На море в Турция - тема 80

• 71 073
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Аз пък гледам опашките по границите и лекичко изтръпвам😁, мисля си че на излизане от БГ няма да има драма...ама на прибиране ще е страшно. Това Малко Търново е най-скандалната граница, само тя остана не ремонтирана и неугледна...

# 451
Аз пък гледам опашките по границите и лекичко изтръпвам😁, мисля си че на излизане от БГ няма да има драма...ама на прибиране ще е страшно. Това Малко Търново е най-скандалната граница, само тя остана не ремонтирана и неугледна...

Какво за Малко Търново?
По цял ден ли се стои?

# 452

Какво за Малко Търново?
По цял ден ли се стои?
Да, стои се по цял ден в почивни дни, а в работни - средно около 3 часа.
От турска страна работи само по едно гише, общо за автобуси и автомобили. Допотопна работа!
Драмата е голяма и на излизане от БГ.

# 453
AwayFromOmelas, плажовете и на Saphir, и на Sunrise са пясък с дребни камъчета (на влизане в морето) и почти веднага става дълбоко. Като че ли Crystal Tat  е с най-приличен плаж, но не е точно фин пясък. Там също бързо става дълбоко. За другите два, за които се колебаете, нямам мнение.
Ето накратно малко плюсове и минуси:
Saphir
- плюсове - добро ниво на обслужване, може би най-доброто от трите; скорошна реновация; добра храна; красива територия; аутлет в близост, добро съотношение цена-качество.
- минуси - малки стаи, слаб интернет, най-малка по площ територия, в сравнение с другите два, въпреки че 55 хил. кв.м. хич не са малко, недостатъчен брой шезлонги и има практика да се запазват, най-далечния от трите хотела.
Sunrise
- плюсове - малко по-големи стаи (фамилните, другите са малки), не е толкова отдалечен, огромна, много зелена и красиво оформена територия, наличие на магазини в близост, включително аптека, което за мен е огромен плюс, когато се пътува с деца.
- минуси - поовехтели стаи, средно ниво на обслужване, по-малко разнообразие на храна, запазване на шезлонгите. Ако цената е по-висока от тази на Saphir, това според мен също е минус, защото не превъзхожда почти с нищо Saphir, което да оправдае повечето пари. Едно от малкото преимущества на Sunrise е, че е по-близо, но става въпрос само за около 30 км разлика.
Crystal Tat
- плюсове - най-близо е, с най-добър плаж от трите (но едва ли ще ви хареса много)
- минуси - малки стаи; четох някъде, че му предстои реновация и ако вече са я направили, това е плюс, но ако не са, значи хотелът има доста вехт вид; в близост няма магазини (но пък на няколко км има), някои от стаите са с двуетажни легла за децата, което според мен не е много ок.

П.п. Сега като прочетох какво съм написала, осъзнах, че така, както съм изброила предимствата и недостатъците, почти няма разлика в хотелите. Ако аз трябваше да избирам щях да се чудя най-вече между Saphir и Crystal Tat, а Sunrise щеше да е последният ми избор.
Тъй като хотелите са съизмерими в голяма степен като ниво, аз бих ви препоръчала да сравните концепциите и да видите коя ще ви допадне най-много.

# 454
  • Пловдив
Марги ,добре дошла отново.Както винаги точна и полезна.Къде почива това лято?Ще ни е приятно да прочетем твой отзив.

# 455
Марги ,добре дошла отново.Както винаги точна и полезна.Къде почива това лято?Ще ни е приятно да прочетем твой отзив.

Много благодаря!
Това лято не стигнахме до Турция. Цените ме шокираха и се отказах. Аз съм с две 13+ деца и цената за четирима възрастни ми се стори абсолютно скандална. А компромис с качеството заради цената не ми се правеше. И така си останахме без почивка в Турция. Обаче на тийновете доста им липсваше, въпреки че компенсирахме с други, няколко при това пътувания и почивки. Но каквото и да си говорим, такава емоция, разнообразие и обслужване като в Турция, другаде не намерихме.
Така че се примирих с това, че хубавото си има цена и започвам да събирам още от сега Simple Smile И понеже ми липсва Анталия и не ме свърта вече, още от сега чета, разглеждам, избирам и чакам с нетърпение цените за лято 2024 Simple Smile

# 456
Маги, липсваше на всички в темата Simple Smile

Турс клуб имат вече цени за някои хотели /собствен транспорт/, но преди да ги отвориш, седни на стол, за да не паднеш.

# 457
  • на село
Върнахме се и ние много доволни от нашата почивка в TUI Blue Barut Andiz (16+), Сиде. Ще дам малко по-подробен отзив за хората, които се интересуват от хотел само за възрастни. Хотелът не е полулярен сред българския турист, но смятам че може да му се отдаде заслужено място в темата. Благодаря на хората, които ми писаха на лс с информация за хотела.
Скрит текст:
С уговорката, че ние не ползваме българска ТА, по простата причина, че живеем в Норвегия, част от информацията може да не е полезна на всички, четящи темата, но пък може да заинтересува българи, живеещи в чужбина. Обикновено организирам сама почивките ни, но за някои, по-скоро тип ол ивклузив, ползвам услугите на TUI, заради добрите оферти, комбинирани със самолетни билети, изключителната коректност и комуникация от момента на закупуване на пакетите.  Всичко е онлайн - плащане, незабавни потвърждения, часове на полети, номера са ясни, дори когато резервираш година по-рано. Добро мобилно приложение и агенти на линия постоянно.

Почивката за двама - една седмица в началото на септември плюс самолетни билети (4-часов полет) ни излезе 2065 евро. Допълнително винаги плащам през сайта на TUI застраховка отмяна - позволява ми за отменя почивката ими да сменя дестинация, хотел и т.н. Платих предварително и late check out до 18 ч. - 60 евро - тъй като полетът ни беше в 21.45.

Трансферите - изключително съм доволна от трансферите на букинг.ком. Цената, която ми дадоха, беше най-ниска от всички оферти на фирми, препоръчани в тази тема. Разбира се, аз имам някаква лична отстъпка като потребител на сайта, но не мисля, че е кой знае каква разликата. За трансфер в двете посоки платихме 76 евро. За сравнение - от хотела ми предложиха 70 евро за посока.

Намерихме се със шофьора много лесно, пътувахме удобно, само двамата с мъжа ми, в тъмни ванове, климатизирани с безплатен нет и вода. Отне 1 час, за да стигнем от летището на Анталия до хотела.

Настаняване - пристигнахме късно - към 11 вечерта. Уелкъм дринк, много бърз чек ин - само даваш паспортите и дори не мърдаш от дивана. Видяхме стаята набързо, пренесоха ни багажа. Предложиха ни да хапнем сандвичи и супа, подканиха ни да си поръчаме по-силни напитки до 24 ч, защото след този час се плащат.
Нормални двойни стаи, чисти, всяка с тераска. На леглото - брандирана с логото на хотела плажна чанта с хавлии - големи, плажни. Безплатен минибар с бира и някакви безабкохолни, които ние не консумирахме - само кафе и вода пихме в стаята. А, и една бутилка вино и ябълки бяха сложили.

Стаите се чистят всеки ден, смяна на хавлии, също всеки ден. Удобни легла, голям, удобен гардероб, което ми е важно на мен, халати за СПА. В банята само душ гел, което мисля, че е някаква екотенденция сега, който наблюдавам и в други хотели. На мен не ми е важно, защото аз винаги си нося мои принадлежности. Нямаше гаден мокет, да събира пясък и прах, слава богу.

Хотелът е малък, с един басейн и всички стаи, освен swum out стаите, гледат към него. Въпреки че хотелът беше пълен, шезлонги имаше достатъчно, на басейна е спокойно. Имаше ранобудни ентусиасти, метнали хавлии на шезлонгите, но се оставят съобщения, че е забранена резервацията на шезлонги и общо-взето, нямаше напрежение.

Ние ходехме преди обяд на плажа към хотела - хотелът е на първа линия и буквално се пресича морската алея и си там. Интересното е, че хотелът не слагат гривни - на плажа те разпознават по чантата с хавлиите. Със стъпването те придружава някой от персонала и ти почиства шезлонга със спрей, казват ти добре дошъл и ти носи студена вода. После минават час по час с табла с вода, плодове и сладолед. Бар и коктейли няма, което беше единственото оплакване на мъжа ми Laughing Плажът - чист, водата - чай, много дълъг преход към дълбоко - идеален за мен. Аз не плувам и се плацикам с дюшек. Плажната ивица - все едно си на Сл. бряг - доста народ.

По коктейлно време се местиш към басейна, към който има бар - също не е нужно да се редиш на опашка - любезен персонал ти носи напитки. Изобщо, в този хотел персоналът е 10 от 10 точки. Даже 15 Laughing На басейна е тихо и спокойно. От време на време аниматорите те раздвижват с някакви активности във водата, пада яко смях. Но като цяло не е шумно.

Храната в хотела беше хубава, не е нещо уау, но имаше доволни количества и бюфетът беше организиран добре. Няма блъсканици и какофония, когато няма деца. Разнообразието е голямо, но аз не обръщах много внимание, защото в Норвегия е трудно да се намери хубаво бяло сирене, като българското и розови домати и предимно набивах тях. Готвачите ми изнасяха от кухнята различни видове, защото за обяд и вечеря наблягаха на друг тип храна и редуцираха сиренето. Готвене на живо, тематични вечери - всичко, както си му е реда. Над 3 часа време за всяко хранене в този неголям хотел си е плюс за мен.

А ла карт ресторант не липсва, разбира се, но на мен няма да ми липсва и да го няма. Вечеря, като вечеря. Разбира се, беше много вкусно.

Бар със сандвичи,  сладкиши и сладолед отваря от 12 до 18 и запълва дупката между обяда и вечерята - гладен не можеш остна в този хотел.

Нощният бар предлага различни тематични вечери - бинго, диско вечер, жива музика. Забавленията се водят на английски и немски. Руски туристи почти нямаше, тук-там полска реч. Повечето бяха англичани, германци и скандинавци. Възрастова група - старци-разбойници. За много млади парти-хора, този хотел би бил скучен. За нас си беше идеален, а мъжът ми каза, че съм го избрала, за да се чувствам млада Grin Барът затваря в 23.00 ч. До 23.30 всичко затихва. Спокойно хотелче.

Заминаване - ние бяхме платили 60 евро late check out - до 18 ч. Проверих от предния ден дали ще сменяме стая или можем да останем в същата - колкото по-рано се уреди, вероятността да те местят е по-малка. Настроиха ми картите с увеличените часове.

На тръгване се почувствахме като вип гости - изпратиха ни на таксито генералния мениджър, фронт офис шефа и портиерът. Само дето не ни разцелуваха. Цялото това представление го правят с почти всички клиенти, не само с нас - виждала съм го, минавайки през фойето. Направо им се чудя кога си вършат другата работа Laughing
Обаче, колчем си завъртиш погледа, все на някой мениджър попадаш - веднага прочитат в погледа ти, ако имаш някакво питане, молба за помощ - моментално се изпълнява. Препоръчвам на всеки този хотел - аз нямам никакви забележки.

Културно-масова дейност извън хотела - тази година решихме да излезем само веднъж за тур или забавление, и то за не повече от 4-5 часа. Избрахме каране на бъги в пресечена местност - мъжът ми каза, че това са едни от най-добре похарчените 70 евро - дори само заради това каране в разни реки и гьолове си  струвало да дойдем в Турция Laughing Признавам, че и на мен ми беше много забавно - голям смях пада и после ти дават много яки снимки.

Шопингът, който се оказа мираж, е моето разочарование. Ужасни молове, ужасни боклуци. В курортите не се ходи на пазар. За първи път се връщам от почивка, без да съм си купила нещо. Това по никакъв начин не ни развали почивката, разбира се, просто чисто по женски ми се искаше да изхарча някой лев за дрешка или чанта.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 15:12 от ПраВещица

# 458

Шопингът, който се оказа мираж, е моето разочарование. Ужасни молове, ужасни боклуци. В курортите не се ходи на пазар. За първи път се връщам от почивка, без да съм си купила нещо. Това по никакъв начин не ни развали почивката, разбира се, просто чисто по женски ми се искаше да изхарча някой лев за дрешка или чанта.

Защо, турците имат хубава кожа Simple Smile

# 459
  • Бургас

Турс клуб имат вече цени за някои хотели /собствен транспорт/, но преди да ги отвориш, седни на стол, за да не паднеш.
Може ли линк? Не намирам на страницата им. Благодаря предварително.

# 460

Може ли линк? Не намирам на страницата им. Благодаря предварително.

https://b2b.tours-club.com/define/search.php

# 461
Отворих и аз да погледна цените на Турс клуб, ами не знам какво ще правим догодина. Вече ще бъдем с 2 деца, едното на 3, другото на 7-8 месеца и автоматично като задам конфигурацията ми излизат някакви големи фамилни стаи. Ами не ми трябва. Устройва си ме и стандартна с едно бебешко креватче. Galactic като агент, дали би се включила да каже има ли някакъв шанс да се резервира такава стая. Разликата е близо 1000лв, ако задам само голямото дете, което така или иначе ще спи между нас или на дивана, който го има във всяка стандартна стая.
Гледах за Pine beach Belek. Един от вариантите ми е за края на септември-началото на октомври.
Ако ли не мисля да резервирам през travelrepublic. Gural Premier Belek ми позволява такава резервация за 2 деца и цената ме устройва идеално.
В този ред на мисли някой тази година резервирал ли е от там? Дали за този хотел и а някакви ограничения за чужденци през платформата им?
През 2019 резервирах почивката ни от там за друг хотел и нямаше никакви проблеми.

# 462
Здравейте , има ли някой , който е почивал в ,, Crystal de luxe resort ,, в Кемер .Моля за отзиви.Вече сме на вълна новогодишни оферти.

# 463
  • София
Здравейте! Имам въпрос, който съм сигурна, че е обсъждан, но не го намерих.
При резервация с travelrepublic.ie изискват 15 евро депозит и цялата сума налична по дебитна/кредитна карта ли?
В последствие, сумата за цялата резервация блокирана ли стои?
Вилианка, първо провери дали хотелът е за граждани на ЕС или само за острова. Обикновено при резервацията в раздела информация за хотела пише, че цените са валидни само за притежатели на британски паспорти. Ако не сте гражданин на Обединеното кралство, резервацията ви може да бъде отказана или може да бъде наложена допълнителна такса.
А накрая на резервацията, когато вече си предоставил данните за плащане и дебитната или кредитна карта, трябва да чекнеш преди плащането едно квадратче, в което пише: Вие потвърждавате, че нашите цени са базирани на резервации, направени от жители на Ирландия. Ако не сте жител на Ирландия или притежател на ирландски паспорт, може да носите отговорност за допълнителни такси, наложени директно от доставчика. Ние няма да носим отговорност за такива допълнителни такси.
Затова най-добре е да говориш с хотела дали ще уважат резервацията, защото иначе съществува вероятност да се разделиш с 15€, които изискват за депозит.
Никой не ти блокира допълнително сума, просто трябва за датата за пълно плащане да я имаш по картата.
ПС. МАРГИ, добре дошла отново и от мен. Още едно напълно професионално и точно мнение за хотелите от Анталия никога не е излишно, напротив. Хубаво е че го има!

# 464

Аз нещо не виждам за 2024, може ли линк?

Общи условия

Активация на акаунт