Връзка за секс , но после и двамата с чувства

• 13 181
  • 317
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Той няма нужда от оправдания хич. Идеята е да се помогне на жената - в случая тя ще си помогне, ако прекрати връзката, защото затъва.
Аман от жени, на които все някой им е длъжен с нещо. И това не е към авторката.

# 106
  • София
Скрит текст:
Ако не иска чуждо дете е много по-добре да каже така, вместо да излъже, че го приема и след това детето да усети пренебрежението. За мен честността му в това отношение е още един плюс за него.

Ако лъже, защо лъже, ако не лъже, защо не лъже се получава.

Алтернативата не е да излъже, че го приема. Казва, че не желае сериозни отношения и държи граници с нея, а с детето изобщо не трябва да иска контакт. За мен това е честното и искреното. Другото вече идва с други мотиви. Нито споменаването на чувства е на място, нито намесването на детето. А едното е направено като контра на другото - много искам, ама няма начин е работата. За да остане тя на въдичката.

Защо намесването на детето да не е на място, ако то е причина да не иска сериозна връзка с авторката? Много хора не искат чужди деца, явно мъжът е от тях. Авторката повдига въпроса за сериозна връзка, той ѝ казва "Имаш дете, затова не искам сериозна връзка". Съвсем честен отговор от негова страна. Ще хвърляме камъни по него за това, че е бил честен ли?

Защото е излишно и ненужно, ненужна информация (тя няма как да спре да има дете), и се използва да прехвърли отговорността върху това, че тя е с "багаж", а не върху неговото нежелание. Като не иска жена с дете, не се занимава и толкова.
Той иска жена с дете. Но само за секс. Не иска жена с дете, ако става въпрос за връзка. Защо мислиш, че наличието на дете не може да бъде реален проблем за някого?

Къде съм казала, че не може да бъде проблем? Не само казах, че може, но и че всеки е в правото си да не желае връзка с човек, който вече има дете. Но който има проблем с това, не обяснява на жената/мъжа, че не може да има връзка заради детето, а просто, че не може да има връзка с нея. Намесването на детето в случая не служи за абсолютно нищо, освен да дефлектира вина - ти си виновна, че не може да имаме сериозна връзка, защото имаш дете. А ключовото е, че той не иска да има сериозна връзка с нея. Причината няма значение, след като не подлежи на промяна. Но той я изтъква, защото иска да запази секса и така й вменява, че тя е виновна за невъзможността за другото и трябва да се примири със секса, вместо просто да го разкара. Гледа се кога и какво е казано, и каква е целта зад изказването. Това е показателно за човека. Да не искаш да имаш връзка с някого, защото има дете, само по себе си не е проблем.

# 107
И кво като изтъква причината, по добре ли ще е да я забаламосва с нещо друго?
Нито е лъгал, нито е правил нещо нередно. Никой не е длъжен да гледа чужди деца, това става по желание. Така че авторката или се примирява с този тип отношения, или си тръгва и търси друг, който ще приеме.

# 108
Връзка за удоволствие. Така е започнала и не виждам нищо обидно в това, че мъжа казва неговата си истина. Харесва жената, изпитва някакви емоции, но отговорност за детето не иска да носи.
Честен е, а авторката си преценяВа.

Вероятно, защото съм на по различна възраст, обикновено е обратно около мен.

# 109
  • София
...
Не само казах, че може, но и че всеки е в правото си да не желае връзка с човек, който вече има дете. Но който има проблем с това, не обяснява на жената/мъжа, че не може да има връзка заради детето, а просто, че не може да има връзка с нея.
...
Защо трябва да крие причината за нежеланието си за сериозна връзка?

# 110
Аз пък не мога да обвинявам мъжа. Бил е честен. Може наистина да има някакви чувства към нея, но да не са достатъчни за връзка с нея. Не иска жена с дете - негова си работа. Авторката да се насочи към друг тип мъже.

# 111
Доста от хората в темата проектират свои виждания и истории върху този мъж и тази жена. И комплекси съзирам.
Това виждам аз.
Мъжът е бил коректен.
Изпитва вероятно симпатии към нея, няма как..иначе не би легнал и не се хванал с нея. Имат си обща приказка, хубав секс. До там. Симпатии и любов обаче са доооостааа различни неща.
Авторката ги мисли за едно. Не са!!!

Мъж може да ме устройва за секс.
За връзка, брак...и за гледане на дете...се гледат други работи.

Та и при завалията е същото....сексът го устройва, брак - не е на тая вълна просто.
Разминават се.

# 112
Така и не разбрахме - имала ли си подобен род отношения или сме в сферата на хипотезите?

# 113
Аз съм имала такива отношения, и пак не съвсем, такива, защото аз съм определяла играта, тоест мъжът иска нещо повече, аз съм преценила,  че не пасва на моя мироглед и стандарт и не го искам за нещо повече.
Всмисъл не съм правила секс с мъж, който не се е доказал и не е влюбен в мен. ( за ужас на повечето потребителки)
Така, че авторката е в изцяло неизгодна позиция и освен да зареже тая работа, друг съвет нямам.
Не сме един Орган, а вървим и с акъл, чувства и емоции,  и когато някой ги наранява, няма нужда да си го причиняваш до безкрай.

# 114
Аз разбирам гледната точка на Лъвица, обаче малко са хората, които са толкова овладяни, че като им кажат "не искам да имам връзка с теб", просто да си тръгнат. Почти всеки би попитал "защо". Ако мъжът не назове истинската причина, жената ще реши, че проблемите са преодолими, че просто трябва време, и започва ужас без край.

# 115
Наистина ли искрено го вярвате, или просто се преструвате, че жената с дете е равностойна като потенциал за брак с жената без дете? Не става дума, че е второ качество като човек, а само като потенциален брачен партньор. Впрочем и да го вярвате искрено, това няма да отмени факта, че всеки ерген предпочита свободна жена без ангажименти. Понякога силната любов може да промени нещата за конкретен мъж, но преди да се влюби не вярвам да му е било все едно дали е с дете или без бъдещата му невеста. За мен това си е съвсем рационален анализ и ми е чудно защо чета откровено злобни постове с обратната гледна точка.

# 116
Не искам да опонирам на никого, всеки има собствено мнение. Виждала съм от сходни ситуации на приятели какво значи наистина честен и откровен мъж в неангажиращи отношения и според мен въпросният не е съвсем такъв. Честните повтарят до откат "всичко е дамо секс", няколко пъти, докато момичето разбере, дори и с риск да си загубят "ползите".

Алтернативата би била да замазват очички с недоуточнени "чувства" и момичето да си фантазира и да се влюбва, което според моите разбирания е много по-жестоко от страна на мъжете, отколкото да кажат в прав "всичко е само забавление". Момичето има всяко право да е ОК или да не е ОК с положението и да прекрати отношенията.

# 117
Така и не разбрахме - имала ли си подобен род отношения или сме в сферата на хипотезите?

Ако искам да споделям из форуми, ще пусна тема за себе си...

# 118
  • Варна
Ако той не е женен и ти нямаш друг човек,с който да се виждаш-какъв е проблема да се виждате и да изпускате парата отвреме навреме?

# 119
Прелива се от пусто в празно тук. Далеч по-големият проблем е, че ако правилно разбирам написаното, авторката е по -впечатлена от това, че той имал някакви чувства, от колкото от това, че не иска детето и. В този смисъл честен или не, тактичен или не, не е подбрал най-ясния и категоричен начин, поне не спрямо конкретната жена, защото, да, има жени, за които положението, поднесено така, е пределно ясно, но има и такива, които така поднесената информация никак няма да я изтълкуват като ясна и точна позиция, камо ли като непреодолим проблем, не и след като е използвана думата "чувства".

Общи условия

Активация на акаунт