На море в Турция - тема 80

• 71 117
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
най добре си направете карта револют , че най добре превалутират и ако си изключвайте тел. направете я поне 10тина дни предварително за да ви дойде пластиката. Мит е че в долари или евро е по изгодно - винаги ви смятат по трънския курс . Ние си правим някаква примерна схема на разходите , каЧВАМЕ Я С 50 % и сменяме бг. лв. в лири тук. Всичко което остана в лири последния МИГРОС си купихме 7 кутии от тяхното меко ирене тип Фета или Нашата Дунавия ама от мляко , а не палма =  Suzme Tase Beyaz Peynir , както е неразпечатано нищо му няма гарантирано поне 6 м. , не че изтрайва толкоз де. Допреди няколко месеца всичко си плащах с ВИЗАта ама последните месеци въведоха на много места по скъпа цена за плащане с карта. Другото от което винаги купуваме са поне две 5л. тенекии екстра върджин , неразпечатан и година нищо му няма , а 5л. има места дето е и под 25 лв.
На Гоькчеада сме отсядали в Tepeköy и Eşelek и ходим на близките плажове . Не си мислете , че е по закътано отколкото на плажа на сърфистите , там си отсядаме в едни хубави бунгала ( ноември – март: +359899972504
април – октомври: +905397988171)и колкото духа там толкоз духа и на другите плажове . Освен всичко друго има много дни в които е напълно тихо , ако искате тихо море следете 10дневната прогноза и си нацелете каквото искате. Ние обратното - искаме вятър за сърфиране и от всяко около 10 дневно ходене все се случва да има 1 - 2 - 3 дни шквал и тогава ходим за риба Simple Smile . Много българи ходят в селото на българските изселници , то там няма пансиони както в другите села , ама те дават част от стаите в къщите си.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 08:14 от peterky2002

# 346
Здравейте! Предстои ни път към България и мислим да разделим пътя с нощувка в Ескихешемир. Моят тийн иска да направим шопинг. Мислите ли, че е подходящо място за шопинг - молове, реплики също търсим? Обещала съм шопинг, но сме в Белек и тук цените на оригиналните стоки са двойни от реалната им цена, а репликите са много ниско качество, а същевременно с много високи цени.

# 347
Здравейте! Предстои ни път към България и мислим да разделим пътя с нощувка в Ескихешемир. Моят тийн иска да направим шопинг. Мислите ли, че е подходящо място за шопинг - молове, реплики също търсим? Обещала съм шопинг, но сме в Белек и тук цените на оригиналните стоки са двойни от реалната им цена, а репликите са много ниско качество, а същевременно с много високи цени.
Бяхме в Ескишехир от вторник до четвъртък, с 2 междинни нощувки, по-добре идете в парк Сазова и го разгледайте или се повозете на гондола, отколкото шопинг. Ние бяхме в мол Еспарк -не че не си купихме нещо, но ценово не беше по-добре от БГ, ако търсите реплики- по базарите , там е пазаренето.

# 348
Бяхме в Ескишехир от вторник до четвъртък, с 2 междинни нощувки, по-добре идете в парк Сазова и го разгледайте или се повозете на гондола, отколкото шопинг. Ние бяхме в мол Еспарк -не че не си купихме нещо, но ценово не беше по-добре от БГ, ако търсите реплики- по базарите , там е пазаренето.
Здравейте! Благодаря за отговора! Парка и посещението на други интересни места в града е предвидено.  Но съм обещала шопинг и затова питам. Има ли базари и ако да в кои райони са?

# 349
  • София
Днес пристигнахме в Белек. В морето има нещо, вероятно някаква риба, която хапе или боде, но усещането е крайно неприятно. Първоначално си помислих, че си въобразявам, но мъжът ми също беше ухапан, после синът ми. Деца пищят, също ухапани от това нещо. Някой има ли идея какво е и доколко е опасно?

# 350
Здравейте! Благодаря за отговора! Парка и посещението на други интересни места в града е предвидено.  Но съм обещала шопинг и затова питам. Има ли базари и ако да в кои райони са?

Не сме търсели базари, ние бяхме по центъра , парк Сазова и бяхме в Еспарк мол.

# 351
Добре заредени  аптеки на нормални цени в Белек, моля да препоръчате .

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 17:11 от Deborana

# 352
  • София
Днес пристигнахме в Белек. В морето има нещо, вероятно някаква риба, която хапе или боде, но усещането е крайно неприятно. Първоначално си помислих, че си въобразявам, но мъжът ми също беше ухапан, после синът ми. Деца пищят, също ухапани от това нещо. Някой има ли идея какво е и доколко е опасно?

Рибоци са, в Севън Сийз Кушадасъ също ги има, до кръв съм виждал нахапани хора. Батихан е сигурно на километър по права линия, там няма, за други в Кушадасъ не съм чул да има ама тия лично съм видял и изпитал.

# 353
  • София

Рибоци са, в Севън Сийз Кушадасъ също ги има, до кръв съм виждал нахапани хора. Батихан е сигурно на километър по права линия, там няма, за други в Кушадасъ не съм чул да има ама тия лично съм видял и изпитал.
А опасни ли са тия хапещи риби? Какви са точно, за да потърся информация за тях в интернет? Има ли вариант да сме в морето без тяхната компания? Спасителят коментира, че са опасни, ама не много, което не знам как да го разбираме...

# 354
  • Някъде в Европа...
gabiplus, в кой хотел сте? Дали са само в морето на неговата плажна ивица или?!

# 355
Рибките и нас са ни хапали в морето на хотели в Белек.  Нашата тактика е да не се застояваме на едно място. Наистина усещането е доста неприятно. "Боцват" на места по тялото с ранички смятаме, защото всички бяхме боцвони на такива места, а дори на дъщеря ми се разкървави след това.
Искам да благодаря на всички в темата и на лс което ми помогнаха с информация за билети за аквяпярка на Легендите. Ходихме и си изкарахме много приятно!, благодарение на споделена от вас информация.

# 356
А опасни ли са тия хапещи риби? Какви са точно, за да потърся информация за тях в интернет? Има ли вариант да сме в морето без тяхната компания? Спасителят коментира, че са опасни, ама не много, което не знам как да го разбираме...

Diplodus Sargus

https://www.timesofisrael.com/why-is-this-fish-biting-swimmers-a … erranean-beaches/

https://www.sabah.com.tr/saglik/2018/08/08/akdenize-gidecek-tati … klardan-korkmayin

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 19:39 от ESPACE

# 357
Някой може ли да ми каже в Турция има ли биозин кидс или ако не - какъв заместител имат?

# 358
Peterky2002, много благодаря за отговора и интересния пост!   Flowers Hibiscus

Приятна вечер!

# 359
От няколко дни чета кофти отзиви за "Атлантик холидей" в Кушадасъ - стаите миришели на тоалетна, почистването не било на ниво, храната по-скоро не струвала... За нас мачът е свирен - декември, когато избирахме почивката, всичко звучеше перфектно, агентът, с който пътуваме от години, също ни препоръча хотела и в резултат заминаваме на 22.09. Но все пак ми се ще някой с тазгодишни впечатления да сподели как е положението там Simple Smile Предварително благодаря!

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 10:40 от separate

Общи условия

Активация на акаунт