Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 45 008
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Пробиотик не взимам засега. Не виждам нужда към момента. Само витамините си пия. Гадене и повръщане бих могла да кажа, че са отминали. След 3 дни влизам и аз в 4м. Откъм храна все още месо не ми е топ избор, но салати, сладко, тестено и кисело ми е постоянно в менюто. Килограми засега не съм качила, но и с първата почнах да качвам към 4-5м.
Ние почнахме ремонт на стаята на малкия и ще го местим натам. Опитваме да сбутаме и хоум офис и тази седмица това ни е задачата. Набелязала съм вече кошара, преровила съм всякакви бебешки неща, които имаме и допълних съвсем малко неща. Сега чакам да започнат всякакви черни петъци и зимни намаления и да вземем 10-те неща на кръст. Дрехите само оставям за февруари и март. Имаме и от малкия, ще ни дадат кумовете и от племенницата ми. Някак като стана октомври и изведнъж си казах “Малеее времето лети”.

# 586
На мен ми се струва, че времето бавно се минава, да вече съм в 4ти месец от бременността, но го усещам като 20ти 😂. И аз почвам да набелязвам какво ще ни трябва, на нас ни е първо дете, така че ще взимаме абсолтно всичко, ще чакам намаления, не ме гонят сеуверия, че всичко трябва да се купува в последния момент и ще си взимам на далавера 😅. Очаквам и бебешкото изложение през октомври в Интер Експо. Сега чакам да дойде време за прегледа ми, който е чааак на 17ти. Вчера имах някакви пробождания, странни, не знам от растежа на матката ли са, не са ли, чудех се дали да не отида да ме погледнат.

# 587
Чакам да стане петък и да ида на ФМ, направо нямам търпение вече, защото сме решили, че след това ще споделим със семейството и приятелите ни (засега никой не знае).

Аз бях в търсене на лекар по каса както ме посъветва докторката ми в Токуда, но нямам успех. Бях в една поликлиника, където ме прегледаха на ехограф, който беше вероятно на възрастта на майка ми и самата докторка ми каза, че не знае дали ще преглежда след НГ, защото може и да се пенсионира. Анулира ми направлението и си казах, ок, ще звънна в Токуда да видя там да се запиша и по каса освен частно. Уви, предложиха ми час за 27.10, което ми е късно, тогава вече ще се гласим за серклаж.

Та сега съм 12 седмица и не съм пускала още нищо, не знам дали 23.10, когато съм си при моята не е прекалено късно, но не би трябвало, предполагам. Имам ПКК, ТСХ, витамин Д, витамин Б12 и други, след час съм на ендокринолог, та следим някои показатели, не съм съвсем "без надзор". ТСХ ми се беше качило първите седмици след теста, вдигна ми дозата, но сега е паднало до 0.4, което освен заради по-високата доза е и защото след 12 седмица като правило пада.

Но нямам пуснати Васерман, хепатит и ХИВ, микробиология и секрет. Като пратя на докторката резултатите от ФМ, ще я питам дали да не се видим по-рано, за да ми пусне тя всичко. Нейните съображения бяха да спестя едни пари и да минат през касата, но просто ще мина каквото мога през застраховател (който за съжаление има доста тъп пакет за проследяване на бременност в моя случай), и после ще си плащам. Каквото такова, бременността и раждането не са нещата, от които да пестя пари, при все, че съм избрала и Токуда.

# 588
Здравейте, 
Ето малко полезна информация за Бебемания 2023.
В Интер Експо Център,  20-22 октомври

Аз днес бях на преглед и доктора каза момче. Другта седмица на БХС ще видим дали ще потвърдят.
Залаганията вкъщи са 3 към 1, че ще е момче. Каката и баткото вече нямат търпение да разберат, за да се похвалят на приятелчетата си.

# 589
Току що и аз се връщам от преглед. Всичко е наред. Бебо е 69 грама и около 10 см. Едни 4 дни играят. Та термина ми не знам последно кой ще го гледат - 8, 10 или 12 април.
Мери му главичка, бедрена кост. Накрая го събудихме младежа и се ядоса и почна да шава.😁
Предписа ми витамини елевит, пусна ми доста изследвания. Източиха ми доста кръв. После урина и микробиологията.
Бъдещият татко е много нещастен, защото не успя да присъства, а и снимка не ми дадоха 😁 Отделно от това все ми пипа корема и иска бебето да го ритне. Ама дребосъчко е още малък.
Абе вас мериха ли ви таза в едно желязно приличащо на пергел? 😁
Имах доста въпроси, ама повечето забравих. Каза ми да пиша във вайбър, ако има нещо. Следващият преглед чак на 2 ноември. 😊

# 590
  • София
На мен ми мериха на предното раждане. Общо взето казаха “абе тесен е”, ама аз не съм и особено едра цялостно Grinning
А на някой преглед мериха ли ви кг, кръвно? С предната ще кажеш, че по това време ме бяха почнали, а сега с АГ ще се видим чак в 17гс. Аз вкъщи следя кръвното и кг де, ама и там уж трябва също.
Надявам се на следващия преглед вече да го усещам. Със задна плацента съм този път и уж по-рано започвало да се усеща. Нямам търпение да я видя госпожицата с акробатиките как ще е тогава. И се надявам вече и на ехографа да се види хубаво пола. Освен Вижъна искам видимо доказателство, че вече взех розова шапчица с ръкавички, ама искам да довърша списъка с линкове към набелязани неща 😆

# 591
На мен нищо не ми казаха за таза какво е премерила. Иначе кг, кръвно,, обиколка корем също измери. А от феталната пише плацента на предна стена. Това означава ли, че по-късно ще усетя движение на бебо?
Чудя се кога да запиша час за втората фетална морфология. Пише, че трябва между 31.10 и 24.11. Тогава ще се види пола със сигурност.

# 592
Мен също ме мериха  кг, обиколка, таз, седалище, корем. И кръвното ми измериха.
Аз съм си с малък таз и това си го знам от предната бременност.  Сега ми го потвърдиха.
Аз съм със задна плацента , при предишната бременност пак беше така.
Бебето усетих 14 г.с. предния път, така че и сега тогава очаквам.

# 593
Мен също ме мериха  кг, обиколка, таз, седалище, корем. И кръвното ми измериха.
Аз съм си с малък таз и това си го знам от предната бременност.  Сега ми го потвърдиха.
Аз съм със задна плацента , при предишната бременност пак беше така.
Бебето усетих 14 г.с. предния път, така че и сега тогава очаквам.
Много хубаво, аз съм 14+3дни и се оглеждам нещо да усетя , ама няма нищо 😀 никакви бълбукания, докосвания отвътре нищооо .. като знам, че има жени чак в 20 седмица усещат

# 594
Аз в понеделник усетих бълбукане и докато се усетя, че е бебчо то свърши 😅с предна плацента съм и аз.

# 595
  • София
С предишната бременност точно към 20гс усетих, тогава бях с предна плацента и АГ си ми каза, че ще е по-късно. Затова сега се надявам на поне 17гс, ама и до 20гс може и да чакам Grinning

При мен се усещат едни гъделичкания, но не са бебето, а по-скоро газове. Поне няма нищо общо с това, което беше първия път. Пък и в 14гс без ден (нищо, че вървя няколко дни напред) то още е прекалено малко и слабичко, че да успее да срита и да се усети.

# 596
Мина и моята ФМ. Имаме си здраво бебе!
Единствено ме притеснява, че съм с ниско разположена предна плацента. Силно се надявам да се вдигне.
С дъщеря ми бях със задна плацента и определено рано усетих бебето - някъде към 18г.с.

# 597
Мина и моята ФМ. Имаме си здраво бебе!
Единствено ме притеснява, че съм с ниско разположена предна плацента. Силно се надявам да се вдигне.
С дъщеря ми бях със задна плацента и определено рано усетих бебето - някъде към 18г.с.

И аз съм с задна плацента ниско долу. Докторът каза, че ще се вдигне .
Не се притеснявай, ще се намести.
И с предната бременност бях така и си изкарах до край без проблем ✌

# 598
И на мен също ми казаха, че на този етап е нормално още да е ниско и да не се притеснявам  Simple Smile

# 599
Момичета, идвам с малко странен въпрос. Утре е първия ми скрининг, 12гс + 4дни. С какъв ехограф гледат - коремен или вагинален? Извинявам се за глупавия въпрос, но си нямам никаква представа. Много се вълнувам, но и се притеснявам и стискам палци с бебчо всичко да е наред…

Общи условия

Активация на акаунт