Всичко за всички марки гел лакове - тема 50

• 26 946
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Ifchetu качи снимка, за да добием престава за какво става въпрос.

# 436
Ifchetu качи снимка, за да добием престава за какво става въпрос.

Не се  вижда, понеже вече минава. Но зачервената част е мястото, на които забира.

# 437
При почистването на кожичките явно са задълбали повече и там се възпалява. След няколко дни ти се образува гной, защото дори да не се вижда рана целостта на кожата се нарушава, намесват се бактерии и се получава така наречената паронихия. А това минава бавно и понякога става хронична. Ако всеки път след маникюр ти се появява на едни и същи пръсти явно е тип хронична и всеки път след почистване на кожичките там се възобновява възпалението. За следващите ти маникюри предупреди там да не работят с ел. пила, за да могат да зараснат ноктите хубаво. Преди време имах такъв проблем на един пръст от прекалено много почистване на кожичките и спасение видях с един ветеринарен крем Рефригеранс. Може да го пробваш ако още имаш възпаление и те боли.

# 438
Да, препилени са точките на растеж(там има едно беличко, което много хора бъркат с кожа и държат много да пилят там, а не трябва да се бара) и това се случва и при "опил" с пила т.е. при оформянето на ноктите с хартиената пила при неправилна "поза" на пилата. А реално може и с ел. пила да се случи, но редовно се получава и при оформяне и агресивно ръчкане. Скоро бях попаднала точно на такъв клип как да се държи и пр. И както Гарнитура ти е написала, ако се случва редовно ще забира и може и хрочнично да стане. Като цяло имам забележки към маникюра, особено предвид че е от "професионалист". Има страхотни отслойки, които според мен при дпбре подготвена нокътна плочка не трябва да се случват, независимо от израстването или трябва да са доста по-малки, ако е направено добре. Грубо е работено и ги предупреди или потърси друг професионалист. Това в  домашни условия от липса на знание да се случи повече ще го приема, но в случая става дума за услуга, която заплащаш  и здраве. Ако често се препилва и закача там може до доведе и до онихолиза(сваляне на усмивката като нокътя се отлепва от леглото). Не е хубаво и прекалено дълбоко да се ръчкат кожи, разбирам желанието на маикюристите да го правят, защото така ги учат, но трябва да се преценява кой как и защо. Имаме съфорумка, Принцесата, която само малко да я клъцнат и теква кръв и е разказвала как не дава да и режат кожи и среща масово неразбиранеот разни "професионалистки", които и обясняват че просто не е направено направилно и после "олеле". Ако ходи на маникюр не дава да и пипат кожите и това е. Можеш да помолиш да не ти ги барат много и да чистят основно птеригиум лекичко без излизшно пилене и кълцене, за да мине. Реално аз без гел лак започвам да имам страшни кожи - меки, залепнали по нокътя и се цепят по ъглите, но коогато съм с гел лак съвсем малко кожи имам. Като работя с пилата нямам особено какво да режа и основно почиствам добре плочката, за да нямам отслоявания. Няма нужда от отлкова ръчкане и рязане, особено като сега имаш проблем. Предупреди ги, за да не се задълбочава и да става много по-зле.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 21:06 от karmilla

# 439
На мен ми пристигна новия безопасен накрайник, за който мислех, че ще е по-тънък от стария ми. Може би има малка разлика, но не достатъчна. Малко по-дълъг е. Иначе като цяло е хубав, добре почиства, но стария ми харесва повече. Новият е в дясно.

# 440
Гарнитура, ти от къде го поръча? Съни беше споделила за неин от али, който на снимката изглеждаше толкова фин и малък като този от зъблекарския сайт. Между двата единствената разлика, която виждам е, че единият е малко по-дълъг на диаметър са ми еднакви по снимка.
Море, супер маникюр си направила! Я разкажи как мина първият инфарктен ден? Надявам се всичко да е било точно!

# 441
И двата са ми от Али. Фини са, може би на предната снимка изглеждат големи, защото съм ги приближила много. Ако от зъболекарския са по-фини освен да взема и от там един. Ето ги на фона на тънък пламък.

# 442
Моят ми изглежда по-дребен. За жалост го нямам сниман на фона на пламък. Сега ще потърся снимка и ще покажа, но Съни беше намерила някакъв от али, който на снимка ми се стори по-дбребен. Ще намеря снимките и ще едитна поста.
Ето го моят и на втората снимка пламък и топче:

Ето на Съни от али:

На фона е на други накрайници и не мога баш да преценя, но в магазина от който го е взела мисля пишеше и диаметър. Ако на  твоя също пише може да сравниш.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 19:58 от karmilla

# 443
Да, сега се сещам за твоя. Той е от другия тип безопасен, с 4 ръбчета. Може и такъв да си взема. Напоследък и аз започнах само да се чудя какво да си купя и да оглеждам и неща, които вече имам и не ми трябват повече. Заразили сте ме 😂 Ако нямам пратка от Алито или Шейн, която да чакам и ми е едно такова празно 😂

# 444
При вас на клареса четката такава ли е ? Егати боклука.

Моята е същата

Моята четка е същата...

# 445
Интересното е, че в зъболекарския сайт този с по-фина насечка(жълт) е с повече ръбчета, а по-грубите са с по-малко.
Моята на клареса се разделяше само на 2 като остане без продукт по нея, чак толкова рошава не е ставала. И с на Палу така става като свърши, но леко разделяне по средата има, не стърчи на вси страни.

# 446
Благодаря за съветите, момичета!

Като цяло ми се наложи да сменя няколко маникюристки и до момента не съм попаднала на правилната. Може и да се почина скоро от гел -лака, за да могат да се успокоят ноктите, тъй като дори като ги режя и съм без лак започва да забира на определен пръст. Явно е станало хронично, пръстите са едни и същи, като този път още един се включи Sad

# 447
Аз много здраво препилих на едно място днес и се наложи да сложа парче от пакетче чай. Взех си нови накрайници за сваляне, препилих със зелен керамичен на дясната ръка, естествено, тъй като с лявата съм по-несръчна. Когато ми пари при сваляне каква беше грешката - силни обороти, метод на сваляне, или неправилен накрайник ?
Иначе си сложих новата потал база, но ще снимам утре на слънце.

# 448
Ами МРЪН за този цвят на Palu и бранда като цяло..първо отново се измъчих с доста разтичане, а не е като да се лакирам от вчера.
Страшно течен и “балончест” се и като бонус видях леко набръчкване на показалеца и бутнах с мисълта,че матовия топ на Нес ме е предал,а гадината най-нагло се обели и сега трябва пак да го оправям..
Това му беше последния шанс..

Цветът е М1,а маникюрът ми е незавършен

# 449
Иначе пък маникюрът се е получил много красив. Синият цвят особено много ми харесва. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт