Студенти в Нидерландия - 18

• 57 790
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Момичета, моля някой да ми обясни как се търсеше тук в тема? Забравила съм, защото не ползвам форумите активно от години. Като цъкна  горе на лупата ми излиза търсене в цялата бг мама, а аз исках само тук в нидерландската тема да потърся.
Ще си позволя директно да попитам, макар че със сигурност е обсъждано многократно. Моля за линкове или имена на магазини за колелета под наем или на старо в Бреда. После ще ви обясня защо се получи така, че трябва по спешност да питам в мамата.

# 286
Belinda, ние взехме от тук под наем : https://swapfiets.com/

# 287
  • София
+31 6 50210775 Джем
Има магазин за употребявани велосипеди в Бреда.
За съжаление адрес не мога да дам, защото синът ми не го знае. Магазинът е до старата му квартира и не си е направил труда да запомни улица и номер.
Иначе неговото колело е от там и препоръчва човека като коректен.

# 288
  • София
Много благодаря, дами!
Синът ми уж имаше вариант с един човек и се надяваше днес да стане, но сега цял ден не му отговаря във фейсбук, а колелото му трябва за понеделник, че заминават на този палатковия лагер. Събота и неделя не знам дали нещо работи. Затова стана спешна малко работата.
Инак и аз ще разказвам, ама като се осаферя, че ми излезна душата тия дни от сглобяване на мебели и катерене на стълби. Просто няма такива стълби, като в холандските къщи Laughing Два месеца там и ще си вляза в моминските рокли Joy

# 289
  • София
И нашето колело е от Джем - закупено преди 1 ден. Той разпита какво точно ще иска девойката (спирачка, скорости) и за следващ ден я извика в определен час. Показва само 1 колело, не е като да избираш. За щастие беше "нашето" Simple Smile.
Ние днес се върнахме от Бреда, първа нощ без "гарджето" - и сън не ме хваща...

# 290
  • София
Belinda, аз също се мъчих с търсене в темата преди време. Така и не разбрах как става 😊

Ние тръгваме в понеделник сутрин рано-рано към Амстердам (и аз барабар). Още не е сложила една вещ в куфар.
И колело не се научи да кара това лято.
Някъде в интернет мернах организация, която провежда уроци в един парк в Амстердам, но като цяло лято проспа вкъщи, тепърва - едва ли. Добре, че не е много далече от кампуса, 20 минути пеша и 15 минути с фери.
Както казва тя- мамо, ще казвам, че ходя на училище с лодка 🙃
Емоционално- ще видим. Нейните приятели ще са в Италия главно. От сега се търсят билети и се планира кои лекции ще се скипнат 🙄

# 291
  • Варна
Търсачката горе я ползвах като пишех студенти в Нидерландия или студенти в Тилбург и ми излизаха само темите пускани  в годините и подред четеш мненията , конкретики също изкарва .. Пробвай пак Белинда Simple Smile

Перуанка , лек път ви желая и успешно настаняване , всичко ще е наред ! Simple Smile

# 292
  • София
Търсачката горе я ползвах като пишех студенти в Нидерландия или студенти в Тилбург и ми излизаха само темите пускани  в годините и подред четеш мненията , конкретики също изкарва ..
Ама, Деска, аз темите за Нидерландия мога и тук да ги видя, на първа страница, въпросът беше как се търси вътре в мненията на темата по ключова дума. Едно време търсачката имаше такава опция - вместо търсене във форумите, можеше да се избере търсене в конкретен подфорум - или в заглавията на темите, или в мненията, също можеше да се търси в конкретна тема. Но тази функция виждам, че е отпаднала.
Ето какво измислих - малко е лемарско, но върши работа: отивате долу на страниците в темата, селектирате "всички" и се отварят всички мнения в конкретната тема, и после по тъпия начин - контрол и "ф", и пишете съответната ключова дума, в моя случай - "велосипед" или "колело", и проследявате едно по едно споменаванията на тази дума във всички мнения. В моя случай не помогна съвсем, но ако си спомняте, че нещо се прочели и ви трябва, а не помните кога точно е било постнато - така можете да го намерите.

# 293
Много благодаря, дами!
Синът ми уж имаше вариант с един човек и се надяваше днес да стане, но сега цял ден не му отговаря във фейсбук, а колелото му трябва за понеделник, че заминават на този палатковия лагер. Събота и неделя не знам дали нещо работи. Затова стана спешна малко работата.
Инак и аз ще разказвам, ама като се осаферя, че ми излезна душата тия дни от сглобяване на мебели и катерене на стълби. Просто няма такива стълби, като в холандските къщи Laughing Два месеца там и ще си вляза в моминските рокли Joy
Белинда, да не сте в някоя от стаите на Монсеньор Ноленшплейн ? Тези  в които живееха Мика и Саша ? Там живееше синът ми, току до него има човек с колела- някакъв турчин, така съм чувала от синът ми.  Направих тази асоциация заради обяснението за стълбите Simple Smile  Наистина, няма такива други стълби ...

# 294
  • София
Belinda, ние взехме от тук под наем : https://swapfiets.com/
И ние взехме от тук. Много бързо стана през сайта им.

# 295
  • Варна
Моят нае в Тилбург .Ако някой иска ,ще го питам точно откъде . Искаше под наем , защото е висок и седалката да му е ок и най вече заради подробностите с изгубени ключове , поемане на ремонти и т н
Русоляв е и дори Холандетата го объркали че е техен 😆, но го отсвирили като разбрали че не е . Simple Smile

# 296
Там от практиката ще му дадат каквото трябва да попълни и ако трябва нещо да носи.

Червенокосче, как физически става това? Отиваш в болница или медицински център и се записваш?Или намираш някакъв онлайн списък с адреси и подаваш документи? Дали за това трябва да имаш регистрация в общината? Или само окончателен прием от унито?

# 297
Всеки град си има списък на джипи-та. Работят самостоятелно или по няколко в практика. Трябва да се пита дали приемат пациенти - някои да, някои не. Дали е на място или онлайн записването не мога да кажа - вероятно може и двете. Навремето даваха формуляри, но това беше преди три години. За болница не съм наясно как се ходи, но в спешното си е директно и не трябва джипи (там може и само ЕЗОК), а за друго според мен трябва да се мине през личен лекар все пак. Мисля без BSN няма как да стане записването, но ако някой се е записал така - ще сподели.
Ако има холандска застраховка мисля трябва да се даде на личния лекар, който си иска парите от заатрахователя, а после те от теб. Ако няма - би следвало да се плаща веднага по ценоразпис (винаги да се събират бележки/фактури особено ако има и допълнителна българска застраховка).

# 298
  • София
Имаме колело от Джем! Голяма работа сте, момичета, злат-ни! Благодаря на всички, които се отзоваха тук и на лични! Албанската мафия пасти да яде пред бг-мама мафията Laughing
Момъкът е много щастлив, колелото било супер бързо, обиколил тоз мегаполис Бреда за 20 минути Laughing

# 299
Шегувай се ти, на площ е по голям от Айндховен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт