На море в Турция - тема 80

• 71 888
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Защо са ви толкова много пари? За допълнителните екскурзии или?
Мислех да ходим с 50 евро общо - 30 за стаята и 20 на дребно за бакшиши.

# 106
  • на село
От какви банкомати препоръчвате да се тегли? Надявам се да не ми се наложи, но все пак.
Нямам откъде да обменя тук, не пътуваме от България, то и никакъв кеш нямаме.

# 107
В тази връзка с носенето на пари, колко е екскурзията до Ефес, която организират от Кушадасъ? От Албена холидейз казаха,че се заплащали я евро, но не ми казаха колко, та да знам колко евро да нося. Май организирано ще е по-добре да чуеш и беседата, иначе само да си гледаме камъняка няма много файда

# 108
  • София
Защо са ви толкова много пари? За допълнителните екскурзии или?
Мислех да ходим с 50 евро общо - 30 за стаята и 20 на дребно за бакшиши.
За пътуването си носим пари.  Те не са толкова много - 700 лв. са. Обикновено дори не ни стигат, защото ние стоим почти месец през лятото в Турция. Само за бакшиши отиват не по-малко от 1200 лири. Горе долу на ден са не по-малко от 100-150. Като сметнеш камериерка, сервитьори, бармани. Някой ден са и доста повече от 150 лири...

# 109
  • Варна
След много четене и следене на Роже, ще почиваме октоври в Utopia World . Цената в сайта на хотела е много добра, ще пътуваме със самолет до летището в Аланя. Даже на връщане ще останем за няколко дни в Истанбул.

# 110
А тази година какви трябва да са бакшишите, инфлацията яко ги удари и вероятно оставяте по-големи.

# 111
Имате ли впечатление от KEMAL BAY HOTEL? Зa 950лв на човек е в средата на септември АI за 7 дни. Как е плажа, храната?

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 17:18 от neli_20

# 112
Хич не разбирам от бакшиши, защото не обичам да давам😀на камериерката в стаята на леглото ли го оставям... Или като я видя в коридора... Ако не ѝ оставя, няма да ми изчисти ли... Или няма да ми направи кърпата за лице във формата на лебед.

# 113
Добър ден на всички.

Бихте ли ми помогнали с насоки и  идеи, относно почивка на семейство, на което искам да подаря почивка в хотел, който да е подходяш за инвалиди.
Изискванията са хотелът да не е на баир или със стълби до плажа и до басейна.
Знам, че голяма част от хотелите са предвидили стаи за хора с увреждания, но ме интересува и достъп до ресторант, забавления или аква-парк.

Наистина е много трудно, но приемам всякакви препоръки за начини за придвижване, както и  туристически агенции, към които да се обърна за съдействие.

# 114
Velma125, естествено, че не си задължена да даваш бакшиш и, дори и да не го правиш, хората пак ще ти почистят стаята. Но, ако си доволен от обслужването не виждам как 1-2 евро оствени на камериерките или дадени на сервитьор/барман ще навредят на бюджета на който и да е отишъл там на почивка. Докато за тях са си сума, особено сега с галопиращата им инфлация.
Ние оставяхме по 2 евро на плота пред телевизора за камериерките. На сервитьорите давахме на ръка каквото преценим на момента.

neli_20, не познавам хотела, но тази оценка от 3 звездички автоматично би ме накарала да се замисля.

# 115
Velma125, естествено, че не си задължена да даваш бакшиш и, дори и да не го правиш, хората пак ще ти почистят стаята. Но, ако си доволен от обслужването не виждам как 1-2 евро оствени на камериерките или дадени на сервитьор/барман ще навредят на бюджета на който и да е отишъл там на почивка. Докато за тях са си сума, особено сега с галопиращата им инфлация.
Ние оставяхме по 2 евро на плота пред телевизора за камериерките. На сервитьорите давахме на ръка каквото преценим на момента.

neli_20, не познавам хотела, но тази оценка от 3 звездички автоматично би ме накарала да се замисля.
Отказах се😀

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 19:28 от neli_20

# 116
  • на Мелмак
За въпроса в началото на темата за Текирдаг-били сме 5 дни там. За плаж си трябва кола и обикаляне.
Ако искате почивка близо до България и да не е в големите хотели, по - добре Силиври.

Иначе привет от слънчева Турция. Отзив за хотела след почивката, засега сме приятно изненадани. На децата им харесва, плажа е чудесен, морето малко бурно. Екстра релакс.

# 117
Привет група! Някой да се пътувал с кола до Кушадъсъ и да е се е възползвал от нощувка по пътя? Някъде около Чанаккале? Благодаря предвярително!

# 118
Ами Чанаккале. Защо трябва да е "около"?

# 119
  • Варна
Привет група! Някой да се пътувал с кола до Кушадъсъ и да е се е възползвал от нощувка по пътя? Някъде около Чанаккале? Благодаря предвярително!
ЖЗ, предстои.
Варна-Кушадасъ, с нощувка в Чанаккале. Избрах  хотел ,по препоръка, централна част. 2200лири за двама+дете на 12 и 2500лири за 3ма възрастни с дете на 10. Armida City

Общи условия

Активация на акаунт