря за коментарите. Ще ги изчета внимателно пак и ще ви държа в течение Simple Smile. Хрумнаха ми някои неща , а точно на това разчитах като ви попитах.

# 632
Нищо практично няма в маса с ултрадебел, тежък плот. Ако е заради това че е гладка, има и други материали които постигат същото без негативите.

# 633
Защо пък ултра дебел? Камъкът стандартно е 2 смм а гранитогрес има и 3 мм. А друг материал с качествата на камък и гранитогрес аз не знам.

А ето и една модерна и лека:

# 634
Трапезна маса с камък бих сложила в кът на двора, че лесно ще се поддържа, но за трапезария си предпочитам елегантна дървена, клоня към кръглите /разтегателни/ и в двете къщи са такива, но с различен размер.

# 635
Всъщност камъкът е красив, аз го обичам.Ако имам огромна къща бих сложила една такава мраморна маса.Иначе в момента има много интересни варианти за плотове на маси.А всяка мушама/подложка за работа, ще превърне масата в работен плот.Мраморът трябва да се пази.Гранитът е по-благодатен.

# 636
Всъщност камъкът е красив, аз го обичам.Ако имам огромна къща бих сложила една такава мраморна маса.Иначе в момента има много интересни варианти за плотове на маси.А всяка мушама/подложка за работа, ще превърне масата в работен плот.Мраморът трябва да се пази.Гранитът е по-благодатен.
И аз обичам камък, но за трапезна маса не бих го предпочела - дървото излъчва топлина, уют, а именно това е важно за трапезата като символ на дома. Да не говорим, че голяма трапезна маса с мраморен плот ми напомня повече за друго едно място, много студено и много специализирано - сещате се. Била съм неведнъж там и масите са именно от светъл мрамор, бррр.
Плот от камък и дърво като комбинация бих приела на холна или помощна масичка, имам и скринче с мраморен плот.
Даже имах замисъл да изработим помощна масичка от остатъка на кухненския  плот, който е тъмно зелен гранит, ама не си го взехме от доставчика и сега съжалявам. Ще си търся тепърва друг.

# 637
За мен масата не е задължително да е дървена, аз я възприемам като скулптура и акцент.Тази е моята:

# 638
За мен масата не е задължително да е дървена, аз я възприемам като скулптура и акцент.Тази е моята:

И аз не казвам, че е задължителна, макар и да са ми такива предпочитанията Simple Smile
За моя стил стъклена няма да е и подходяща. И обичам кръгли. Около тях се получава едно много удобно кръгово движение с плавни ходови линии, особено ако са в центъра на стаята, а кръглите обикновено са.

# 639
Да, кръгли също харесвам, имам една, прибрана и чака ред да в ползвам пак.За горепосоченото жилище мисля, че кръгла ще е много добре .

# 640
Последно време засичам и много красиви маси от цимент. Даже съм се замислила сериозно за една.

# 641
Здравейте, от доста време следя темата и някои от споделените идеи много ми харесват. Понеже съм в голямо затруднение с разположението в нашия бъдещ хол , ми се иска да чуя странични мнения. Публикувам схема , но разположението не ми харесва.Много ми се иска да има бар плот , а също масата за хранене да не е на средата, както е в проекта. Ще съм много благодарна за някакви насоки Simple Smile

Аз пък малко първобитно,но за секунди надрасках това-щото не е чертеж нали

# 642
Според мен не са нужни 2 маси. Една трапезна си е ок. И ъглов диван за полягване
Пусни си на П барплот и премести масата надолу.

# 643
Според мен не са нужни 2 маси. Една трапезна си е ок. И ъглов диван за полягване
Пусни си на П барплот и премести масата надолу.
Е, едната си е за хранене, а холната - за кафе и всичко друго. Къде човек да си дене кафето и тортата/бисквитките, когато седне в хола?
Може да се сложат малки помощни масички встрани или пред диваните, но са по-неудобни за някои ситуации.
В двете къщи ползвам и двата варианта, определено с основна холна маса и помощни встрани на диваните ми е по-удобно.

# 644
Ми на нормалната маса. Вкъщи имахме ниска холна, щото нали така по стандарт пред дивана... не я ползвахме и я махнахме много отдавна. Въпрос на навици и ежедневие.

Общи условия

Активация на акаунт