Връзка за секс , но после и двамата с чувства

• 13 199
  • 317
  •   1
Отговори
# 75
Доводът, че не желае детето ми аз бих го възприела като "искам само половия ти орган". В крайна сметка, човек прави секс с целия пакет отсреща.
Щом са си признали семейното положение и има разговори преди и след леглото, значи връзката не е ексклузивно сексуална. Просто господинът няма никакво възпитание и още отсега се изживява като тартора във връзката.
Тези нововъведения "friends with benefits" съм ги гледала успешно само в американските филми. В ганьовския вариант - ни са friends, ни кой знае какви benefits има.

Не съм съгласна с това.
Един приятел така беше 3 години с жена с дете.Не се разбираха с детето, което беше момче на 15.Скъсаха заради това, че синът не го приемаше. (Той беше на 30, майката на 40)
И още помня как като ми разправяше защо се разделили, че повече никога няма да има връзка, в която има намесено чуждо дете.

Не е толкова лесно понякога.
Реално не всеки може да приеме това положение.

# 76
  • София
Скрит текст:
Ако не иска чуждо дете е много по-добре да каже така, вместо да излъже, че го приема и след това детето да усети пренебрежението. За мен честността му в това отношение е още един плюс за него.

Ако лъже, защо лъже, ако не лъже, защо не лъже се получава.

Алтернативата не е да излъже, че го приема. Казва, че не желае сериозни отношения и държи граници с нея, а с детето изобщо не трябва да иска контакт. За мен това е честното и искреното. Другото вече идва с други мотиви. Нито споменаването на чувства е на място, нито намесването на детето. А едното е направено като контра на другото - много искам, ама няма начин е работата. За да остане тя на въдичката.

Защо намесването на детето да не е на място, ако то е причина да не иска сериозна връзка с авторката? Много хора не искат чужди деца, явно мъжът е от тях. Авторката повдига въпроса за сериозна връзка, той ѝ казва "Имаш дете, затова не искам сериозна връзка". Съвсем честен отговор от негова страна. Ще хвърляме камъни по него за това, че е бил честен ли?

Защото е излишно и ненужно, ненужна информация (тя няма как да спре да има дете), и се използва да прехвърли отговорността върху това, че тя е с "багаж", а не върху неговото нежелание. Като не иска жена с дете, не се занимава и толкова.
Той иска жена с дете. Но само за секс. Не иска жена с дете, ако става въпрос за връзка. Защо мислиш, че наличието на дете не може да бъде реален проблем за някого?

# 77
  • София
Авторката пише в края, общо взето мисли, че е идеалния мил и добър човек, който търси. Да, ама не. Авторке, за идеалния наличието на дете не би било проблем. А тук е причината да не иска нищо повече от секс с теб. Казал ти го е в прав текст. Какво мисля за изповедта му е едно на ръка, но той не иска жена с дете, това са фактите. Ти си жена с дете. Няма да стане. Няма да го промениш, ако на това се надяваш.
Ако си мислиш, че ще се посексите още малко и ще му просветне, че все пак би направил компромис- няма да стане! Само още повече ще задълбочиш чувствата и ще стане още по- голямо мазало.
Сега, на твое място аз бих прекратила връзката. Това съм аз, понеже търсиш съвет. Но в крайна сметка, няма аз да го взема решението, а ти.
И да допълня, за теб как може да е идеален някой, който не приема детето ти? На този въпрос си отговори.

# 78
А причината за нежеланието му е достатъчно сериозна, за да е наясно авторката, че там промяна няма да има и няма изведнъж да й предложи брак и да живеят дълго и щастливо.

# 79
Доводът, че не желае детето ми аз бих го възприела като "искам само половия ти орган". В крайна сметка, човек прави секс с целия пакет отсреща.
Щом са си признали семейното положение и има разговори преди и след леглото, значи връзката не е ексклузивно сексуална. Просто господинът няма никакво възпитание и още отсега се изживява като тартора във връзката.
Тези нововъведения "friends with benefits" съм ги гледала успешно само в американските филми. В ганьовския вариант - ни са friends, ни кой знае какви benefits има.
Ами връзка за секс е точно това - искам само тази част от теб и твоето съществуване, а не целия пакет. Целият пакет върви при други отношения.
Дори в сексуаните отношения има разговори преди и след леглото. Това хората да се виждат мълчаливо, минават през кревата и всеки си тръгва е по-скоро по филмите. Другите се виждат, дъра-бъра, може да пият по нещо и т.н. Просто отношения за секс и романтични отношения с връзка изискват съвсем различен ресурс - емоционален, времеви, финансов, ако щеш. Затова всеки преценява какво може да сложи на масата към момента.
Жената в случая не може да е жертва. Тя е била наясно от началото и се е съгласила, харесва й, просто е започнала да иска повече от възможното.

Аз съм склонна да приема, че изобщо не е г-н Идеален, авторката го идеализира, защото няма друг избор на хоризонта. Малко ендорфини и й е бръмнала главата.

# 80
Не, той не я лъже, а и казва директно, че има някакви чувства, но тия чувства нямат никакво значение за авторката на темата, защото той връзка с нея не желае да има и повече от регулярен секс няма да получи.

От написаното съм на мнение, че авторката търси връзка за съвместен живот и щом тия отношения са само секс (вероятно се е надявала че той ще се влюби в нея и т.н. и т.н) по-добре да ги приключва на мига.

Приятелка се забърка в такава връзка само за секс, беше много доволна, изкараха някалко месеца и човекът и предложи да станат семейство с все двете и деца. И предложението беше или-или - човекът искаше бъдеще с нея. Разделиха се за месец, той направо се изпари, тя се стопи от любовна мъка и след това го намери и му пристана.
Допълвам - децата дори не ги беше виждал, само знаеше че ги има 🙂

Тоест събраха ли се сериозно на края или само продължиха да си се срещат?

# 81
Авторката, че няма право да променя правилата на играта (само забавление, без обвъзрване), макар и да я разбирам защо се е случило така, няма! Мъжът в това отношение е бил коректен.

Обаче, той изобщо не е реагирал добре след като тя му е признала, че междувременно е развила чувства към него и се надява на нещо повече. Не е достойно от негова страна да я залъгва, че и той има, най-общо казано, чувства, без да доуточнява какви, само да не му секне удоволствието. С коментара за детето се е проявил, най-вероятно без да иска, като безчувствено слонче в стъкларски магазин. Откровено е, да, но не се говорят такива неща на жена, на която това може да й е болно място, защо не си намира мъж. Малко такт и съобразителност никога не са излишни.

# 82

Айде бе....верно ли...

Не е вярно това. Сексът си е секс. Кое не е ясно - секс без обвързване. При него се гледа сексът да е хубав, леки разговори, приятно прекарване на времето заедно. До тук. Това.
какъв пакет, какви пет лева....

# 83
Не е вярно това. Сексът си е секс. Кое не е ясно - секс без обвързване. При него се гледа сексът да е хубав, леки разговори, приятно прекарване на времето заедно. До тук. Това.
какъв пакет, какви пет лева....

Именно сексът и любовта не са едно и също.
- Най-добре е секс + любов.
- Ама като няма по-добре секс без любов.
Това горното е според мен, а и то става обичайно след Х години брак обикновено, но някой може да е на друго мнение.
- Има и любов без секс, което си е перверзия.
- Има и ни секс, ни любов.

Той бил искал само половия и орган??? Ми в тяхното споразумение тя какво иска според вас? Нали и тя се е съгласила само на полов орган. При това, както разбираме, умело използван, което е голям бонус.
И изведнъж онзи бил такъв и онакъв. Ако на авторката не и харесва секс без любов да преминава на "ни секс, ни любов" и всичко заспива. Да не е вързана в тази връзка? Направо изумявам като чета.

# 84
Тук обаче не говорим за липса на такт. Ако мъжът й каже, че не могат да имат сериозна връзка, но без да се обяснява, авторката нищо чудно да почне да дълбае, да се вкарва във филми и да го тормози, защото не й е ясна причината за неговия отказ. А той й е казал директно защо не иска и авторката трябва да е наясно, че нищо не може да промени. Детето е факт, мъжът не му е ок - това е.

# 85
Не е нужно да й се обяснява изобщо според мен. Защо трябва да дава някакви причини, защо не желае връзка с нея, поради какви причини? "Съжалявам, мислех, че сме се разбрали какво е естеството на нашите отношения и е ясно за двамата. Забавляваме се, нищо повече. Аз за съжаление не отвръщам на чувствата." Оттам жената си преценява продължава ли или не.

Според мен коментарът за детето е безвкусен и не на място. Партньор се избира по определени критерии на изключване, да, но не е необходимо те да се изговарят в прав текст. "Не си на моето ниво", "Не си от моята "черга"", "Не си ми достатъчно красива или представителна", "Не искам жена с дете" или каквито други резерви не се споделят прямо и откровено.

# 86
Здравейте, 4 месеца бях във връзка само за секс .. влязохме с ясната представа , че ще е само това .. Уви развиха се чувства от моя страна .. Реших да му споделя за да ми олекне .. Той също си призна че има чувства и че му е много хубаво с мен и че иска да се виждаме , но само за секс ..тъй като не можел да има връзка с жена с дете ...6 догони стоях сама и чаках правилния , реших от нужда да си позволя да започна контакт с някой и бях с ясна представа ...но ето сега страдам и незнам какво да правя .. толкова ми е тежко , защото наистина си пасваме ...адски много си пасваме , в разговори , в общи интереси секс е уникален ... общо взето мисля че е идеалния , внимателен и добър човек който търся ...  Моля за съвет ...
Съвет: 1.Като си лягаш вечер до детето благодари в каквото вярваш, че го имаш.
Съвет:2.Кажи му на този да ходи да си изследва плувците или да се надява има деца.
За тесногръдието почивен ден няма.

# 87
Аз не виждам нищо обидно в коментара, че не иска жена с дете.

# 88
Аз също - харесвам откровените хора.

# 89
Според мен коментарът за детето е безвкусен и не на място. Партньор се избира по определени критерии на изключване, да, но не е необходимо те да се изговарят в прав текст. "Не си на моето ниво", "Не си от моята "черга"", "Не си ми достатъчно красива или представителна", "Не искам жена с дете" или каквито други резерви не се споделят прямо и откровено.
Ама жените много обичате да ви лъжат май. Уж все честни мъже искате, пък като са честни стават лоши.
Ако не каже защо не иска сериозна връзка с нея (или ако излъже), може тя така още 6 години да си вехне, в очакване нещо да се промени и да происка. А детето е факт и няма да се промени. Така че не е ли по-добре да знае каква е хавата и да си прави сметката устройва ли я?

Общи условия

Активация на акаунт