Естествената бебешка хигиена: как да започнеш с бебе над 6 месеца

• 35 170
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Cygnus, ще си позволя последна реплика към теб:

Права си че "Естествените неща няма нужда да бъдат доказвани", но признай си- ако не беше форума щеше ли да кърмиш толкова дълго по най- трудния начин? Ако не беше информацията и подкрепата от форума? Педиатъра щеше да ти е единствения източник на информация и той щеше да каже- не се мъчи: дай АМ.
Може би това се опитват да направят момичетата, които подкрепят ЕБХ:
Да покажат че има и друг начин, да поднесат информацията, пък всеки сам ще реши за себе си.
Едва ли ти ако нямаше желание да кърмиш, някой може да те накара насила.
Така и по тази тема- имаш информация, решаваш ти. Никой не те насилва. Остави правото на избор на останалите.
Знам че ще ми отговориш подобаващо, но това е последната ми реплика към теб! Успех ти желая във всяко твое начинание!

# 166
Не ме разбра. Естественото нещо е това, чието присъствие не усещаш, а липсата му ти причинява дискомфорт. Това, което за мен е естествено за теб може и да не е. Аз не се старая да налагам стереотип някому и да му пропагандирам моите представи за естествено и нормално, нали? Правя и влагам цялото си старание в това, което съм преценила, че е добро за мен и децата ми, без да ме интересува нечие одобрение или поощрение. Когато някой ми поиска съвет, давам го с цялото с внимание и удоволствие, като и се радвам, когато така ми се отвръща и на мен при нужда. Simple Smile
Хубав ден!

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 11:26 от Cygnus

# 167
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Според мен естествените неща са най- трудни ...няма лесно нещо в природата ...нито раждането, нито кърменето, нито гледането на дете или изкарването на прехраната са лесни  Peace

ние сме решили да си правим живота лесен и да си казваме, че колкото по- лесно, толкова по- добре, но не е така

# 168
  • До хладилника, който обичам
нито раждането, нито кърменето, нито гледането на дете са лесни
Тук ще позволиш да не се съглася от цялата си душа Grinning

# 169
нито раждането, нито кърменето, нито гледането на дете са лесни
Тук ще позволиш да не се съглася от цялата си душа Grinning

newsm78

# 170
Не се почесвай Grinning
Аз например за себе си смело мога да твърдя, че раждането, кърменето и отглеждането - дотук - са лесни.

# 171
Еееех, изпадаме в обсъждане на думичките:
Естествено и Лесно.
Аз пък мисля че за всеки е индивидуално.
Както казват че всеки има различен праг за болка...някой го боли от инжекция, друг- не.

newsm78 това за Бу Wink

# 172
Cygnus, ще си позволя последна реплика към теб:

Права си че "Естествените неща няма нужда да бъдат доказвани", но признай си- ако не беше форума щеше ли да кърмиш толкова дълго по най- трудния начин? Ако не беше информацията и подкрепата от форума? Педиатъра щеше да ти е единствения източник на информация и той щеше да каже- не се мъчи: дай АМ.
Може би това се опитват да направят момичетата, които подкрепят ЕБХ:
Да покажат че има и друг начин, да поднесат информацията, пък всеки сам ще реши за себе си.
Едва ли ти ако нямаше желание да кърмиш, някой може да те накара насила.
Така и по тази тема- имаш информация, решаваш ти. Никой не те насилва. Остави правото на избор на останалите.
Знам че ще ми отговориш подобаващо, но това е последната ми реплика към теб! Успех ти желая във всяко твое начинание!

Защо последна, на мен ми харесва да обсъждаме Simple Smile
За кърменето - да , една голяма част от информацията получих от форума, закоето наистина благодаря на момичетата и прецених кое от нея да приложа. Някои неща останаха неприложими - справянето с т. нар. "кърмачека стачка", на която не винаги алтернативата е успешно кърмене. Дадох АМ, защото не можех да гледам детето си да пищи с часове от глад, а аз да го гледам безпомощна и да не знам какво да направя. Не исках да му причиня страдание само и само да кърмя, за мен беше важно да е сито и спокойно. Затова и бяха до скоро на смесено хранене  - АМ и изцедена кърма, но това вече не е по темата. Ето - за теб това е неестествено, нали? Но за мен е. Така и тримата бяхме спокойни - аз че им давам кърма с ценните съставки в нея, а те спокойни и доволни независимо, че пият от беберон - било то кърма или АМ. И кое му е неестественото? Ваксинирах ги, защото прецених, че така е редно, излишно е да обяснявам защо (през ден има подобна тема в здравния)! Това прави ли ме неестествена майка? Родих секцио, защото имах няколко показания за това - нима това е направило раждането по-малко вълнуващо и истинско - в никакъв случай! Неестествено ли е майките, които ходят на работа за да осигурят по-добре детство и бъдеще на децата си и се налага да спрат с кърменето по-рано и да не могат да си позволят да се разхождат по цял ден с бебче на ръце и над гърне? Те какви са, изкуствени, неестествени, има ли някакво определение за тях?

# 173
  • София
Не се почесвай Grinning
Аз например за себе си смело мога да твърдя, че раждането, кърменето и отглеждането - дотук - са лесни.

значи, това е твоето призвание. може би пък за теб ваенето на глинени грънци би било трудно, образно казано... Wink
на един му върви математика, на друг - езици, знаем го от началното училище.

но нейсе, отклонихме се от темата за естествените неща.

# 174
Не се почесвай Grinning

нали говорим за естествени неща ....естествено с памперси, пералня, миксер и микровълнова е по- лесно ..... но живота е една борба ....дори цвете да отгледаш не е лесно

# 175
  • София
признай си- ако не беше форума щеше ли да кърмиш толкова дълго по най- трудния начин? Ако не беше информацията и подкрепата от форума? Педиатъра щеше да ти е единствения източник на информация и той щеше да каже- не се мъчи: дай АМ.

хм, това е една упорито насаждана заблуда в тези форуми - че всички педиатри априори са против кърменето и нищо не разбират, а кърменето е изобретено преди няколко години в този форум Simple Smile

# 176
Аз съм съгласна с secretgarden и не съм съгласна с Бу (ама че картинка - всъщност тази наистина е прекрасна!Wink)! Кърменето за мен е лесно, но за други може да не е! Но раждането не е, а отглеждането на дете - ами, не е! Айде сега! Изобщо, Sygnus, светът е такъв, че естественото става трудно, а не-естественото - лесно!

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 11:24 от jabushka

# 177
jam, мила, не всички, но болшинството. Аз също отдавна да съм спряла да кърмя ако не беше форума. Отдааавна педиатърката ми е казала да спирам "маминия калций".
Cygnus, съгласна съм и се самоцитирам:

Еееех, изпадаме в обсъждане на думичките:
Естествено и Лесно.
Аз пък мисля че за всеки е индивидуално.
Както казват че всеки има различен праг за болка...някой го боли от инжекция, друг- не.

newsm78 това за Бу Wink

За всеки думичките имат различна стойност и тежест.
Това не ни прави по- малко майки. Както няма "малко бременни".
Всички се опитваме да дадем най- доброто за детето си.

Ето на! Пак се изкуших да отговоря... Laughing

# 178
Цвете да се отгледа в къщи може и да е трудно, но в гората има много цветя. Simple Smile Просто естествените условия се променят, а с тях и ние. Представата ни за нормално и естествено, както и изискванията към нас и децата ни също.

# 179
значи, това е твоето призвание. може би пък за теб ваенето на глинени грънци би било трудно, образно казано... Wink
на един му върви математика, на друг - езици, знаем го от началното училище.
Именно. Потому и не е харашо да се обобщава с лека ръка кое е вярно и кое - не; кое е 'правилно' и кое - не.

Общи условия

Активация на акаунт