Всичко за всички марки гел лакове - тема 50

• 26 942
  • 735
  •   2
Отговори
# 420
Нормално да започне да се разслоява, когато почти няма продукт на нея. И моите четки на обизмаслители и праймери понякога се разделят на 2, когато няма продукт, просто слагам отново в продукта и се оправят.

# 421
Пробвах и така, но ми напластява предостатъчно продукт на нокътя и всичко се олива.  Като отцедя четката също се разлиства.

# 422
момичета вчера се случи нещо мнооооого странно! Лакирам се аз и нарочно слагам лаковете зад лампата , за да не се полимерилизират лаковете, нали има такава опасност.. и съм сложила обаче четката на лака обърната наобратно за малко.. и тя се беше втвърдила .. не знам как се случи това
Ето така я бях оставила:

# 423
  • Шумен
Имам на клареса и цветове и топ и база,такива четки нямам,всички са хубави 🤔

# 424
Щипалка, ако влиза директна слънчева светлина в помещевието също втвърдява геловете.

# 425
Печеше леко от прозореца да, но сякаш не засягаше лаковете , явно е.. няма вече оправия четката нали?

# 426
Аз съм си оправяла четки като ги увия в тампон с течност за сваляне на гел лак

# 427
И аз опитах да оправя веднъж изпечена четка с увиване в ацетон. Направо се разпадна, разтопи се цялата. Joy Пробвай, но е възможно да стане и по-зле, но пък и сега е достатъчно зле, щом не става за ползване, така че нищо не губиш.

# 428
Да си похваля предния лак, че ме съмняваше да издържи за сватбата, но взе, че издържа. Много се зарадвах, че няма да ми се налага под напрежение да го преправям в последния момент.
Вчера го махнах, както и изграждането с полигел и направих един изчистен френски. Ноктите доста ми бяха пораснали, носеше ми се нещо изчистено, че предния си беше по-ярък и винаги след нещо ярко, слагам нещо по-неутрално.
Скрит текст:

# 429
Печеше леко от прозореца да, но сякаш не засягаше лаковете , явно е.. няма вече оправия четката нали?

Не си играйте да я оправяте. Вижте от такава марка дали имате лак, който е на свършване или вече не ползвате и вземете неговата четка. Другия вариант е с тази четка да си затваряте шишенцето лак (може да извадите бялата част с четката и да остане само капачката) и когато се лагирате с този лак да ползвате просто четка от друг лак. Вадите я, избърсвате я добре в суха салфетка без власинки (домакинската хартия е идеална за случая) и се лакирате. След като приключите, отново избърсвате добре тази четка и я връщате в оригиналното ѝ шишенце. Малко е играчка, но е решение.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 22:13 от Bistra G

# 430
Здравейте обмислям покупка на печка и основните неща за маникюр у дома
Много бих се радвала ако споделите какво да си купя и как да направя тази плетка

Прочетох и въведението но не успях да разбера кои модел е най-добър sun x но виждам че има доста модели
Имаш няколко опции - или да вземеш готов комплект от читавите(на семилак или от сйата на еленаарт с лампа.
https://elenaartnails.com/store/komplekt-gel-lak-vk-schi/
https://makeup.bg/product/713220/
 Другият е да вземеш лампа отделно и да набавиш другите неща.
Лампа на прилична цена до 30 лв има в емаг Sunone, SunX. КОгато упуваш лампа трябва да има 30 светодиода поне. Гледай и цената на доставка. Други хубави лампи в бюджетна категория са Sunx5max, sunx5plus. Sun5 не взимай има само 24 светодиодаа и мъртва точка.
https://www.emag.bg/led-lampa-za-nokti-sunone-double-light-led-4 … 043/pd/DFDJ2YMBM/
https://www.emag.bg/lampa-za-manikjur-sun-kombinirana-54w-uv-led … 4w/pd/D1QVBVMBM/?
Ако търсиш бюджетни лакове можеш да вземеш клареса от мейкъп. Друг вариант е за започващи(според мен) от нейлмастершоп да купиш дехидратор, бонд, база, цветове и топ. Там реално макри като Коди струват към 5-6 долара, а тук са 20+лв. Имат доставка за потъчки под 100 долара 10 долара, които са 5+ продукта се разпределят добре и пак е по-изгодно от тук, за 100+ долара е безплатнадоставката. Можеш да вземеш от там kodi, pnb, komilfo, oxxi, fox. Коди и pnb от лично впечатление са хубави марки. Иначе Есмералда е качвала примерен списък с продукти от мейкъп, който излиза около 30 лв., а на клареса като за начинаещ са не лоши продукти.
https://bg-mam.ma/p/1570186/46747786

Ефект пуловерче се прави с акрилна пудра. Аз замесвам малко цвета на гел лака с твърд гел, за да не се разтича и рисувам, после се ръси акрилната пудра и се пече.
Ето клип на Полинка нагледно:
https://www.youtube.com/watch?v=x5dckHyPER0

Четката е опечена. Това, че е зад лампата не е гаранция! Всичко да е затворено! Ако ще рисувате си взимате палитра, пластмасово капаче, някъде капвате капка и другото се затваря иначе пак е фира. Писала съм няколко пъти как съм си съсипвала така чеките за декорация по същия начин. И да, ако се лакирате през деня отивате в тъмен ъгъл, пускате щори и се лакирате на тъмно иначе пак има шанс да се скапят продукти. Аз съм топила съсипани четки в течност с дни и пак няма оправия. Вече полимеризирана четката може да скапе останалият продукт. Ако има някоя стара четка или лак с подобна, който не се ползва мого и е останал на страна, може да се вземе четката.
Рени, кога ти се получи така на кожата? Възможно е да не е алергия,а и лампата да ти е прекалено силна-и това го е имало тук, но няма как да знаем със сигурност. Стискам палци да е всиччко наред. Това, че си ходила на маникюр дълго време не е гаранция, защото алергиите действат с натрупване и ако дълго време маникюристките са те правили с по-кофти продукти и си имала отворени рани при почистване на кожи и после са нанасяли продукт с времето се натрушпва и развива и за жалост може да си нацелила къста клечка при първи маникюр удома вече да е дошло време да се отключи. Виж на първа страница има линкове на няколко истории на момичета, които са се справили с алергии.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 15:09 от karmilla

# 431

Зарибих се по базите и аз Simple Smile))Много бързо става и си е благодат направо.Естествено със свалянето се забавих един час и 15 минути.Дали да не си взема червена насечка или да потренирам още малко с жълтата?

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 18:47 от Stiliyana Tomova 706487

# 432
Кармила , благодаря ти много!
от бързане така става Sad( Ще внимавам вече
Момичета качвате страхотни маникюри , аз се лакирах с млечния цвят на клареса ,обещах да дам отзив, амииии какво да ви кажа Ок е за парите , нанесох 2 пъти , но трябваше 3 за по- голяма плътност. Не е лош

# 433
Здравейте, момичета!

Предполагам въпросът ми не е за тук, но до момента не успях да намеря конкретен отговор, дори от маникюрист.
Та, ходя на гел - лак и от известно време започват да ми забират ноктите встрани под нокътната плочка. Това не не случва веднага след посещението в салона, а доста след това. Може да мине седмица, а може и да са две-три. Почти на едни и същи пръсти ми се случва. Ходила съм в различни салони. Мислех, че може да е от инструментите или пък от дълбокото изпиляване и рязане на кожи. Също така забелязах, че ми пилят ноктите по дължината на плочката от двете й страни. Не знам има ли общо, но се опитвам да дам насоки, за да успее някой да даде съвет какво да ги правя, за да спра процеса.

# 434
Ето днешното изграждане - 4 часа точно. Беше ми доста трудно, моделът беше с доста суха и напукана кожа, но същевременно тънка и прозрачна. Имаше много за чистене и рязане 😅. Освен това нокътните плочки имаха много неправилна форма, безименния и малкия растяха силно нагоре, другите някак на една страна, трябваше доста да режа шаблоните и да напасвам, но стана. Има забележки, останала кутикула, която не смеех да изчистя с ел. пилата, защото кожата всеки момент щеше да кръвне, и я оставих така. Ако се почиства по-често ще се оправи. Гелът за изграждане е на Thuya professional, ши лак и топ - CND. 😊

Общи условия

Активация на акаунт