Студенти в Нидерландия - 18

• 57 766
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аууу, да, това е ценно, ще се върна да го намеря и другия път така. Видях аз, че имаше най-вдясно на секюрити една бърза опашка, но и през ум не ми е минало, че на летището ще има фасттрак като в дисниленд Laughing Помислих, че са вип нещо...

# 316
  • София
Благодаря, момичета. Чекирах онлайн, но няма свободни места за смяна. Ще си пътуваме на отделни редове. Купувах билетите по различно време и ни е дало рандъм място. Като цъкна "Смяна на място" и излиза, че всичко е заето.
Може би е трябвало още по-преди, когато купих втория билет, да си променя мястото да е до това на щерката...
Ще оцелеем:)

# 317
Peruanka, помоли човекът до твоето място или до това на дъщеря ти, да си размените местата . Едва ли някой ще ти откаже, ако помолиш.

# 318
Нима детството свърши? Това ли беше? И сега?
💔

Ще ви споделя по-късно опита си за Бреда. Относно ИКЕА, монтаж, боклук, банки, телефони и всичко през което минахме и научих. Мога да препоръчам евтин майстор и продавач на евтини колела.
В момента съм на летището в Амстердам и се нуждая от съвсем малко време, за да се стегна.

Дъщеря ми също вече е в Бреда - първи куерс е в BUas. За сега е на хотел,защото още нямаме квартира. Ако чуете за някаква възможност за настаняване ще съм много благодарна да споделите. Приемаме всякакви варианти, дори и да е за кратък период.

# 319
  • Sofia
💔

Ще ви споделя по-късно опита си за Бреда. Относно ИКЕА, монтаж, боклук, банки, телефони и всичко през което минахме и научих. Мога да препоръчам евтин майстор и продавач на евтини колела.
В момента съм на летището в Амстердам и се нуждая от съвсем малко време, за да се стегна.

Дъщеря ми също вече е в Бреда - първи куерс е в BUas. За сега е на хотел,защото още нямаме квартира. Ако чуете за някаква възможност за настаняване ще съм много благодарна да споделите. Приемаме всякакви варианти, дори и да е за кратък период.

Синът ми спечели квартирата си на лотария през KlikVoorKamers. Изглежда невероятно, но работи. Ако не сте го направили, регистрирайте се бързо и кликайте на всичко подред, независимо дали е за Бреда или Тилбург. Софтуерът регистрира активност и ти дава предни позиции. Наемът е със срок до 6 месеца сред завършването, много сме доволни от общежитието.
Следете и фейсбук групите, много студенти отиват на обмен и преотдават за няколко месеца. Струва си, а през това време ще продължите да търсите. Да говори и със студентите от университета, от по-горните курсове. Ако й е определено Buddy, да говори с него за съдействие - то е за всякаква помощ:)
Успех!

# 320
На моят младеж толкова да не му се чака по летищата, че почти не се възползва от втория куфар на студентския билет. И този път, ще е само с ръчен багаж, изкара си и паспорт.Може би за три години е летял най-много три пъти с два куфара. Храна не носи, но пък е с два компютъра. Този път каза, че иска само български подправки.

# 321
💔

Синът ми спечели квартирата си на лотария през KlikVoorKamers. Изглежда невероятно, но работи. Ако не сте го направили, регистрирайте се бързо и кликайте на всичко подред, независимо дали е за Бреда или Тилбург. Софтуерът регистрира активност и ти дава предни позиции. Наемът е със срок до 6 месеца сред завършването, много сме доволни от общежитието.
Следете и фейсбук групите, много студенти отиват на обмен и преотдават за няколко месеца. Струва си, а през това време ще продължите да търсите. Да говори и със студентите от университета, от по-горните курсове. Ако й е определено Buddy, да говори с него за съдействие - то е за всякаква помощ:)
Успех!
В KlikVoorKamers сме регистрирани и редовно кликаме, но за сега без успех, във ФБ групите също нищо. За Buddy не знам дали има , но сега ще я попитам. Благодаря много-всяка помощ ни е от полза

# 322
  • София
Peruanka, помоли човекът до твоето място или до това на дъщеря ти, да си размените местата . Едва ли някой ще ти откаже, ако помолиш.
Да, може, но и двете места са средни 😄. Едва ли някой ще се навие да си размени крайно за средно 😅. Нищо де, това да е проблемът ни!

# 323
Здравейте, ако някое дете е държало изпит по английски на ielts,  спомняте ли кога ви излезнаха резултатите.  На нас ни пише до 27 август и все още няма нищо. Влизам през 5 минути:joy:. Ужас. Явно трябва да си чакам до утре, първи работен ден:blush:

# 324
Постоянно се провеждат изпити и на самия изпит определят дата за излизане на резултата. При дъщеря ми излезе поне седмица по-рано. Уведомиха я чрез мейл. Аналогично и Кеймбридж - резултатите ги обявиха по-рано от зададената дата. В случая инициативата за проверка беше нейна.

# 325
Постоянно се провеждат изпити и на самия изпит определят дата за излизане на резултата. При дъщеря ми излезе поне седмица по-рано. Уведомиха я чрез мейл. Аналогично и Кеймбридж - резултатите ги обявиха по-рано от зададената дата. В случая инициативата за проверка беше нейна.
Да знам, изпита ни мина и чакаме резултатите, като трябва да са до 27 август, днес, на все още няма нищо. Явно ще си почакаме до утре.

# 326
  • София
Дъщеря ми държа изпита на хартия и резултата излезе точно на 14- я ден както беше указано, но датата се падаше работен ден. Около 10.30-11ч ги публикуваха.
Лягайте с нагласата за отличен резултат и утре чакаме да се похвалите 😊

P.S. Аз даже се бях подготвила с бонбони да черпя колежката в работата 🤪
После и детето черпих, разбира се. Изкара 8.0 на изпита 🥳

# 327
Дъщеря ми държа изпита на хартия и резултата излезе точно на 14- я ден както беше указано, но датата се падаше работен ден. Около 10.30-11ч ги публикуваха.
Лягайте с нагласата за отличен резултат и утре чакаме да се похвалите 😊

P.S. Аз даже се бях подготвила с бонбони да черпя колежката в работата 🤪
После и детето черпих, разбира се. Изкара 8.0 на изпита 🥳
Благодаря Ви, лягам и утре ще пиша. Браво за резултата.

# 328
  • София
Мами, много моля за съвет! Както бях споделила така и не успяхме да намерим квартира за синът ми в Амстердам, и даже се бях примирила, че ще има гап година. Е да, ама вчера изскочи нещо, благодарение на помощ отново от една мама. Една девойка, българка заминава на 5 месечен обмен някъде си и търси момче да споделя кравтирата с нейния приятел. Дотук всичко е добре, наемът е спрямо бюджета ни, ама това, което тя ми обясни е, че няма възможност за регистрация. Може някакъв временен BSN да се извади, който обаче е за не повече от 4 месеца. Тоест ще се отвори гап от 1 месец. Той междувременно ще си търси основна квартира, все се надявам за 5 месеца да успее все пак на място да намери. Това обаче с временния BSN не знам дали няма да го ограничи за някакви неща - банкови сметки или други неща. Той няма да си търси работа, така че това няма да е проблем, ама не знам за други неща дали няма да е зле с това нещо. Моля за съвет какво да правим. Да се хвърляме ли в последния момент /сега по спешност ще трябва да се плаща и таксата в университета/, да организирам пътуване и тн, но най-вече ме притеснява да не стане проблем заради този временен BSN.

# 329
Мисля за месец , два няма да е проблем че е без BSN.  Ако това е единствения вариант, да заминава детето, там намясто ще търси нещо по стабилно, евентиуално ако намери навреме ще ви се дублират няколко наема с квартирата която не позволява регистрация. Договор ще сключите  ли при положение че няма да има възможност за регистрация, или всичко ше е на честна дума? В такъв случай не бихте ли могли да се договорите да плаща само докато намери настаняване с договор.

Общи условия

Активация на акаунт