На море в Турция - тема 80

• 71 195
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Турс клуб вече не ги гледам за почивки със самолет.Много скъпо е при тях.Миналата година и тази повечето им оферти бяха с няколко стотин лв повече от основните превозвачи Онекс,Тез Тур и Абакс.С автобус са добри .Имат хубава организация .
Тази година само Емералд продължават да искат такса гориво за самолетите.
А що се отнася до багажа.Абсолютно е забранено изпращането и пренасянето на батерии  .За това трябва да се слагат на лентата  заедно с ръчният багаж телефони и лаптопи.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 22:01 от slavei4e

# 151
  • на Мелмак
За тези, които пътуват със собствен транспорт, до Анталия ни искаха през Истанбул 1000 лири, през Чанаккале 800 лири за HGS  стикера. Тази година за първи път минахме през Чанаккале, новия мост - 245 лири и преди това през един пункт. Спахме в Денизли, закусихме и по обед бяхме в Сиде,с две спирки. Не знам за къде са тези 800 лири, ние сложихме повече, защото ще се връщаме през любимия Истанбул, там си има такси.

# 152
За таксите и аз получих много противоречиви отзиви от 800 до 2000 лири...чак много ми се видяха,но ние ще минаваме през Евразия тунел(за там не намерих инфо за цена)моста Осман Гази (300лири)и на връщане през моста на Чанаккале. Ще видим,как ще се случват нещата

# 153
  • Някъде в Европа...
Леле, къде съм бляла досега?! Темата стигнала 11-та стр, аз не съм се записала още😀
Тюркоаз, благодаря! 🌹
Роже, честити резервации! 😀....

Още не се вълнувам за цени аз. Така или иначе пътуваме с ТА и то с автобус, та е ранко за оферти. Сега агенциите са на вълна НГ 😀..

# 154
  • София
Емералд на мен не ми искаха такса за гориво.

# 155
  • У дома !
Здравейте! Препоръчайте ми хубав хотел в Чешме с All inclusive и водни пързалки.
Благодаря предварително 💐

# 156
Здравейте!
Това лято бяхме в "Камелиите".
Хубаво е, но като че ли имах по-големи очаквания - за по-голям аквапарк, по-забавна анимация...
Това, разбира се, са лично мои усещания:blush:
Бих искала да попитам, дали някои от вас са пътували с влак София - Истанбул - Анталия?
Благодаря предварително, хубав ден!

# 157
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
Бих искала да попитам, дали някои от вас са пътували с влак София - Истанбул - Анталия?

Интересно питане, не съм се и замисляла, че може да има такъв вариант. Следя!

# 158
  • София
Здравейте!

AIR, няма такъв вариант! Може и да има след две години като направят скоростната линия от Истанбул до Анталия, но.... това за след две-три години. В момента има влак София Истанбул и от там до Анталия със самолетчето Simple Smile

# 159
  • Варна
Вчера пристигнахме в Камелия. Ми, нещо не съм впечатлена, даже ми е странно, че толкова много хвалби има за него. Правя сравнение с хотели, в които сме били предни години. И другите от компанията не са особено доволни, ама каквото-такова. Българи не съм срещнала все още, болшинството са немско говорящи. И на нас се опитаха да ни продадат стикер за 1000 лири на границата, аз казах 500, дамата ядосано ми се тросна, че повече струвало. Засечено - 185 лири до Сиде през Явуз Султан Селим.

# 160
  • София
Здравейте!

То ще е едно пътуване мани, мани...по-добре с рейс. Особено, ако вагоните до Истанбул са наши. Това което набързо разгледах не гарантирам за достоверност е, че от Сф до Истанбул един влак, от Истанбул трябва да го нагласиш с друг, който е до Коня и оттам да го навържеш с автобус до Анталия. София-Истанбул-Коня при лабораторни условия 15 часа. От Коня до Анталия още към 4 часа. Май няма влак до Анталия. Пак казвам, не гарантирам, че е истина. На всичкото отгоре май през Анкара минава трена. По 1-2 часа да чакаш за връзка отиде 22-23-24 часа.

# 161
Благодаря на всички отзовали се на въпроса ми за пътуване с влак!!!

# 162
  • Sofia
За коя Камелия са ви отзивите? Че нали има няколко.

# 163
Здравейте, мнение за хотел The lumos deluxe resort, или Royal Garden Beach ?

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 18:08 от kk_056

# 164
  • Варна
Здравейте пътешественици, пътуваме тази седмица за Кушадъсъ с трима тийнейджъри със собствен транспорт от Бургас, според waze трябва на минем през Истанбул, което ме притеснява. Който е пътувал скоро може ли сподели от къде е по- добре да се мине и какво са магистралните такси? Ще бъдем в Аквафантъзи резорт енд Спа- скорошни отзиви?Освен Ефес какви забележителности ще препоръчате да посетим и от кои магазини в Кушадъсъ да купим на децата маратонки, дрехи?Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт