Естествената бебешка хигиена: как да започнеш с бебе над 6 месеца

• 35 155
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Аз питах, защото си мислех, че идеята да не се ползват памперси не е заради това да не се запарва дупето, а да се научат децата от малки, че техните естествени нужди са разпознати от родителя, че могат да се комуникират, контролират и прочие - и да се избегне другото, гадно приучаване, с гърнето! Нещо като психически здравословно растене (а не заради екологията или бебешкото дупе!)

jabushka, и аз си мисля, че това е основното на гледането без памперс. Но, хайде да сме искренни Wink - не винаги можем да забележим кога детето иска да пиша или ака. Или пък има периоди, в които то просто по някакви причини не дава сигнали или пък има нужда да си прави нещата самичко. В такива ситуации според мен пак е важно да не се надява памперса, въпреки, че ми се струва, че тогава никаква комуникация не се получава... Но нищо, че не се получава - важното е бебчо да не свиква да върши работите си в памперса.

# 106
...Аз питах, защото си мислех, че идеята да не се ползват памперси не е заради това да не се запарва дупето, а да се научат децата от малки, че техните естествени нужди са разпознати от родителя, че могат да се комуникират, контролират и прочие - и да се избегне другото, гадно приучаване, с гърнето! Нещо като психически здравословно растене (а не заради екологията или бебешкото дупе!)
   Разбира се, че е така! Но процесът съвсем не става толкова бързо, особено при по-късно започване.
Но за мен е важно и здравото дупе, и по-малкото боклук. Simple Smile А и ето, при нас комуникацията се получава
чудесно. Надявам се, и вярвам, че не вредя на бебето си. Wink

# 107
Надявам се, и вярвам, че не вредя на бебето си. Wink

А, виж, и аз нещо такова се опитвах да кажа. В случай, че нещо ни куца с комуникацията нека поне да не вредим на бебето с памперсите... пък и на околната среда дето викаш...

# 108
Аз питах, защото си мислех, че идеята да не се ползват памперси не е заради това да не се запарва дупето, а да се научат децата от малки, че техните естествени нужди са разпознати от родителя, че могат да се комуникират, контролират и прочие - и да се избегне другото, гадно приучаване, с гърнето! Нещо като психически здравословно растене (а не заради екологията или бебешкото дупе!)

jabushka, и аз си мисля, че това е основното на гледането без памперс. Но, хайде да сме искренни Wink - не винаги можем да забележим кога детето иска да пиша или ака. Или пък има периоди, в които то просто по някакви причини не дава сигнали или пък има нужда да си прави нещата самичко. В такива ситуации според мен пак е важно да не се надява памперса, въпреки, че ми се струва, че тогава никаква комуникация не се получава... Но нищо, че не се получава - важното е бебчо да не свиква да върши работите си в памперса.

Да, но пък аз отказвам да пера по цял ден - нали ти казах, бойкот! Нито мога винаги да тичам при него, миличкото! Понякога и аз искам да спя! Simple Smile

# 109
Използвам темата да питам опитните майки. Напоследък дъщеря ми мрънка и се дърпа като и слагам памперса. Цялата процедура става доста трудна за мен. Това означава ли, че е готова за приучване?

# 110
  • София
Аз опитвам вече от няколко месеца и все не се получаваше напълно. От две седмици и аз наблюдавам такова недоволство от памперса. Преди 5 дни взех, че го свалих нацяло и мога да ти кажа, че ако аз не се разсея хващам всички пиш- просто поразителна разлика на фона на предходните ми мъки. Но все още не улавям някакви предварителни знаци, просто имам чувството, че дори и да не й се пика- все пуска по малко само, за да ми покаже, че вече разбира какво става.

# 111
Използвам темата да питам опитните майки. Напоследък дъщеря ми мрънка и се дърпа като и слагам памперса. Цялата процедура става доста трудна за мен. Това означава ли, че е готова за приучване?
  Моето бебе правеше така към втория месец.Simple Smile Колко е голямо твоето?
Не бих казала, че става дума за готовност на бебето, важно е майката да е готова Simple Smile

# 112
Точно някъде на тази вазраст синът ми имаше проблеми със слагането на памперса, после отмина.
По отношение на приучването на гърне - подходът към всяко дете наистина е много индивидуален. започнахме да слагаме Мартин на гърнето щом започна да седи. Но той въобще не се противеше. Има деца, които не искат въобще да седят на гърне. Моето дете много лесно се научи. първо започна да сиказва, че има ако, сега си казва, че има пиш. Един ден сам поиска да ходи вече и на голямата тоалетна, а не в гърнето...Нали ми е момченце човечето и след две пишвания памперсът започва да го дразни, така сам започна да си казва, че има пиш. През деня вкъщи ходи с гащи (е, имаме изненади с напишкване, но по-често си казва). Просто предлагайте на децата си алтернативи. Ако детето не знае, че има друг начин, освен памперса, как да очакваме, че ще се откаже от него...Всъщност...Как да дам съвет? Абсурд... Wink

# 113
..Ако детето не знае, че има друг начин, освен памперса, как да очакваме, че ще се откаже от него...
newsm10

# 114
Здравейте момичета! Отдавна следя темата и сега имам нужда от съвет. Започнах да изпишквам бебето от 5 тия месец над гърнето. След около месец опитах да го сложа седнал, отказа категорично. Реших да не го насилвам, като междувременно го изпишквах и изаквах НАД гърнето. След месец пак опитах, отново отказа да седне на гърнето. Иначе пак си пишка над гърнето, вече разбира и като види гърнето издава звук, с който ми показва, че там се ака. Скоро пак го сложих да седне......и пак неще. Искам да махам памперса вече, но ме притеснява нежеланието да седне на гърнето.

ПС Да кажа, че измислям какво ли не за да го задържа седнал ма гърнето (песни, книжки, стихчета, абе какво ли не)

# 115

ПС Да кажа, че измислям какво ли не за да го задържа седнал ма гърнето (песни, книжки, стихчета, абе какво ли не)
Ами общо взето това е начина за задържане на гърнето  Laughing
но с този метод надържане над гърнето поне няма да имаш проблеми, ако трябва да свършите нещо в къща, където няма гърне или навън. За мен това е голям проблем, защото Мартин, ако няма гърне, просто се стиска (най-вече за голямата нужда) и много се мъчи...Няма как да се разхождам навсякъде с дъска за тоалетна или гърне  Simple Smile.
Важното е, че детенцето ти вече знае, че тези неща се вършат и другаде, не само в памперса. Според мен просто един ден ще седне на гърнето или направо наголямата тоалетна.... Още малко и ще започне да иска да прави нещата така, както ги правят големите. В това число и ходенето до тоалетна. така че може да вземеш една дъска за тоалетната и да пробваш.

# 116
  Моето бебе правеше така към втория месец.Simple Smile Колко е голямо твоето?
Не бих казала, че става дума за готовност на бебето, важно е майката да е готова Simple Smile

На 8 месеца е. Не знам дали съм готова, но след като прочетох темите, свързани с ЕБХ се замислих и днес дори се пробвах. Резултатът е две изпишквания и едно ако над легена. За акото е лесно - сигналите и са повече от ясни, но с пишкането ще е по-трудно. За сега я пробвам след спане. Мисля да продължавам, пък ще видим докъде ще стигна Wink

# 117
Здравейте и от мен!
Без да искам и зная, съм прилагала ЕБХ на дъщеричката си  Laughing Тогава бях едва на 18, но я приучих на 5месеца да пишка и ака над цукалото, на годинка махнахме памперса, оставих само нощния.
Сега, след толкова инфо и споделен опит търпя провал със сина си. Не че отказва да сиди на цукалото - сяда, играе си, но понякога след 20-минутно сидене става и се напикава върху чорапогащника. Като по-малко бебе (до около 8-9мес) не търпеше да е напишан и наакан и се кривеше да му сменя пампата. Сега обаче не му пука дали е наакан - само понякога се опитва да седне на цукалото и така разбирам, че е омазал положението. Лятото (беше на 6месеца) беше 5-6 дни само по гащички, но не можех винаги да го хвана преди да се напиша. А и дотогава беше изцяло на кърма, та акаше по7-8пъти на ден. Говорим за 10-12 памперса дневно от рождението  Shocked Приемам съвети всякакви, но искам до 2месеца да свалим пампата.
Благодаря, че ви има и че прочетоте поста ми  Hug

# 118
Здравейте момичета! Отдавна следя темата и сега имам нужда от съвет. Започнах да изпишквам бебето от 5 тия месец над гърнето. След около месец опитах да го сложа седнал, отказа категорично. Реших да не го насилвам, като междувременно го изпишквах и изаквах НАД гърнето. След месец пак опитах, отново отказа да седне на гърнето. Иначе пак си пишка над гърнето, вече разбира и като види гърнето издава звук, с който ми показва, че там се ака. Скоро пак го сложих да седне......и пак неще. Искам да махам памперса вече, но ме притеснява нежеланието да седне на гърнето.

При нас положението е подобно.
Похвалих се преди време че от раз махнахме памперса и до днес е така. Но Дима се изпишква права в леген. Пишото често се стича по крачетата. Мия я при всяко изхождане. Лошото е че крачетата, започнаха да   newsm78 стоят като охлузени, вероятно от урината...
Ако няма леген просто се стиска. Правила го е до 5-6 ч. часа. Но гърнето не
се ползва.
Имахме 2-3 изхождания в клекалото с детско седало. Винаги първо я слагам там, но след 15 мин чакане се предавам и свършва работата в легена.
Знам че трябва търпение, но просто исках да споделя...

# 119
Аз пък още чакам прозорец Laughing
След 12 чифта гащички за един ден, които съхнаха не знам колко време пак отлагам възпитанието.Оставаме по гащи половин час до банята вечер.

Общи условия

Активация на акаунт