Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 45 168
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Ано всичко е наред. Според мен при пренатест просто няма смисъл и бхс. Гадно, но няма какво друго освен да изчакаш.

# 571
Здравей, аз съм от мартенските мами, но искам да те успокоя, че щом НТ е под 3, най-вероятно всичко ще е наред. БХС е статистическо изследване и затова АГ не ти го е препоръчал. Можеш да видиш как в резултатите на момичетата пише <= 3. Хубаво е, че сте пуснали и генетичен тест, опитай да си спокойна, наистина сигурно всичко ще е наред. Следващата стъпка ще е да се следи НТ и ще ти препоръчат още една морфология около 20 г.с (или дори по-рано). Успех, бебчето ще е здраво, сигурна съм! ❤️

Здравейте мамчета, на мен също ми е първа бременност и честно казано все още доста от нещата не са ми познати, гледам и да не се филмирам прекалено. В 12+5 съм и в понеделник си направих пренатест (по моя лична преценка), но онзи ден на фетална морфология ми съобщиха, че нухалната транслусенция на бебчето е завишена 2.8мм и сегаа няма спокойствие за мен.. Пренатеста ми ще е готов другата седмица, а следящия ми АГ, не ми е препоръчвал да правя БХС иии много се чудя какво да правя. Има ли някой в подобна ситуация илии препоръка, ще съм много благодарна!
    Успешна бременност и здрави бебчета!!!

# 572
    И аз се включвам. Днес дадох кръв за Вижън тест, очаквам резултата и се надявам всичко да е наред. Следващата седмица ми е и ФМ.
    Иначе сега съм 10+6. Определено вече се чувствам по-добре и по-жизнена! Simple Smile

# 573
    И моите резултати от БХС излязоха и ни е здраво бебчето.😊🥳

# 574
    • София
    По принцип втората ФМ си е точно около 18-20гс и си се прави от всички. При нея например на синът ми откриха проблем в сърцето, който се наблюдаваше и вече на 3та ФМ се установи, че се е оправил. Третата не всички я правят, която е някъде около 32гс. БХС точно за това няма да помогне, там по-скоро може да се видят PAPP и ЧХГ и да се изчислят другите рискове (не синдромите), които се покриват от изследването.

Firsttimemommy, щом си пуснала пренатален тест значи скоро ще се видят нещата как са. Пожелавам всичко да е наред! Ако ще се почувстваш по-спокойно направи още някъде ФМ. Все пак е важна и точността на специалиста, който прави измерванията и да трепне леко ръката може да доведе до отклонение.

# 575
    • Пловдив
    И при нас ФМ мина, казаха, че всичко е наред с бебето и ще чакаме момченце . Много се зарадвахме, макар че честно казано се надявахме на момиченце. Щастлива съм, че доктора каза, че всичко е наред и се развива нормално. @JayRay би ли разказала за объркването на пола в 12гс, стана ми много интересно?
    Ние бяхме при д-р Борис Стоилов в гр.Пловдив и сме изключително доволни както от отношението, така и прегледа, отделенето внимание, обстановката и всичко. Записахме час и за следващата ФМ там. Спокойствието, с което си тръгнахме от прегледа там ни отказа да правим каквито и да било пренатални тестове за момента.
    Единственото, което ме притесни от целия преглед е, че ми казаха, че има риск да развия гестационен диабет на по-късен етап. Ако има и други бъдещи мами с подобна "новина" ще се радвам да обсъдим Simple Smile
    Аз съм при него на 16.10, подозирам, че при мен пак ще бъде висок риск от прееклампсия, както с малкия. Имам ИР, та и риск от гестационен диабет съществува, просто трябва да се храним разумно и да не ядем сладко, тестено, да не се "хранил за двама", движение също.

# 576
    Здравей, аз съм от мартенските мами, но искам да те успокоя, че щом НТ е под 3, най-вероятно всичко ще е наред. БХС е статистическо изследване и затова АГ не ти го е препоръчал. Можеш да видиш как в резултатите на момичетата пише <= 3. Хубаво е, че сте пуснали и генетичен тест, опитай да си спокойна, наистина сигурно всичко ще е наред. Следващата стъпка ще е да се следи НТ и ще ти препоръчат още една морфология около 20 г.с (или дори по-рано). Успех, бебчето ще е здраво, сигурна съм! ❤

Благодаря много за успокоението! Чакам с нетърпение(но малко по спокойно) резултатите в понеделник, шашкам се много защото навсякъде четох противоречиви мнения, някои казват до 3 е нормално други до 2.5 и тн…
    Но е много хубаво да чуеш положителни мнения!
    Много щастливо и здраво бебче и на вас! ❤

# 577
    Аз в понеделник съм при д-р Стоилов.
    С първата бременност нямах висок риск нито от прееклампсия, нито от гестационна диабет. Факт е обаче, че качих 26кг за цялата бременност заради лежането от скъсената шийка и за капак без серклаж.
    Бавно си върнах килограмите преди бременността, но преживях доста тежки житейски моменти - и оттам ИР.
    До преди да забременея сега се борих с ИР. Бях с инсулин на гладно 15, започнах диета и свалих около 15 кг за 6 месеца. Преди да забременея инсулина беше 5, както и гликирания хемоглобин и глюкозата бяха в идеални граници.
    Но сега... вече 12г.с. и съм + 4 килограма. Няма да лъжа - посягам и към тестено и към захар. В малки количества, но си позволявам... и ми е много съвестно.

# 578
    Здравейте, момичета! Включвам се и аз за първи път.Първа бременност, вече съм почти в 13г.с., но бебето расте малко по-голямо, термин 31 март, излязоха и Вижън теста и на ФМ всичко беше наред, ще си имаме мъж. Желая на всички лека бременност и само приятни емоции! Имам въпрос, в момента върлува ужасен вирус температура, повръщане и диария, пия витамини Биозин мама и Елевит, но някоя от вас приема ли е  и пробиотик превантивно?Не искам да съм от параноичните мами и жени като цяло, но се притеснявам се понеже аз вече бях веднъж болна около 8 г.с., около месец повръщах от бременността и сега ми тракат зъбите да не ми дойде и това на главата.

Аз пия пробиотик от преди бременността и сега пия, когато не повръщам. За мен това е една от най-полезните практики и гледам да си я следвам.

Дами, не съм се включвала от много време, та да се отчета, че съм жива. Почна се всичко преди 2-3 седмици - гадене, повръщане, неядене, непиене на вода... Знаете как е. Досега бяхме на 2 прегледа. На първия се видя биещо сърчице, а на втория ни го пуснаха и да го чуем. С късна овулация съм и малкото е успяло да навакса 9 дни растеж, та вече си върви по термин на цикъл - очакваме го 22-29.04. и официално съм спокойна в априлската група, хаха. ФМ записах за 20.10 преди доста време (грубо изчислявах да съм в 12г.с. независимо по овулация или цикъл се водя), при д-р Павлова. За пола - имам много силно усещане, че чакаме момиче, но ще видим.. Заченато е точно на овулация и най-логично е мъжете да са показали скорост Grinning

# 579
    Относно пробиотиците - и аз пия. Преди да отида на ФМ пиех Лактафлор, защото си го пиех и преди да забременея и съм много доволна от него. Все пак като разбрах, че ще ставам мама прочетох и листовката и там също пише, че е ОК за бременни. След ФМ  ми препоръчаха пробиотиицте на Джеймисън 10 billion, заради риска от ГД. Сега съм на тях, но все още не мога да изкажа мнение.
    И двата ги пия/пиех веднъж дневно, въпреки че за първите се препоръчва три пъти на ден.
    За храненето въобще не искам да споделям, направо си ме е срам. Истината е, че без въглехидрат въобще не сядам на масата. Месото и салатите в момента ме отблъсктват (с малки изключения) и друго освен тестени,картофи, ориз не ми се яде Sad единственото хубаво е, че поне за сега не качвам килограми, което много ме изнендва
    Относно болничните - вие ли си поискахте от АГ или тя ви предложи? Моята си мълчи, пък мисля вече да излизам, а малко ме е срам да й кажа

# 580
    Моята АГ ми предложи болничен, но аз се чувствам добре , а и в предвид работата ми, без мен не става 🤣. Аз пия на Джеймисън витамините за бременни, нямам впечатления още от тях. Гледам да съм активна, но ми е трудно. Вече съм в 4-ти месец, някаква осезаема разлика не намирам, все ми е изморено и ме мързи, може би апетита ми се увеличи, даже съм качила първия си килограм. Вие как се чувствате?

# 581
    При мен събота и неделя ми е отпуснато и се чудя само как да полегна, а през седмицата се мобилизирам и имам енергия. Като се има предвид, че съм с първолаци.

# 582
    И аз си чакам регистрацията и прегледа във вторник. Трябва да съм в началото на 14 седмица - 4 месец. Предполагам, че тогава ще ми пусне изследвания и предпише витамини. Фолиевата я спрях преди седмица на своя глава.
    Апетитът ми се възвръща, но главно тестени неща, сандвичи и манджи. Сладко все още не ям. Притесняват ме килограмите. 1.68 съм висока. Забременях 72 кг, определено малко над нормата и с отпуснато коремче. Днес съм 69, въпреки, че не съм повръщала, само от липсата на сладко слабея🤔 Коремчето сякаш започва да се оформя, гънката на линията на пъпа се издува, а аз грам не съм качила.

# 583
    Аз се чувствам много по-добре.
    Днес влизам в 12г.с. Нямам гадене и повръщане, но и апетита ми все още не е голям.
    Аз като tuti123 забременях 72, свлих до 66, а сега съм 67 кг. Добре се чувствам с тези килограми. Надявам се да не наедрявам много с тази бременност.
    Предният път качих много и накрая ми беше много тежко и трудно.
    Като мина БХС мисля да започна вече с леки тренировки, за да се поддържам.
    На мен репро лекарката ми се накара ,че съм си записала час в Марковс за скрининга и ме накара да го откажа в полза на Оскар клиник, та сега ще ходя там на 10 октомври.

# 584
    Аз заформям коремче вече. Явно е вярно, че при втора бременност проличава по-рано. Като се има предвид, че аз дори и диастазата не прибрах след първото ми дете. Живот и здраве - другото лято ще помисля и за диастазата.
    Вчера си накупих дрехи за бременни, макар че пазя няколко чифта дънки от първия път. Честно ви казвам - няма по-удобни дрехи! Grinning

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 05:24 от Tanq25

Общи условия

Активация на акаунт