Не обмислих нещата...сега съжалявам

• 6 650
  • 111
  •   1
Отговори
# 105
Друго мнение ти давам, авторке, деца със 7 години разлика се гледат много лесно. Никаква драма нямаш. Едно бебе имаш само. Недоспиване има да, даже много, но все пак си вкъщи, все ще дремнеш по някое време. Отделно бебето расте и това постепенно преминава. Аз лично си изкарах 2 много приятни години с бебе и кака, като имаш предвид Ковид и онлайн обучение докато съм с 4 месечно бебе на ръце и в същото време трябва да съм и учителка. Малката не спеше по цяла нощ до 1г8м, но ей ме на жива и здрава, даже вече се върнах на работа. Недоспиване и тъпотии са бели кахъри, само да са ти здрави децата. И 2 деца не са нито камък на шията, нито някаква безумна тежест. Това че някои хора са наплашени и не желаещи 2 деца, нищо не значи. Техен си избор, твоят е друг.

# 106
  • Далечният изток
Ако целият проблем на авторката идва от мненията на някакви зълви, етърви, далечни баби, лели, стринки и подобни, можем само да кажем да не ги слуша и да си гледа живота. Но явно разни странични хора са ѝ огромен фактор в живота. Може би манталитета на човек от малкия град или село, не знам...

# 107
Заобиколена сте от нетактични и бих казала дори глупави хора. Абсурдно е семейна жена, която е направила 3 аборта, да ви коментира избора. Направо е гнусно. И тези сравнения на деца с животни... дали на бездомното куче й е много по-леко - да мести кутретата си през ден, за да не надушат мъжките, да им търси храна в жегите, да няма вода и все пак да кърми, за да заякнат преди студовете на зимата. Физически на животните им е по-трудно! Вие имате вероятно покрив над главата си, достъп до храна и чиста течаща вода, минимум, а може и много повече удобства да имате.
При вас може да има объркване на хормоните и да сте в т.нар. следродилна депресия. Но звучи като абсолютна лигня.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 11:13 от Linda*kiss

# 108
Тази жена с трите аборта май в училище грам не е учила. Иначе не е им трудно само на онези, на които друг им гледа децата. На всички родители им е трудно, авторке. Просто се налага човек да е силен, включително и психически. Всичко е въпрос на мислене. Мъжът къде е в цялата тази работа, не вижда ли, че сте преуморена,  вие с децата и мъжът ви сте семейство, другите не би трябвало да ви вълнуват, те си имат техен живот и семейства. Никой не може да ви казва какво да правите в този живот, колко деца да имате, колко свободно време, дали да работите или не, как да изглеждате, къде да ходите, как да отглеждате децата… въобще как да живеете. То си е лично ваша работа и на семейството ви. Те да си гледат техния живот. Защо позволявате да ви се бъркат така?

# 109
Авторке имате нужда от помощ и повече време на вън. В депресия сте. Нормално е. Ще стане по леко с времето. Желая ви успех.

# 110
Авторке, нормално е състоянието ти в момента, тъй като в този следродилен период говорят най-вече хормоните. Понякога много се подценява ролята на женските хормоните в поведението на жените. Нашата природа е такава. Това в комплект с грижи за бебе, недоспиване и липса на помощ, води до следродилна депресия и крайни мисли. Хубавото е, че състоянието е временно, но е добре да поработиш върху него. Съветвам те да посетиш психотерапевт, който се занимава конкретно с такива проблеми. Отделно помага да се фокусираш и върху нещо лично твое - например някакво хоби, и когато бебето спи, а голямото дете е на градина/училище, да отделяш време за хобито.

Също така, разликата между децата ти е достатъчно голяма, така че доста лесно ще напаснеш ежедневието на децата. Моите деца са на 4 и на 6 г и си беше голям екшън, когато бяха по-малки, те бяха две бебета заедно. Ако сега имах второ дете, със сигурност щеше да ми е много по-лесно, когато голямото вече е достатъчно самостоятелно и не изисква толкова грижи (чисто физически имам предвид). Децата винаги изискват грижи, но идеята е, че с времето физически стават по-самостоятелни и нене нужно да ходиш след тях непрекъснато.

# 111
На авторката и аз и се вързах. После гледам, че си прави съчинения по картинка.

Общи условия

Активация на акаунт