Студенти в Нидерландия - 18

• 57 694
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Вече нужните часове на месец за финансиране са 32, а не 56.

Здравейте, къде може да се прочете информацията, а като сума на заплащането, знаете ли какъв е прагът? Благодаря!

kameyiv и аз се впечатлих от откриването, към което сте дали линк, ама наборът май не Laughing 
Дали наистина навлизаме в ерата на Изкуствения интелект или е преувеличено? От Университета явно считат, че навлизаме, цялото откриване на тази тема, изцяло.
Започнаха лекциите, а октомври и първите изпити, навлизат с бърза скорост, да видим как ще превключат в работен режим.

# 466
Вече нужните часове на месец за финансиране са 32, а не 56.
Това е страхотна новина. А откога влиза в сила?

# 467
Здравейте! Дъщеря ми си търси съквартирантка за апартамент в Амстердам, ако имате интерес пишете на лични. 😘

# 468
Сайтът на DUO е обновен с тази информация, следователно вече е влязло в сила (предполагам от 1.09).
За това, каква сума ще бъде отпусната, освен часовете има и други фактори - има публикуван калкулатор.

# 469
Може ли някой по-подробно да обясни как и кога се резервира този времеви слот за бързо преминаване през летището? При закупуване на билетите, при чекиране? Не сме видяли до сега такава опция. Благодаря!

# 470
Не е опция на авиокомпаниите, а на самите летища. Купувайте си билети според вашите желания и се чекира според условията. И на двете летища опцията за запазване на слот е отворена три дни преди полета - на началните страници на летищата може да се намери - Схипхол и Айндховен .

# 471
kameyiv, като една Делфт-ска майка ти благодаря за споделеното. Моят син нищо не ми каза вчера, което заначи, че напълно е дошъл на себе си LaughingLaughingLaughing
Много съм щастлива от което.

Успешна и много интересна учебна година пожелавам на всичките ни студенти!

Те още от вчера започнаха с лекциите, днес вече имаха и т.тар. лаб-ове, в нашия случай и менторската група беше днес, плюс километрична опашка за взимане на студентската карта и около двучасов trial-out за волейбола, както и около 30 км с колелото е навъртял и мисля, че с такъв гърч всички проблеми с битовизмите рязко минанават на заден план:) Въпреки че при нас нямаше никакви проблеми с квартирата. Ние пътувахме с кола, закарахме багажа, настанихме го, наложи се само някои дребни неща да вземем (за което безкрайно благодаря на всички споделящи опит тук - Джъмбо, Action, Икеа и даже колело от Джем от Бреда:) беше много впечатлен колко е популярен в България:)), постояхме около седмица и определено на мен така ми е много по-спокойно. На линия съм за информация, засега споделя синът ми и за потока, лекторите, новата сграда на тяхната специалност, задръстванията с велосипедите, промоциите на дюнери, намаленията в Лидл и какво ли още не:grinning:
Успешен старт на децата:heart:

# 472
  • София
Благодаря, че споделяш, камей, за Делфт, нали? Коя специалност е с нова сграда? Значи са почакали за карта днес...
Обаче като гледам времето там си карат циганско лято, за разлика от нас. Нека! Свикнах да проверявам прогнозата и за Холандия вече Grinning

# 473
Благодаря, че споделяш, камей, за Делфт, нали? Коя специалност е с нова сграда? Значи са почакали за карта днес...
Обаче като гледам времето там си карат циганско лято, за разлика от нас. Нека! Свикнах да проверявам прогнозата и за Холандия вече Grinning
За компютърните науки става въпрос, много са се разраснали през последните години. Даже новите сгради са две, но лекциите ще са осново в Echo building

# 474
  • София
Юхуу, поздрави от Амстердам. Тези дни се топим от жега тук. Аз вече съм като местен, не помня кога дойдох. 😂 Карам колелото, което взех за госпожицата. Тя пеша, аз с колело. Но има напредък, де- върти вече, но само на пуста улица и ако никой не я гледа 😂😂.

Настани(хме) се в студиото, сглоби(Х) мебелите или поне тези, които дойдоха. Оказа се, че доставчикът на Икеа пропуснали да натоварят целия гардероб, та дойде 2/3 от него. На девойката ще й се наложи да се упражнява сама в тези дейности през уикенда... Може да е за добро.
Та, от вчера ми свършиха туристическите дни-  сглобявам мебели, пера пердета, мия прозорци, готвя и... пия биричка.

След изминалите опознавателни, парти дни, в унито имаха една обща welcome среща вчера, една с групата и ментор днес, картата си взе и май това е тази седмица. По принцип се води lecture free week. Хич не се усеща като гърч, ще видим по-нататък. Simple Smile

# 475
Поздрави и от Хага!  Девойката стартира, с много вълнение и огромно желание! Дано да е така мотивирана и по нататък! При нея имаше объркване в специалността, понеже в университета беше кандидатствала за две специалности и явно оттам не бяха разбрали коя последно си е избрала. Дълго се колеба между правото и комуникационния мениджмънт, но накрая все пак реши, че комуникациите са нейното. Имаше я в групите по право, а за другата специалност, не. Но малко по малко ще се оправят нещата. Организацията в THUAS е супер- имат си зачислен човек който им помага за проблеми  и отговаря за пет човека. В групата в която е - са около петнайсетина младежи, само двама - нидерландци. Записва всички лекции на телефона и после по тях -записки. Термините - на малки листчета и ги лепи на таблото в стаята си. В понеделник пропусна втората си лекция, защото трябваше да отиде в общината и да си изкара BSN. Попадна на някакъв фен на България и никакви документи не и искаха, нито многоезичен акт за раждане, нито документа за окончателен прием. Лекциите за сега са  много интересни, имат и домашно което ми се стори доста сложно, направо в дълбокото. Свързано е с проучване и презентация. Нямаш право да не направиш домашно, защото не получаваш кредити. Това което ми се стори много хубаво е, че имат един свободен ден през седмицата за самоподготовка. При тях е вторника. Девойката ми е доста чувствителна и не мина без притеснения. Моля я да изпрати снимка от първия учебен ден, а тя вика ще ти я изпратя, ама на нея съм разплакана..Малко по малко се нареждат и нещата в общежитието. В апартамента са от Ирландия, Полша(Германия), Испания и ние от България. Двете девойки ще учат право, Испанката - Европеистика. Интелигентни , много готини и много типични за страните си. На мен най-любима ми е Червенокоска - Ирландката. Направили са си график за почистване-две по две, за общите помещения. Домъкнаха и някакво пале което превърнаха в диван на балкона. Напазаруваха си заедно от Акшон за много малко пари- сушилник , чаши..имат си буркан където слагат дребни пари за домакински потреби. Вчера девойката пишеше правила за живота и хигиената в апартамента. 😃Много обича с такива глупости да се занимава и най-интересното, че всички и се връзват. Това реши да го направи, след като запушиха мивката и се обаждаха около десет пъти до ДУО за да им я оправят, но не. И младежи не успяха да намерят които да им помогнат за проблема. 😁 Девойката имаше съученик от гимназията, който е в Ротердам, ама не можа да се справи момчето, тя не мислеше де, че е много редно да го моли за това, но той сам е предложил и опита. Та...баща и вчера в ефир, по телефона и обясни как да развие мивката и да изчисти канала...Знае вече и къде са  помещенията с кофите за боклук😃, и като пере..дрехите не са и два номера по-малки😂.Това е от Слънчевата Хага за сега! Пак пожелавам успешна година и само хубави емоции! Малко дълго стана..
Йен, радвам се,че при момчето ти всичко е вече супер..

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 07:23 от Stanislavovamarina

# 476
За компютърните науки става въпрос, много са се разраснали през последните години. Даже новите сгради са две, но лекциите ще са осново в Echo building

# 477
    За всички Делфт-ски майки, вчерашното откриване на академичната година в ТУ Делфт:
    https://m.youtube.com/watch?v=qsXw1GuQdvw
    Много впечатляващо и вдъхновяващо надявам се за нашите първокурсници🍀
    kameyiv, благодаря за споделеното. Страхотно откриване на учебната година. Пожелавам на децата, успешни изпити и много положителни емоции в тази приятна атмосфера, която им осигурява Делфт. Моят син е много доволен от живота си в Делфт, за сега Simple Smile

# 478
    kameyiv, като една Делфт-ска майка ти благодаря за споделеното. Моят син нищо не ми каза вчера, което заначи, че напълно е дошъл на себе си LaughingLaughingLaughing
    Много съм щастлива от което.

Успешна и много интересна учебна година пожелавам на всичките ни студенти!

Те още от вчера започнаха с лекциите, днес вече имаха и т.тар. лаб-ове, в нашия случай и менторската група беше днес, плюс километрична опашка за взимане на студентската карта и около двучасов trial-out за волейбола, както и около 30 км с колелото е навъртял и мисля, че с такъв гърч всички проблеми с битовизмите рязко минанават на заден план:) Въпреки че при нас нямаше никакви проблеми с квартирата. Ние пътувахме с кола, закарахме багажа, настанихме го, наложи се само някои дребни неща да вземем (за което безкрайно благодаря на всички споделящи опит тук - Джъмбо, Action, Икеа и даже колело от Джем от Бреда:) беше много впечатлен колко е популярен в България:)), постояхме около седмица и определено на мен така ми е много по-спокойно. На линия съм за информация, засега споделя синът ми и за потока, лекторите, новата сграда на тяхната специалност, задръстванията с велосипедите, промоциите на дюнери, намаленията в Лидл и какво ли още не:grinning:
    Успешен старт на децата:heart:
                    Може ли повече информация-как кандидатсвахте за ДЕЛФ ?Чрез UNIFY  ли? Моят син сега е 12 кл и иска да учи там,но искат сертификат по английски С1 и той записа в Британика да изкара В2+,след това С1.

# 479
      • Варна
      Stanislavovamarina, еххх че хубав разказ, радвам се за девойката ти !
      За каналите и кажи да купи оттам специални препарати за канали, разтварят всичко че и мивката става като нова като се изчисти с него . Аз оттук вземам тубо-Фло , но има различни. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт