На море в Турция - тема 80

• 71 115
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
На границата май е на късмет, а не ден и КПП. Естествено има и предварително ясни диапазони.
Доста мислихме дали да не минем през Лесово, заради всичко казано и изписано за Малко Търново. В крайна сметка рискувахме с Малко Търново-Дерекьой
8.09 България -Турция - 50 минути
15.09 Турция - България - 12 минути
От първа до минаването на последна бариера.

# 466
Човек не бива да се зарича...
Категорична бях, че следващото лято ще избера хотел в Белек. Както и, че не повтаряме хотел, хеле пък такъв, от който не сме били очаровани.
Е, да, ама не.
Влизам да кажа, че резервирах за нас и още едно семейство във Vonresort golden coast,  от 8 юни, пакет на Тез от София, през Адвентур. Цената е супер, ще имаме компания и... не го мислих много.😄

# 467
Но в сайта на Тез тур не излизат оферти след октомври 2023?

# 468
Има, има... на сайта на Адвентур - също.

# 469
  • Beyond the Frontiers
Всяка държава определя изискванията, които един хотел следва да спазва, за да е Х звезди.
Част от тези изисквания касаят квадратурата на стаята на човек.
Така че ако сте 3ма или 4ма, без значение на възраст, може да попадате в по-скъпа категория стая.
Уговорки тип: то е малко и ще спи при нас. Не минават.
П.П. агентите имаме подобни реплики и за "деца" на 20-25 години...

Колкото повече растат децата, толкова повече ще поскъпва почивката.

При варианти с ползване на транспорт деца до 2 години са едно. Има ли обаче навършени 2-ве, детето плаща абсолютно пълна цена за транспорт (самолет или автобус), пълна цена за трансфер, пълна цена за застраховка. Т.е. НЕ Е безплатно, противно на общия мит.

# 470
Разбирам, благодаря за включването! В случая ние пътуваме със собствен транспорт. Единственото нещо е помещението. Ако са 2 деца, които са по-големи и ползват допълнителни 2 броя легла, съм ок, но така или иначе до сега сме били настанявани в стая, в която има и допълнително легло, но и сложена детска кошара за бебето - безплатно. Защо, когато са 2 деца, тогава вече това прословуто допълнително легло или кошара стават платени? 😃 Не искам отговор, размишлявам си просто. Смятам, че гостите трябва да имат право на избор, след като е упоменато, че деца до Еди каква си възраст се настаняват безплатно. Ако искам да ми е по-широко, тогава ще избера по-голяма стая. Но това трябва да го реша аз, а не да ми се налага.

# 471
  • Пловдив
Много е просто.Нали хотелите трябва избият от някъде  разходите.Нали се сещате ,че не е само спането и храната в почивката?

# 472
  • Beyond the Frontiers
Мисля, че обясних. Има си изисквания за категоризация и съответната квадратура на човек.
Вие може и на едно легло 5 души да искате/ можете да спите, но хотелът си спазва правилата. Малко или много качеството на една почивка зависи и от пространството, което всеки има. Никой не харесва наблъскани хотели и малки стаи.
И имате избор. Хотели има достатъчно. Доста от тях предлагат 2+2 и в стандартна стая.

# 473
Привет на всички!

Ако някой се интересува от Liberty Fabay за лято 2024, Cassia Tour са пуснали оферта със собствен транспорт:
https://www.cassiatour.com/hotels/liberty-fabay-hotel?tblok=181

# 474
  • на село
Забравих да опиша един странен и леко неприятен момент на летището в Анталия, на тръгване. Това е по повод българските документи.

По летищата ние си ползваме паспортите, заради селф чек ин на паспортна проверка - така минаваме по-бързо. Съответно, отиваме първо на чек ин за бордни карти и багаж. Зад каката на гишето стои мъж. Аз такива елементи за пръв път виждам на летище. Вижда ни паспортите служителката и се обръща към въпросния - тези са българи (ние сме на опашка само с чужденци). В първия момент ми стана смешно - викам да не е и той българин, хаха. Никой не се смее, започва щателна проверка да не би паспортите да са фалшиви и вече и на мен не ми е смешно. На никое летище не ми се е случвало, много тъпо ми стана, само нашите паспорти провериха така. Нарочно ли е отношението на турците, ние ли разхождаме твърде много фалшиви документи по света, за мен остава загадка.

# 475
  • Варна
Здавейте, искаме да празнуваме Нова Година в Анталияо. От агенцията ни предложиха тези хотели, моля някой ако има впечатления от някой да сподели:
LIMAK LIMRA | KEMER
LIMAK ARCADIAGOLF & RESORT | BELEK
PALOMA FORESTA RESORT SPA | KEMER
PALOMAOCEANA RESORT | SIDE

# 476
  • Германия
Някой да е ходил с тур или самостоятелно от Алания до Димчай( Dimçayı). Чудя се дали си струва с група или сами да си организираме, гледах, че има автобус, който тръгва от централна гара. И от кой ресторант сте доволни?

# 477
Здавейте, искаме да празнуваме Нова Година в Анталияо. От агенцията ни предложиха тези хотели, моля някой ако има впечатления от някой да сподели:
LIMAK LIMRA | KEMER
LIMAK ARCADIAGOLF & RESORT | BELEK
PALOMA FORESTA RESORT SPA | KEMER
PALOMAOCEANA RESORT | SIDE

Ние избрахме Limak Limra в Кемер. Цената ни устройва, пък и отдавна искахме да се насладим на природата в Кемер. Хотелът е с много озеленена и красива територия. Малко информация има като цяло от хора празнували нова година там, но надявам се да останем доволни.

# 478
Привет, момичета Simple Smile

И ние се организираме за Нова година в Анталия. Миналата година бяхме в Титаник Мардан. Тази година сме свели избора до:

RIXOS THE LAND OF LEGENDS KINGDOM - това е фаворитът на приятелското семейство, с което ще пътуваме. На мен обаче не ми харесва това, че цели хотел е като огромен детски център. Представям си тичащи, превъзбудени деца на всеки сантиметър (в това число и нашите), които тичат от атракция на атракция, а ние след тях, защото не може да оставиш 3 годишно да обикаля само. Не ми допада някак си това крайно насочване към децата, бонбони и екрани навсякъде, струва ми се малко прекалено. Но ще е полезно ако некой е бил да сподели дали съм права или не..

ELA EXCELLENCE RESORT BELEK - напълно ми е непознат този хотел, за първи път го чух. Виждам, че и в списъка с хотели на първа страница го няма. Та някой дали е бил там?

RIXOS PREMIUM BELEK - харесва ми, но ми се струва, че до там автобуса ще ни закара последни и после ще ни вземе първи и ще прекараме едни 2+ часа в него, което не ми допада особено.

CULLINAN GOLF & RESORT BELEK - най-скъп, доста нов, виждам, че има добри отзиви, обаче не знам дали е чак толкова голяма разликата с горните, че да си оправдае парите...

Става дума за две семейства, с общо 3 деца на възраст от 3 до 7 години. Основните ни критерии са храната и питиетата да е наистина добри, облужването също. Да има чист детски кът, където да си играят децата по час-два на ден. Не ни е важно да има някаква уау новогодишна програма с DJ от България, нито пък търсим някакъв страшен купон. Даже ако няма новогодишна вечеря, ще е най-добре (защото така или иначе отделят децата в друга зала и някои от нас си прекарват вечерта там).

И като заключение, май аз лично клоня към ELA EXCELLENCE RESORT BELEK, но ще ми е много полезно да споделите вашето мнение?  Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 479
  • София
Може ли някой да предложи хотел в Анталия за Нова година, но само за възрастни?

Всъщност може хотелът да не е точно в Анталия, но задължително да е само за възрастни. Simple Smile

Може да е всяка турска дестинация, която отговаря на другите изисквания.

Нещо изпитано с хубава храна, по възможност басейн, хубави питиета и добра организация за посрещането на Нова година.

Общи условия

Активация на акаунт