На море в Турция - тема 80

• 71 298
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Това някакъв временен проблем ли е или постоянно?

# 436
  • Някъде в Европа...
Това някакъв временен проблем ли е или постоянно?
Едва ли някой може да отговори, освен ако не е турски граничен...

# 437
Ако сте в комплекс на 20-25 км от населено място и решите да ползвате такси /не автобус/, как го "откривате" и каква е средната цена за ангажимент/разстояние, както и дали се заплаща само едната посока...
Сигурно по-големият проблем ще да е когато се прибирате вечер, тогава могат да ви изнудват за цена Simple Smile
Аз имам бегъл спомен, защото миналата година такси сме ползвали само за прибиране, от Алания към хотела на 15 км.
На отиване един от дните използвах free трансфер-капан на един от най-известните вериги за кожа в района Ponto. Страашни тарикати са, ей Simple Smile Идват и те вземат с черен луксозен бус с условието само да хвърлиш едно око на магазина им Simple Smile Спират те точно на входа, има червен килим, посрещат те едни яки мацки и докато се усетиш и си седнал на един кожен диван с чаша чай в ръка... докато не дойде "управителя". Е, от него вече няма измъкване ха ха ха ха... Няма такъв малшанс, или късмет, или тоя е енциклопедия, но е живял във Варна и не споменаваше наизустени места, а след като му казах къде съм и той ми разправя история за района, които са си живата истина. И за реални случки с МЕИ-то Simple Smile Абе магьосник е... Няма да кажа с какво яке си тръгнах и на каква цена Simple Smile Simple Smile Simple Smile
То хубаво, че имах нужда...

# 438
Ние ще следим Нирваните в Кемер, заради територията, а и доброто обслужване, което видяхме. Разбира се отнвоо и титаник Grinning

Много харесвам Nirvana Mediterranean Excellence като територия и вид. Замисъл му е да е хотел, насочен към по-взискателни клиенти. (Както коментирахме за Титаник Белек и сравнението му с Макс Роял във ФБ групата, под отзива ви там.) Територията на Нирвана е много красива, шезлонгите са по-различни, има възможност за избор на вида възглавници, изпълнението като цяла е по-луксозно в сравнение с повечето хотели. Обаче тук идва едно НО и то е, че дори и първоначалният замисъл да е бил за много висок клас хотел, обслужването в момента не е на чак такова изключително ниво. Не казвам, че е лошо или, че има някакви фрапиращи пропуски - напротив, мисля че е съвсем задоволително и напълно достатъчно за добра почивка. Просто го сравнявам с някои от по-добрите хотели в Белек, а това винаги е доста висока летва. Другото, което не ми харесва е, че в концепта не са упоменати изрично марките алкохол, които се включват в цената. Това винаги дава възможност за неприятно изненади за любителите на качествен алкохол. И последното нещо, което винаги ме е спирало да резервирам почивка там, е че басейните бяха много, ама много студени. Казвам бяха, защото информацията ми за басейните е от преди няколко години. Сега може да не е така. Но повечето са под дебела сянка и явно това пречи водата да се стопли.
Всичко, което написах са си мои разсъждения и наблюдения, така че може и да греша. Ще се радвам някой почивал там да ме опровергае с отзив за много добра почивка. Може пък най-сетне да се реша за там Simple Smile

# 439
Ех, че добре написано Simple Smile Благодаря много и за информацията и разсъжденията. Надявам се отново, пак да обменим информация за някой интересен хотел в Анталия Simple Smile
Ние ще следим Нирваните в Кемер, заради територията, а и доброто обслужване, което видяхме. Разбира се отнвоо и титаник Grinning

Много харесвам Nirvana Mediterranean Excellence като територия и вид. .....
Всичко, което написах са си мои разсъждения и наблюдения, така че може и да греша. Ще се радвам някой почивал там да ме опровергае с отзив за много добра почивка. Може пък най-сетне да се реша за там Simple Smile

# 440
  • Варна
Роже,  мисля че писа с кой автобус да се отиде до Аланя от utopia world. Но как се плаща на шофьора , в брой, с карта?

# 441
  • Варна
Роже,  мисля че писа с кой автобус да се отиде до Аланя от utopia world. Но как се плаща на шофьора , в брой, с карта?

не съм виждал автобус с пос терминал а това няма как да е с абонаментна карта тип ИСТАНБУЛКАРД

# 442
  • София
Колко приблизително е по-изгодна цената за желан хотел при ранни записвания?

За тези, които вече резервирате за следващото лято, каква ориентировъчна отстъпка ползвате?

# 443
Здравейте! Имам въпрос, който съм сигурна, че е обсъждан, но не го намерих.
При резервация с travelrepublic.ie изискват 15 евро депозит и цялата сума налична по дебитна/кредитна карта ли?
В последствие, сумата за цялата резервация блокирана ли стои?

# 444
Здравейте!
Може ли препоръка за качествен градски хотел в Анталия, Алания,Сиде? Дори не държим да е на ол инклузив, закуска и вечеря са достатъчни. Идеята ми е,че обичаме да се разхождаме и използваме турове . Планирам за догодина м.юни. Две поредни години бяхме в Олудениз и вече ми се иска да сменим дестинацията, въпреки че много ни харесва там.

# 445
  • Пловдив
Колко приблизително е по-изгодна цената за желан хотел при ранни записвания?

За тези, които вече резервирате за следващото лято, каква ориентировъчна отстъпка ползвате?
Няма как да се отговори на въпроса.Много зависи от хотела.Може да го резервирате на по-ниска цена и после да се повиши.А може да остане същата.Ако не вървят добре резервациите може и цената да падне.При желаните хотели е добре да се запазва на ранни и да не се чака.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 13:47 от slavei4e

# 446
Здравейте, някой да сподели актуална информация за Palmeras beach hotel Alanya

# 447
Здравейте, ще се радвам, ако мога да намеря помощ тук, защото съм сигурна, ч
Накратко: имаме резервация с Версо за началото на октомври. Избрахме Oz Hotels Incekum Beach Resort. По принцип предпочитаме зелени пространства пред твърде лъскав интериор/екстериор, затова и за парите си Оз ни се стори супер опция. Направихме резервацията в началото на септември. Към онзи момент в гугъл имаше тук-таме ревюта с оплаквания от храната, хранителни разстройства, натравяния и тн, но не обърнах голямо внимание, защото знам, че за храната винаги има мнения и мнения, а и като цяло оценката беше добра. Обаче отворих тези дни да видя пак какво се случва .. и съм доста обезпокоена, защото коментарите от този тип не спират, има хора, стигнали до болница и тн. Та се свързахме с Версо и попитахме можем ли да сменим хотела - казаха, че може.

Доста гледах и съм се спряла на 2 варианта сякаш: Saphir Hotel and Villas и фамилна стая (4 човка с бебе сме) в Sunrise Resort. Първото е близко до бюджета, който си бяхме отделили за Оз, второто е повечко, но идвата изглежда да удовлетворяват изискванията за хубава природа - зеленина, градини. Критериий освен зеленината ми са също плажът и морето - ако може да не е твърде дълбоко твърде бързо (имаме човек, който не може да плува и изпитва страх) и да няма нужда от обувки за плажа. Не мога да се ориентирам обаче по този критерий къде стоят двата хотела. Клонях към Сънрайз заради това, че може да се ползват съоръженията и на съседния Starlight, но някъде попаднах на информация за камъни в морето. Та, ако някой може да даде информация по този параграф и съвет кое е по-добрият избор за 4 човека + бебе на 8 месеца, ще съм много благодарна.

(други опции са: Tui Blue Pascha Bay, Sural Resort, Crystal Tat Beach Golf Resort, Lonicera Premium ми се стори добре заради морето, но малко надвишава бюджета)

НА почивалите в тази част на Турция в началото на октомври - дали можем да очакваме спокойно, невълнисто и топло море или да се подготвим, че ще трябва да сме по басейните?

благодаря предварително на отзовалите се!

# 448
  • Пловдив
Веднага бих избрала от всички изброени Тат-Белек.Хубав плаж и локация.

# 449
Веднага бих избрала от всички изброени Тат-Белек.Хубав плаж и локация.

благодаря Ви за мнението!

Общи условия

Активация на акаунт