Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 364
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък съм имала паркет с фаска и си се замърсяваше. Все едно фугата на гранитогрес в коридора да не се цапа.

# 661
Аз пък съм имала паркет с фаска и си се замърсяваше. Все едно фугата на гранитогрес в коридора да не се цапа.
Ами не е все едно, защото фугата на гранитогреса е от материал, който сам по себе си задържа замърсявания, докато фаската на паркета нищо не задържа. У дома е полаган преди 4 години и няма никаква разлика с първия ден, а цялото жилище е с него, включително коридор и кухня. Не знам дали зависи от качествата на финишния слой и има ли разлика между различните производители.

# 662
Нашият беше на куикстеп, не е нисък клас.
От време на време минава всяка фаска ръчно, с едно малко парцалче и нещо остро, защо с обикновен моп няма как да се почисти качествено там.

# 663
Нямам проблеми с почистването на фаската. И роботът също всичко обира. На мен ми се е случвало ламинат без фаска да се пораздува на снадката със следващото парче, явно там по-лесно минава влагата от добре изстискания моп. Другият (с фаската) нямаше този проблем и изкара много по-дълго време.

# 664
От време на време минава всяка фаска ръчно, с едно малко парцалче и нещо остро, защо с обикновен моп няма как да се почисти качествено там.
Ако минавате с прахосмукачка и не влизате вътре с обувките отвън няма начин да се набира чак толкова мръсотия че да трябва стъргане.

# 665
Привет, момичета,

Някоя от вас да има подобен шкаф под мивка в баня?
Не откривам такъв готов (само на един сходен попаднах, но беше от порядъка на 2700лв.).
Ако сте поръчвали за индивидуална изработка на нормална цена и сте доволни, ще съм благодарна да ме насочите към фирма Simple Smile
Скрит текст:

# 666
Ако минавате с прахосмукачка и не влизате вътре с обувките отвън няма начин да се набира чак толкова мръсотия че да трябва стъргане.
О, не, никой не ходи с обувки вътре. Ясно ми е, че моите критерии са много високи, повечето хора около мен не се занимават с фаските, но където и да съм видяла, за мен си личи. Включително и на една снимка тези дни, точно в темата, покрай дискусията.

# 667
Не знам какво да ти кажа, Satine. Моето очакване беше, че ще се задържат прах и трохи във фаската - в кухнята също имам ламинат, от няколко години. Но не се задържа мръсотия - това ми е наблюдението. Ламинатът е Kronotex Robusto 12mm. Предстои ми полагане на ламинат и в други стаи, сходен като дизайн, но на друга марка. Надявам се на същите експлоатационни характеристики. За мен като дизайнерско решение и хигиеничност се оказа удачно, доволна съм.

# 668
О, прах и трохи няма, да. Прахосмукачката си ги обира с лекота. Според мен се замърсяват от самия моп с времето, защото с повечето няма как да се натисне и да се изтърка хубаво там.

# 669
  • София
Добре де, това в крайна сметка са едни по 1мм дълбоки фугички, ако и толкова имат, колко толкова да трябва да се натика да "влезе" мопа?

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 18:34 от Angel_Dust

# 670
Дами, давйате го по-лежерно с това чистене. Има и по-готини неща за правене Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Къде ще се дупя да ги изследвам тия фугички... Роботът каквото си събере, толкоз.

# 671
Satine явно визира мен, защото никой друг не е качвал снимки Simple Smile ! Когато избирахме ламината, много харесах един - цвета на фаската беше по тъмен, имаше контраст и беше страхотен,
 но за съжаление нямаха наличност от 45-50 кв.м.. И жената ми обяснява, че след 1-2 години от мръсотията цвета на фаската щял да се промени и потъмнее! Ами 8-ма година живеем в това жилище и няма промяна в цвета! Мисля, че роботчето се справя почти перфектно с почистването Simple Smile!
Ако може Satine да покаже снимка от своето жилище, да го видим този ламинат който събира толкова много мръсотия във фугите!!!

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 21:34 от Natt***

# 672
Satine явно визира мен, защото никой друг не е качвал снимки Simple Smile ! Когато избирахме ламината, много харесах един - цвета на фаската беше по тъмен, имаше контраст и беше страхотен,
 но за съжаление нямаха наличност от 45-50 кв.м.. И жената ми обяснява, че след 1-2 години от мръсотията цвета на фаската щял да се промени и потъмнее! Ами 8-ма година живеем в това жилище и няма промяна в цвета! Мисля, че роботчето се справя почти перфектно с почистването Simple Smile!
Ако може Satine да покаже снимка от своето жилище, да го видим този ламинат който събира толкова много мръсотия във фугите!!!
Абе, може да сме със занижени изисквания за чистота, знае ли човек Simple Smile ?!
Дамата каза, че изискванията й били много високи, от което се извлича подтекст, че нашите са по-ниски, щом нищо не виждаме, т.е. не че няма нищо, ами ние не го забелязваме.
Да речем, че добия същите утре сутрин, ще взема да пробвам излиза ли нещо от фаските или не. Ще докладвам.

# 673
  • тук-там
Моля за мнение относно две врати.
Това е спалня, гардеробна до нея и баня след гардеробната.
Не съм сигурна къде искам вратите между спалнята и гардеробната и гардеробната и банята. В момента са предвидени в "дъното" на помещенията. Не знам дали няма да е по-удобно да са в предната част.  Вратата от коридора към спалнята може да се измести в ляво. Разположението в банята също ще търпи промени, но това зависи от вратата. Тоалетната няма да е единствена за етажа, но някак си много ми е "заобиколен" пътя до нея.

# 674
Satine не е казвала, че сме със занижени изисквания. Факт е, че има хора, които по ред причини са принудени да живеят със силно завишени изисквания, най-вече такива с компрометирана имунна система - след трансплантации и друго оперативно лечение, тежки алергии към разпространени в ежедневието вещества и др. Сигурна съм, че това слугуване никой не си го причинява доброволно, а има основателна причина да го прави. Надявам се, че с коментирането на темата не бъркам неволно в някоя дълбока рана.

Общи условия

Активация на акаунт