Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 45 188
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте днес и аз влизам в 13 г.с, минах БХС, изследванията са наред. Малко желязото е занижено, но продъжава да ми се гади от месо. Приятно бременеене 🔆

# 556
Въпрос - за влизане в 13та седмица се счита 12+ нещо , нали така ? Например 12+1 е началото на 13та , съответно 13+1 на 14та и тн? Малко ми е объркващо … 🤭

# 557
Въпрос - за влизане в 13та седмица се счита 12+ нещо , нали така ? Например 12+1 е началото на 13та , съответно 13+1 на 14та и тн? Малко ми е объркващо … 🤭

В повечето приложения и мисля, че и докторите ги смятат така - при навършване на седмицата т.е 12 и 2 дни си е 12гс, а вече 13гс е 13 и 1 ден.

# 558
Моята лекарка също така ми го обясни 12+1 означавало че съм приключила 12та и влизам в 13та.
Ама по всички приложения си 12та си е 12та.

# 559
  • София
На мен в амбулаторния лист, ако са вписали например 10+5 в описанието в едната част, сумарно пишат 11гс на това в коя седмица е правен прегледа. Приложенията смятат различно, зависи кое се ползва. Някои закръглят, някои показват седмица + дните.

# 560
По-назад коментирахте беседите за родители в Токуда. През 2021ва при първата ми бременност ходих на почти всички и сега си погледнах тефтера, имам записки от 2 от тях. Слагам ги в скрит текст, ако на някой му е интересно:

Скрит текст:

липсва ми снимка за 4-6 месец

# 561
  • София
Супер, много полезни записки, браво Simple Smile

Имам клипче как се прави тоалет на новороденото, една от акушерките в болницата демонстрира на бебето на жената, с която бяхме в една стая. Беше полезно и ни помогна много и на мен и на таткото, когато вече си бяхме вкъщи.

Бих споделила, но може би не тук, а във ФБ групата.

По-назад коментирахте беседите за родители в Токуда. През 2021ва при първата ми бременност ходих на почти всички и сега си погледнах тефтера, имам записки от 2 от тях. Слагам ги в скрит текст, ако на някой му е интересно:

Скрит текст:

липсва ми снимка за 4-6 месец

# 562
Здравейте, бихте ли споделили Фейсбук групата как се казва? Благодаря!

# 563
Включвам се и аз ❤ ще бъда нова мама, с биохимична и кухо яйце зад гърба си, но с вярата, че 3 ще ми е на късмет 🍀

# 564
И моя БХС излезе :

Има ли тук някоя компетентна дама, която може да ми каже как са нещата Simple Smile ? Нищо не разбирам.

# 565
  • София
Едит и допълвам: никъде не виждам рисковете за прееклампсия, допълнително ли ги казват? При мен изглеждаше по-различно БХС с първата бременност и имаше изчислени такива данни. Сега очаквам пак да има като слушах АГ, но ще ходя или утре, или в сряда да взема документа на хартия, че може само в определени дни и часове и трябва да е на място в определен кабинет.

На мен ми се струва ок, поне не виждам някакви ниски съотношения тип 1:90, които биха ме притеснили мен (че не знаеш дали си този 1, или част от тези 90). Но то това е статистика де. Биохимичните и УЗ показатели ми се струват в норма като сравнявам с моите, много подобни са.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 09:53 от JayRay

# 566
Здравейте, и аз да се отчета, че преди малко давах кръв за vision пакета. Дано да излязат резултатите до началото на другата седмица.
Феталната ще ми е след 10 дни  и вече почвам да се притеснявам дали всичко е наред. Като си спомням с предната бременност какви притеснения бяха докато мине тази ФМ. 😔

Още не съм се правила от тоя прословутия вирус със сополите, гърлото и темп. Няма отдавна темп и гърло бол и тази хрема и отпадналост все още се чувствам болна вече 7 дни. Дано с бебето всичко да е наред, че за преглед след боледуване то се очертава чак ФМ.

# 567
Здравейте мамчета, на мен също ми е първа бременност и честно казано все още доста от нещата не са ми познати, гледам и да не се филмирам прекалено. В 12+5 съм и в понеделник си направих пренатест (по моя лична преценка), но онзи ден на фетална морфология ми съобщиха, че нухалната транслусенция на бебчето е завишена 2.8мм и сегаа няма спокойствие за мен.. Пренатеста ми ще е готов другата седмица, а следящия ми АГ, не ми е препоръчвал да правя БХС иии много се чудя какво да правя. Има ли някой в подобна ситуация илии препоръка, ще съм много благодарна!
Успешна бременност и здрави бебчета!!!

# 568
  • София
И на мен ми се струват окей резултатите от БХС. Моя изглеждаше малко по-различно, но си спомням, че за синдромите беше нещо подобно - 1:100000, а за Даун по-малко съотношение. Тогава бях на 34 год. Сега не ми се мисли как ще изглежда БХС-то.

Момичета, днес получих резултатите от изследванията на кръв и урина и имам завишено СУЕ.

И левкоцити в урината, което май не е добре и подсказва за възпалителен процес.

Действително ходя често до тоалетната, но не ме боли нищо, нямам парене и тн. Изключвам да е цистит. За жалост АГ-то ми е в чужбина без телефон до края на тази седмица. Според вас трябва ли да отида някъде на дежурен или да я изчакам?

# 569
Здравейте мамчета, на мен също ми е първа бременност и честно казано все още доста от нещата не са ми познати, гледам и да не се филмирам прекалено. В 12+5 съм и в понеделник си направих пренатест (по моя лична преценка), но онзи ден на фетална морфология ми съобщиха, че нухалната транслусенция на бебчето е завишена 2.8мм и сегаа няма спокойствие за мен.. Пренатеста ми ще е готов другата седмица, а следящия ми АГ, не ми е препоръчвал да правя БХС иии много се чудя какво да правя. Има ли някой в подобна ситуация илии препоръка, ще съм много благодарна!
Успешна бременност и здрави бебчета!!!

Съжалявам, че минаваш през тези тревоги! Стискам палци всичко да е топ на пренатеста!

Общи условия

Активация на акаунт