Всичко за всички марки гел лакове - тема 50

• 26 950
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Обичах, много красиви нокти и маникюр наистина! Някой беше питал за каучуковата база на Палу. Мога да я сравня само с тази на Коди, понеже само двете имам. На Palu повече ми харесва, защото е по-гъста и по-лесно изравнявам с нея, на Коди се разтича повече. И на мен ми се е случвало леко на места да ми запари при пилене, а не виждам да я препилено, но може би да е било много близо до самия нокът.

# 451
При мен паренето се получава, когато съм с червена насечка и поостарял накрайник и натисна малко повече. Обяснявам си го с по-високото триене, което се получава.
При по-груба насечка, и по-нов накрайник не ми се получава, но пак много внимавам да не натисна.

# 452
Парене също се получава ако се повтори няколко пъти на едно място и се задържи дълго. За това се съветва да се минава с бързи, леки, ненатсикащи движения. Ако се наложи може да се мине отново, но да не с задържа и не е задължително вендана.
Лана, според мен при теб се е случило като съвкупност - нов накрайник с груба насечка на недоминантна ръка, което предполага малко по-тромава техника. Зелен по принцип си е доста силен накрайник и трябва да се внимава много.  Есмералда сваля със зелен, но тя си има много пит, изкаран курс. Аз лично ползвам зелен само от тези 5 в 1, защщото те са доста по-фини от царевица и чадър, иначе не смея да ползвам таккава насечка, защото е по-груба и предпочитам да не рискувам.

# 453
Пресен от снощи, поиграх си с броката, но като за първи опит, смятам че е добре.
Claresa shake 5, Kodi opal 04, Claresa full glitter 2

# 454
Аз забравих да ви се похваля как с 5 в 1 накрайник със синя насечка преди няколко дни, като си правих маникюра, успях да си препиля една много гадна линия на нокътя, като свалях лака близо до кутикулата. Понеже тези накрайници са с остър, а не заоблен край, явно съм ноклонила леко в опит да махна лака точно там и бум - резка. По-бавно свалям, не са ми удобни, възможността да се нараниш е по-голяма заради острите ръбове, повече шансове няма да им давам.

Не е моя снимката, но пускам за референция да видите за какво говоря:

За мен е необяснимо как тези накрайници ги ползват и за почистване на кутикула, като за части от секундата могат да резнат по много кофти начин нокът, та представям си какво ли става с кожа.

# 455
  • София
Новият ми. Нещо не съм дописала, исках да кажа, че пак са изградени с удължители.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 16:05 от Elena_of_Avalor

# 456
Благодаря за съветите, момичета!

Като цяло ми се наложи да сменя няколко маникюристки и до момента не съм попаднала на правилната. Може и да се почина скоро от гел -лака, за да могат да се успокоят ноктите, тъй като дори като ги режя и съм без лак започва да забира на определен пръст. Явно е станало хронично, пръстите са едни и същи, като този път още един се включи Sad

Оставете ноктите без покритие. Може да си вземете мъничка разфасовка гентамицин за мазане и да мажете няколко дни сутрин и вечер. След това просто мажете с масло от чаено дърво.

# 457
Какъв цвят фреза препоръчвате за напълно начинаещ като мен за почистване на кутикули и съответно цвят фреза за премахване на гел лак? Възможно най-щадящите като за начало.

# 458
За сваляне на гел лак върху тънка подложка от база препоръчвам да започнеш с керамична фреза с жълта насечка (супер фина) или червена насечка (фина).
За обработка на кутикули също с диамантена фреза тип пламък с червена насечка (жълта по-трудно се намира, но някои продавачи в Али имат и такива).

# 459
Благодаря ти! На колко оборота е добре да настроя пилата, ако има механични такива.

# 460
Есмералда, много лошо! Съжаляма много, че се е получило така Sad
Аз на педикюра хванах какво имат предвид за чистене на кутикули, но реално е американски тип чистенее и резултатът не е задоволителен. Иначе това до кожа не си го представям.
mountain_crystal , гел лак се сваля на максилални обороти, но ако не се чувстваш уверена можеш да намалиш 4-5хил оборота да речем, защото ако е прекалено бавно пак не е добре.
Кутикули се чистят м/у 8 и 11 хил оборота някъде. Аз си ги слагам средно на 9-10. Можеш да видиш за безопасния накрайник също за всеки случай, който е за кутикули.

# 461
Аз свалям продукт на 28-30 000 оборота, почиствам кутикули с пламък на 15 000 и минавам с топче на 8-9 000 оборота.

Кармилла, случват се и такива неща, само на един нокът е, така че не е драма, но този накрайник определено отива в кофата, защото освен всичко друго, и много кофти се запушва с прах и трудно се чисти.

# 462
Добре де, аз защо не мога да се оправя с тези кутикули? Пилата ми е като тази, която Обичах показа малко по назад, кръглата черна. Фрезите ми са от Али, всички съм ги поръчвала след препоръки от тук.  Пилата би трябвало да е ок, фрезите и те. Правя всичко уж както съм гледала на клипчета. Довечера пак ще пробвам и ще видя занапред дали ще се мъча Sweat
А иначе, вече започнах с поръчките на коледни и новогодишни ваденки от Али Joy Щот нали си нямам Sweat Smile

# 463
  • Мюнхен
Минавам да се разпиша и аз с класически червен маникюр от вчера: Neonail Quick Off Pre-Base + Hard Base + Sexy Red + Top Shine Bright. Пила нямам, нямам намерение и да си взимам май, че имах доста горчив опит с маникюристка преди време, а и без нея докарвам резултат ала руски маникюр. Essence Cuticle Remover + метален инструмент за избутване + ножичка = същата работа.

P.S: Лака свалям с течност, не ми отнема повече от 10 минути на ръка и за момента щети по ноктите не съм забелязала. Тук са след сваляне само, че рязко ме беше домързяло да оформям и лакирам наново:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 18:00 от Jinnafee

# 464
Вени, опиши всички стъпки, които следваш при почистването на кутикули с ел.пила.

Общи условия

Активация на акаунт